banecare1 Posted October 7, 2023 Author Posted October 7, 2023 bio sam juce na kineskoj svadbi. evo trpeze 3
banecare1 Posted October 8, 2023 Author Posted October 8, 2023 16 hours ago, jms_uk said: Sta su ove lopte u sredini? lopte : Mantou, often referred to as Chinese steamed bun, is a white and soft type of steamed bread or bun popular in northern China bezukusno i nedopeceno, ali kinezi vole. ovo je klopa iz provincije hebei koja okruzuje peking. isto kao sto jiangsu okruzuje sangaj. jedna od najlosijih kuhinja u kini, sto se moze videti i iz moje fotografije na kojoj su popularna jela. bas smo pricali o tome za stolom. moji favoriti u kini su xinjiang, gansu na zapadu i yunnan na jugu. ovo su sve kuhinje pod jakim uticajem manjina. od praaaavih kineskih sichuan i hunan su meni najbolje. ubijaju ljutinom. places dok jedes, jezik bridi, ali ti je mnogo dobro. pogotovo sichuanski hot-pot. stara fotografija iz sichuan hot-pot restorana u sangaju gansu beef noodles - foto sa neta da ne kopam po svojim 5
banecare1 Posted October 8, 2023 Author Posted October 8, 2023 so chinese wedding: prvi put za 17 godina u kini. uvek sam izbegavao iz nokog razloga, ali malog plavog kivija nisam mogao da odbijem. nije velika svadba jer zena je iz ruralnog dela kine, ali opet lepo iskustvo. kineska svadba pocinje pre zore i zavrsava se posle rucka. mi smo bili sa strane mladozenje. u 5 smo bili kod njega da ga pokupimo ispred zgrade dolazi povorka kola, muzijka, vozilo sa fake pirotehnikom (mislim da je sound system) da nas kupi i vozi prema kuci gde je nevesta ne znam kako bi pucacina sabajle prosla kod nas. u pekingu i velikim gradovima svatovima ovo nije dozvoljeno, ali u provinciji ocigledno kein problem za pola sata stizemo ispred zgrade gde je mlada. otac je castio komsiluk doruckom i pripremio dekoracije stigli smo do stana, ali da se udje mora da je potplati ispod vrata sa hong bao - a red envelope is a monetary gift given during holidays or for special occasions such as a wedding, a graduation, or the birth of a baby... kada zenini otskrinu vrata krece nas juris ... 3 2
banecare1 Posted October 8, 2023 Author Posted October 8, 2023 ... u stanu mlada ceka na krevetu ulazimo u spavacu gde treba da prodjemo par testova kako bi mlada krenula sa mladozenjom nazad u njegov stan ja sam iskusno izbegao da ucestvijem jer me bole ledja pre nego krenemo nazad bila je i kratka ceremonija gde mlada upoznaje roditelje sa mladozenjom. cale je inace bio u suzama non-stop nazad sa nama idu muzika i pirotehnicari u stanu nas cekaju njegovi roditelji, on ih upoznaje na isti nacin kao sto je ona (govori mama / tata ovo je sofija moja buduca zena, a ona im daje caj da popiju) posle slikanja nazad u hotel na rucak. kada smo izasli iz njegovog stana nije bilo muzike na koju sam se vec navikao pre rucka par kratkih govora, jedna pesmica i to je to. posle klope su se svi razisli za 5 minuta. u 2 smo bili spremni da se vratimo u peking, gde smo uvece proslavili za nasu dudu u fra restoranu sa sampanjcem i stejkovima das ende 6 2
banecare1 Posted October 8, 2023 Author Posted October 8, 2023 evo i jedan selfie kada smo shvatili da nema bridesmades 2 1
banecare1 Posted October 10, 2023 Author Posted October 10, 2023 skoro svako jutro prolazim kroz pekinski ritan park na putu do ofisa. jedva ustanem iz kreveta, muka je to velika i bas mi tesko padne kada naletim na ovakve prizore. nije retkost. 6
Mel Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 5 hours ago, banecare1 said: skoro svako jutro prolazim kroz pekinski ritan park na putu do ofisa. jedva ustanem iz kreveta, muka je to velika i bas mi tesko padne kada naletim na ovakve prizore. nije retkost. Drugarica jedna poreklom iz Kine, kaze da njena majka to i danas radi ovde u Evropi, gde zive 45 god To je neka izvorna kineska fora, sama drugarica je opet odrasla na zapadu a fizichka aktivnost joj se svodila na to da je ja pokupim subotom da idemo u 'hajking' po 3-4 sata po okolnoj prirodi. Navodno su ta grupna vezbanja i istezanja po Kini mnogo rashirenija nego joga u parku na zapadu, recimo. Srbiju necemo ni pominjati u ovom kontekstu ...
banecare1 Posted October 10, 2023 Author Posted October 10, 2023 56 minutes ago, Mel said: Drugarica jedna poreklom iz Kine, kaze da njena majka to i danas radi ovde u Evropi, gde zive 45 god To je neka izvorna kineska fora, sama drugarica je opet odrasla na zapadu a fizichka aktivnost joj se svodila na to da je ja pokupim subotom da idemo u 'hajking' po 3-4 sata po okolnoj prirodi. Navodno su ta grupna vezbanja i istezanja po Kini mnogo rashirenija nego joga u parku na zapadu, recimo. Srbiju necemo ni pominjati u ovom kontekstu ... jeste, istezu se na svakom koraku 1
banecare1 Posted October 20, 2023 Author Posted October 20, 2023 pekinsku patku u pekingu obicno jedemo kada imamo goste. ove nedelje je bilo puno prijatelja i partnera iz srbije i sangaja, tako da smo otisli na jednu od boljih u gradu kad sam tu da postavim i ove dve fotografije i jedna malo veselija sa jucerasnjeg kviza 1
banecare1 Posted December 8, 2023 Author Posted December 8, 2023 Dalian, radni rucak u lokalnom korejskom malo mesta za sve naruceno https://img.justpaste.me/i/20231208/rBSct/IMG20231208123351.jpg 2
ultra plasticni Posted December 8, 2023 Posted December 8, 2023 ali sto se jela uglavnom sluze u ovim limenim posudama za pse
Recommended Posts