Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

"Jedino cega se vlast moze plasiti su gradjani koji znaju da rukuju oruzjem"  :lolol:

I zato se zalaze za obavezno sluzenje vojnog roka.

Da li ova budala shvata da svako ko je bio u partizanima zaboravi da rukuje oruzjem maksimalno godinu dana posle pustanja na slobodu?

Ja mu zameram izuzetan nedostatak vizije...mnogo je jeftinije i efikasnije smisliti kakvu modularnu obuku građana, kako se prepoznaju i obeležavaju minsko eksplozivna sredstva, RHB, prva pomoć, konvencije o ratnim zarobljenicima i izbeglicama, pravljenje zaklona i pucanje, snajper, pravilna odbrana od poplava i snalaženje u prirodi, pa to razbi na desetak vikenda na tri godine i to da svako prođe, to bi bilo cool, ovako...meh.

Posted

"Jedino cega se vlast moze plasiti su gradjani koji znaju da rukuju oruzjem"  :lolol:

I zato se zalaze za obavezno sluzenje vojnog roka.

Da li ova budala shvata da svako ko je bio u partizanima zaboravi da rukuje oruzjem maksimalno godinu dana posle pustanja na slobodu?

Super se pokazala ta teorija opstenarodne odbrane i naoruzanog naroda u SFRJ...onda kada su svi krenuli da pucaju jedni na druge

Posted

0d33af6c0318b638b00b8a8c6774e636.jpg

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk

Posted

Super je to nego sta ce se preduzeti da se nadju odgovorni i da se takvi dogadjaji u buducnosti sprece. To mene interesuje.

Posted

Super se pokazala ta teorija opstenarodne odbrane i naoruzanog naroda u SFRJ...onda kada su svi krenuli da pucaju jedni na druge

Ne zaboravi da je u momentu kada su poceli da pucaju jedni na druge jedni bili dobro naoruzani jer smo im dali oruzje JNA, a drugima smo oduzeli oruzje TO koje su svojim republickim parama platili. 

Posted

dogodilo se ovo i ovo i ovo

i koliko ja znam amerikanci ne pregovaraju i ne popustaju teroristima, ti tvrdis suprotno?

Ja poznajem coveka koji je sluzio u Vijetnamu i ima kolekciju pusaka i pistolja. Nikad osudjivan. Ti bi od njega pravio teroristu samo zato sto mu ne bi palo na pamet da poklanja drzavi duge i kratke cevi zato sto je jednog dana odlucila da ponisti ustavni amandman.

Poenta koju sam ja dao onim linkovima je da je u dve akcije kupljenja oruzja neposredno poginulo 80 ljudi, a posredno jos 170. I to samo u dve akcije kada su udarili na tvrdo. E sad zamisli kako bi to izgledalo kad bi imao stotine takvih akcija u kratkom vremenskom periodu. Ovde postoje citave drzave (kao sto je recimo Idaho) gde zive dobro naoruzane skupine ljudi koje ne diraju nikoga... ali ne do Bog da im ATF zakuca na vrata, napravili bi novi Waco samo tako. To drzava zna i zato ih ne dira. 

Posted

Ne zaboravi da je u momentu kada su poceli da pucaju jedni na druge jedni bili dobro naoruzani jer smo im dali oruzje JNA, a drugima smo oduzeli oruzje TO koje su svojim republickim parama platili. 

Kamo srece da je samo JNA imala oruzije i niko drugi.

Posted

Pitanje je koliko bi se to bolje zavrsilo.

Posted

Pa i jeste tako bilo neko vreme, kada su uzeli oruzje od slovenacke i hrvatske TO i stavili su ih u kasarne JNA. Dalje znas sta je bilo.

Posted

Taj projekat oduzimanja oruzija od TO nije bio bas uspesan, posto bi inace JNA bez ikakvog otpora pokosila Hrvate i Slovence. Da znam, kupovali su oruzije, krijumcarili itd., ali je bilo i iz domacih izvora.

Dalje, kamo srece da je JNA bila profesionalna vojska, a ne sastavljena od regruta, da TO nikada nisu ni postojale, i da SUPovi nisu bili militarizovani.

Posted (edited)

maxresdefault.jpg

Edited by pacey defender
Posted

Znam, zato i kažem  :D

Posted (edited)

Ja poznajem coveka koji je sluzio u Vijetnamu i ima kolekciju pusaka i pistolja. Nikad osudjivan. Ti bi od njega pravio teroristu samo zato sto mu ne bi palo na pamet da poklanja drzavi duge i kratke cevi zato sto je jednog dana odlucila da ponisti ustavni amandman.

Poenta koju sam ja dao onim linkovima je da je u dve akcije kupljenja oruzja neposredno poginulo 80 ljudi, a posredno jos 170. I to samo u dve akcije kada su udarili na tvrdo. E sad zamisli kako bi to izgledalo kad bi imao stotine takvih akcija u kratkom vremenskom periodu. Ovde postoje citave drzave (kao sto je recimo Idaho) gde zive dobro naoruzane skupine ljudi koje ne diraju nikoga... ali ne do Bog da im ATF zakuca na vrata, napravili bi novi Waco samo tako. To drzava zna i zato ih ne dira. 

nasilno deformisanje interpretacije drugog amandmana kako bi se obezbedilo pravo pojedinaca na oruzje je zapoceo Regan.

sve do njegove vladavine ludaci iz NRA drzani su na kratkom lancu i amandman je tumacen ispravno, tj samo "dobro organizovana milicija" imala je pravo na oruzje. 

videti o tome u odlicnom clanku:

http://www.newyorker.com/news/daily-comment/so-you-think-you-know-the-second-amendment

Edited by 3opge
Posted

nasilno deformisanje interpretacije drugog amandmana kako bi se obezbedilo pravo pojedinaca na oruzje je zapoceo Regan.

sve do njegove vladavine ludaci iz NRA drzani su na kratkom lancu i amandman je tumacen ispravno, tj samo "dobro organizovana milicija" imala je pravo na oruzje. 

videti o tome u odlicnom clanku:

http://www.newyorker.com/news/daily-comment/so-you-think-you-know-the-second-amendment

kako si ti shvatio ono sto je napisano u clanku? da li je prodaja oruzja bila kao sto je i sada, ili kao sto je u Srbiji?

• Create New...