Jump to content
IGNORED

Sta se jede po Kini

banecare1

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, dragance said:

Jesi li ti sve to pojeo???

ovo na stolu je za dvoje. nisam jeo ovo zeleno jer je sladunjavo i bezukusno, ostalo jesam. 

Posted

Ne znam kako držiš figuru i dalje. 

Posted
4 minutes ago, dragance said:

Ne znam kako držiš figuru i dalje. 

ne drzim. nikada nisam deblji bio. 100kg imam. nafitness aplikaciji target mi je 88kg i sve vise se udaljavam :D

• Haha 1
Posted
4 hours ago, banecare1 said:

ne mozes da funkcionises ako imas ovo, posto se svuda za ulazak skanira kod i moras da pokazes da je zelen. ma ne mozes ni u voz/avion za peking da udjes. kada si zelen samo mases kodovima i furas, ali kada izleti ovo prozorce moras da sedis, testiras se dok ne pozeleni

Ovo sto si rekao da si placao kesom nakon dugo vremena.. i to je zbog blokade placanja WeChatom (ili necim)?

Posted
57 minutes ago, kipo said:

Ovo sto si rekao da si placao kesom nakon dugo vremena.. i to je zbog blokade placanja WeChatom (ili necim)?

kada si u "zutom" self-quarantine  rezimu treba da sedis kuci. ako platis online u restoranu 1.3km od hotela to moze da bude problem. zato smo isli pesaka i platili kesom. 

• +1 2
Posted (edited)
6 hours ago, banecare1 said:

ne drzim. nikada nisam deblji bio. 100kg imam. nafitness aplikaciji target mi je 88kg i sve vise se udaljavam :D

Prilazis ciljeu sa druge strane ;)

Edited by x500
  • Haha 1
Posted

ne mozes da funkcionises ako imas ovo, posto se svuda za ulazak skanira kod i moras da pokazes da je zelen. ma ne mozes ni u voz/avion za peking da udjes. kada si zelen samo mases kodovima i furas, ali kada izleti ovo prozorce moras da sedis, testiras se dok ne pozeleni
Biciklom bi mogao znači, dok stigneš pozeleniš :fantom:
Ne znam gde će ih to dovesti ako tako nastave... ali nije topik.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
2 hours ago, mlatko said:

Biciklom bi mogao znači, dok stigneš pozeleniš :fantom:
Ne znam gde će ih to dovesti ako tako nastave... ali nije topik.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

ne znam ni ja gde ce ih dovesti, jer virus mogu zaustaviti i drzati ga na minimalnom nivou, ali ne mogu ga iskoreniti. pre ili kasnije se moraju otvoriti. evo i veceras sam posle sastanka u hunanskom univerzitetu i pre vecere morao ici da se testiram kako bi posle 3 testa u 3 dana kod pozeleneo i da mogu da se prebacim u sangaj....

jos jednom su me kinezi iznenadili jer je i omicron zaustavljen  ludackim testiranjem. samo nekoliko hiljada zarazenih na cijelu kinu vec preko mesec dana. testiranje je usavrseno do takve mere da ja u pekingu trosim manje od minute da se testiram: scan qr code -> na prozorce gde oni skaniraju kod na tvom telefonu > na susedno prozorce gde kazes aaaaa da uzmu bris i to je to.  jedino sto se ceka u redu, ali ja znam par lokacija i vreme kade je tamo prazno, tako da pravim F1 pit stop na putu prema ofisu 

• +1 2
Posted
7 minutes ago, banecare1 said:

ne znam ni ja gde ce ih dovesti, jer virus mogu zaustaviti i drzati ga na minimalnom nivou, ali ne mogu ga iskoreniti. pre ili kasnije se moraju otvoriti. evo i veceras sam posle sastanka u hunanskom univerzitetu i pre vecere morao ici da se testiram kako bi posle 3 testa u 3 dana kod pozeleneo i da mogu da se prebacim u sangaj....

jos jednom su me kinezi iznenadili jer je i omicron zaustavljen  ludackim testiranjem. samo nekoliko hiljada zarazenih na cijelu kinu vec preko mesec dana. testiranje je usavrseno do takve mere da ja u pekingu trosim manje od minute da se testiram: scan qr code -> na prozorce gde oni skaniraju kod na tvom telefonu > na susedno prozorce gde kazes aaaaa da uzmu bris i to je to.  jedino sto se ceka u redu, ali ja znam par lokacija i vreme kade je tamo prazno, tako da pravim F1 pit stop na putu prema ofisu 

Pretpostavicu da ih manje kosta da prate i testiraju nego da se ekonomija usporava zbog bolesnih itd.

A takodje mozda se malo i vezba biol rat, i sve ovo tretira kao bezbednosni izazov.

I neke druge Azijske drzave mislim imaju manje kovida nego ostali zbog drugacijih mera...

Posted

i napokon sangaj i nasa klopa. stigao u 19:03,  u 20:30 su me troje cekali u jugo grilu. dobra je kineska kuhinja, ali mora da se presece :D

WechatIMG23.jpeg

• +1 2
  • Haha 1
Posted

tri godine nisam jeo burek

WechatIMG4739.jpeg

• +1 3
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted

da ubacim i sangajsku zeleznicku stanicu posto se javljam iz voza. idem u hefei da upoznam jednog gazdu i iskusno popodne nazad, kako ne bi rizikovao alkoholisanje. to je oko 1000km puta, ali sa  brzim vozovima laganica se stize bez naprezanja

WechatIMG4738.jpeg

• +1 4
Posted

jos uvek sam u sangaju. danas cekam da se vrati sa puta jedan meni bitan kinez i nadam se da bi to bilo to za ovu turneju. skoro mesec dana na putu. ovih dana se nista ne zna jer u svakom momentu mogu da blokiraju grad ili objave hotel da je u karantinu. juce u 3 am su tako zatvorili aerodrom i blokirali Sanya na ostrvu Hainan sa 80 hiljada turista. traze valjda 5 testova u 7 dana da te puste da odletis. 

moj hotel bio prazan do juce kada su ga okipirale stotine fanova nekih pokemona. po celom hotelu horde u kostimima. preskacem repove dok hodam i sa zebnjom ocekujem otvaranje vrata lifta...

preksinoc sam se jos jednom ubedio sa rusi ne mogu da piju rakiju. vole da je eksiraju i onda se unerede kada ih sustigne...uvek cirkus neki.

ovaj put je pijani rus dosao kuci bos :lolol: (a zena nije ruskinja koja razume vec kineskinja :D), naravno ne seca se kako je dosao, zna samo da je neko zvao zenu da pita za adresu gde da ga salju:isuse:.  bio je na veceri i indijac, ali on je dosao sa zenom pa je eskivirao odlazak u klub i betoniranje.

• +1 1
  • Haha 2
  • 2 weeks later...
Posted

promocija sira u provinciji Henan. imali smo dobar event i poslovni deo. ugurali smo se i u muzej :D

269941661013393_.pic_hd.jpg

lokalni konditeri su pustili mastu na volju tako smo imali i cuke iz sira 

269991661013412_.pic_hd.jpg

270011661013414_.pic_hd.jpg

• Wub 1
  • Haha 3
Posted

lokalni backstreet boys u hotelu

270041661013459_.pic_hd.jpg

• +1 2