Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Krakov

Spoiler

20230509-183550.jpg

20230509-183715.jpg

IMG-20230518-215219-565.webp

20230509-185124.jpg

20230509-165017.jpg

IMG-1320.jpg

IMG-20230509-171218.jpg

9 hours ago, msv said:

Krakov

Reveal hidden contents

20230509-183550.jpg

20230509-183715.jpg

IMG-20230518-215219-565.webp

20230509-185124.jpg

20230509-165017.jpg

IMG-1320.jpg

IMG-20230509-171218.jpg

u, otkad je ovo? Jesi još uvijek tamo?

Nisam, od prošle nedelje su slike

Ja sam bio za prvi maj, sem pakla zvanog prevoz do tamo, sve ostalo je super, htjedoh da predložim jedno super mjesto za klopu :D

Koje? :D

• 2 years later...

idemo sledece nedelje na 4 dana u krakov. plan napravljen, zamke u menjacnicama otkrivene D , kao i da se obrati paznja na to da su cene za kobasice u gramima, a ne u kobasicama

dosta toga sto se treba videti se mora ranije bukirati jer je broj slotova spao na par (Schindler, muzej neizgovorljivog imena gde je Leonardo)

izludeli su me za City/Museum Pass. neki prodaju Krakow City Pass, sa sve fotkom iz Schindlerove fabrike u prvom planu. kad sam nesto pitao oko rezervacije, napisu mi da fabrika vise nije u City Pass. Cancel Pass as in 5 seconds. Jebte se. Pare vracene na vizu takodje sa 5 sekundi. za taj deo svaka cast

hvala @Have_Fun na par informacija koje nisam znao. muzej leptira i plavi kombi D

15 hours ago, Ros said:

idemo sledece nedelje na 4 dana u krakov. plan napravljen, zamke u menjacnicama otkrivene D , kao i da se obrati paznja na to da su cene za kobasice u gramima, a ne u kobasicama

dosta toga sto se treba videti se mora ranije bukirati jer je broj slotova spao na par (Schindler, muzej neizgovorljivog imena gde je Leonardo)

izludeli su me za City/Museum Pass. neki prodaju Krakow City Pass, sa sve fotkom iz Schindlerove fabrike u prvom planu. kad sam nesto pitao oko rezervacije, napisu mi da fabrika vise nije u City Pass. Cancel Pass as in 5 seconds. Jebte se. Pare vracene na vizu takodje sa 5 sekundi. za taj deo svaka cast

hvala @Have_Fun na par informacija koje nisam znao. muzej leptira i plavi kombi D

Uživajte u prelepom gradu Ros!

Još počinje "zlatna jesen" 😍

Što se tiče Šindlerofe fabrike, fabrika kao fabrika ne spada više u turističke ture (valjda se nekada to moglo obići a sad više ne, tako su mi objasnili) tu je samo muzej i obavezno posetite to! Fantastično je!

Posetite i moundove oko Krakowa sa kojih se vidi ceo grad, ako imate vremena skoknite do Rudnika soli (malo je van grada ali Uber do tamo nije bio skup). Rudnik soli je pravo svetsko čudo i vredi obići ali rezerviši karte online da ne čekate tamo.

Jevrejsku četvrt ćete sigurno obići i možete je proći sa uličnim vodičima, biće interesantnih priča.

Predlog za klopu i zanimljiv ambijent - restoran Morsko oko. U centru je.

Puca me nostalgija za gradom sad 😀

Baš mi fali 😀 Zavidim ti 😀

Lepo se provedi i javljaj utiske!

1 hour ago, Have_Fun said:

Uživajte u prelepom gradu Ros!

Još počinje "zlatna jesen" 😍

Što se tiče Šindlerofe fabrike, fabrika kao fabrika ne spada više u turističke ture (valjda se nekada to moglo obići a sad više ne, tako su mi objasnili) tu je samo muzej i obavezno posetite to! Fantastično je!

Posetite i moundove oko Krakowa sa kojih se vidi ceo grad, ako imate vremena skoknite do Rudnika soli (malo je van grada ali Uber do tamo nije bio skup). Rudnik soli je pravo svetsko čudo i vredi obići ali rezerviši karte online da ne čekate tamo.

Jevrejsku četvrt ćete sigurno obići i možete je proći sa uličnim vodičima, biće interesantnih priča.

Predlog za klopu i zanimljiv ambijent - restoran Morsko oko. U centru je.

Puca me nostalgija za gradom sad 😀

Baš mi fali 😀 Zavidim ti 😀

Lepo se provedi i javljaj utiske!

• restoran ubacen u Google Maps listu.

• Ausvic rezervisan

• Schindler rezervisan

• Rudnik soli rezervisan. ima neka bus linija 304 koja vozi tamo direktno, na svakih 10 minuta. tu se zaista isplati kupovina direktno na njihovom sajtu 100€ za troje, a ne preko agencija, od preko 115€

• za jevrejski muzej sam verovatno uzeo karte u zadnji cas jer je malo ostalo na izbor, a zena bukirala neke besplatne ture po gradu: stari grad, jevrejska cetvrt, macabre walking tour

Pričao sam sa jednim Poljakom kad sam pre 2 godine bio u Krakowu (ili beše pre 3 godine?), i on mi je rekao da ne razume tu fascinaciju Aušvicom kao turističkom destinacijom. I složio sam se s njim. Pored rudnika soli, starog grada i collegium maius-a obilaziti ono stratište mi je totalni nonsens,

• 2 weeks later...

evo vratismo se iz krakova. apsolutno fantastican grad i fantasticna ponuda. prvi dan sitna kisa, ali nije strasno. drugi dan oblacno, a onda solidno vreme do kraja. obavili par tura sa vodicem (stari grad, jevrejska cetvrt i nocna tura sa horor pricama).

ausvic je jedna teska prica. koliko god da se covek pripremi za tako nesto, srusi te pre ili kasnije. mnogo, mnogo strasno. slicno je bilo sa obilaskom schindlerove fabrike, tacnije tura kroz istoriju drugog svetskog rata u krakovu. sjajne smo imali vodice sto mnogo znaci.

vjelicka iliti rudnik soli je sa druge strane jedan ogroman pozitivan utisak. monumentalno. bili u muzeju univerziteta, videli da vincija i obisli wawel, sa katedralom i sigmundovim zvonom.

gradski prevoz fercera savrseno. svuda automati, platis karticom i voila. voznja 20 minuta je 4PLN, a 60 minuta je 6PLN. ono sto me je fasciniralo u gradu je koliko malo imaju semafora. samo najvece raskrsnice imaju semafore. ovo sve oko starog grada i kazimjerza je na "dogovor". automobili, cak i taksisti, izdaleka usporavaju i propustaju.

kulinarski takodje pun pogodak. najbolje kobaje iz plavog kombija 20PLN za kobaju i zemicku. bili u jednom ukrajinskom restoranu, jel nesto na pijaci stari kleparz, u hari poter restoranu, piroge isto negde usput. prodavnice rade do kasno za osnovne stvari za pice, cigare, i tako te sitnice. super su prodavnice sa dobrom i jeftinom kafom, hot dogom za dorucak na brzinu.

inace je sve po starom gradu na dohvat noge, tj. za laganu setnju.

ma, sjajno.

Baš mi je drago da ti se svideo grad, Ros 😀

Tvoji opisi su me podsetili na dane kada sam živeo u bajkovitom Krakovu 🙂

Sjećam ga se kao prekrasnog grada.

Osobno ga doživio kao sažeti Prag, što bi rekli koncentrirani, introvenezno...bolje mi i ležao tada... Bio sam 93 ili 94....

Wroclaw nam bila baza, a od tuda sarali okolo... ausvic namjerno preskočio...tek sada ne bih ima želudac za to. Rudnik soli sjajan i onda.

Ova horor prica je neka nova fora, ali mora da je dobro.

Tada sam išao autom do gore i jedna od zanimljivost je bila društvena transformacija koja se desavala in vivo.

Očigledan proces transformacije društva iz jednog u drugo agregatno stanje, a ostali mi upečatljivi javni sukobi, vise diskusije o rusima.i Amerikancima gdje sam imao priliku prisustvovat kucnoji pijanci u kojoj načelnik policije Wroclowa, nakon nebrojenih flaša votke, vadi pištolj i prijeti svima koji su amerikanizirani.

Sljedeći utisci: govorim o tim vremenima, su mi mali ducancici koji prodaju sano votku , na stotine vrsta ili manje, ali nista drugo u ponudi.

I parkinzi,.koji su bili osigurani ivisokim ogradama s psima i čuvarima ikoji su legalno naoružani. Bilo nesto skuplji od gradskog parkinga, ali svakako sigurnije da ces naći auto na.mjestu.

Krakow je die beste. Svima bih preporucilia da idu. Ja nisam bila za to da idemo u Ausvic, ali jedna drugarica je insistirala da ce ona ici, pa smo onda i mi isle sa njom da ne ide sama. Mi smo jos isli u nekm mislim septembru, te sume, te boje, pa onda sam Krakov koji mi je kao neki grad iz knjige sa decijim bajkama, velicanstven i lepo kolorizovan. Hrana top takodje.

13 hours ago, raskopcani said:

Ova horor prica je neka nova fora, ali mora da je dobro.

to je neka tura Macabre Kraków Free Tour by Walkative! - Krakow | FREETOUR.com

neka devojka je bila tour guide, poprilicno usplahirena i sa tremom, iako to radi vec par godina. vodila nas na neka mesta gde su ziveli masovne ubice, i pricala price iz proslosti. da nismo isli ne bi bilo tragicno, ali nije ni bilo lose