Jump to content
IGNORED

Kako izgleda 1 Srbin?

Indy

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Indy

46

• bus

43

• B_B

28

• msmodesty

26

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jedini nacin da neko provali da sam Srbin je da to istetoviram na celu.

Posted

Krecete u rasno odredjivanje :lol: Srbin-Dinaroid

Висок раст, могли бисмо рећи највиши у Европи (173 - 178 цм), праћен је дугачким удовима, дугачиим вратом, дугачким лицем, витким али и снажним облицима. Дакле сасвим друкчије него што видимо код Алпида. Глава је веома висока. Потиљак није увек прав „као секиром отсечен“, већ је често истурен, у најмаљу руку онако исто као код Фенонордида. Филиповић с правом мисли да се често до заравњеног потиљка долази вештачким путем. Од највеће је важности облик чела. Чело је високо, с дубоким залисцима, са означеним прелазима према слепоочној кости, са развијеним надочним луковима, и густим, широким и чекињастим обрвама. Глава је брахиморфна. Креће се од умерене брахикефалије па до ултрабрахикефалије. Али облик углавном остаје увећ карактеристичан и кад је гледамо одозго наниже и кад је посматрамо са стране. Рекли смо да је лице дугачко. Оно је веома изразито. Јагодичне кости, јака брада, мишићи лица, набори на лицу - потпуно одговарају карактеристикама Фенонордиске субрасе.Нос је релативно велик и снажан, са истакнутим гребеном. База носа лежи у свима правцима, али је најчешће окренута према доле. Хрбат носа је обично повијен, орловског облика. Уста су велика; усне су средње величине или веће понекад естетски моделиране. Уши су дугачке, минђуша је велика, месната и од лица одвојена. Комплексија је тамна. Коса је кестењаве боје: од кестењавосветле или скоро плавотамне па до сасвим загаситокестењаве косе. У неким су областима коса и друге длаке по телу сасвим или скоро сасвим црне. Код кестењаве косе боја се мења према добу старости и излагања косе сунцу. И дужице су кестењаве боје, у свима нијансамаИзгледа да је Динарска раса, као и остали блиски облици, по свом пореклу аутохтона, т.ј. да је постала по прилици у оним крајевима у којима се и данас налази (Шкерљ). У сваком случају код Динарида и Динароида (Динарцима блиским формама) и данас се испољавају елементи једне плаве долихокефалне расе, која је негде далеко у преисторији или протосторији нестала да би укрштена са једном брахикефалном расом тамне комплексије дала данашње динарске облике.
Takvi ste :P
Posted

Hm, nisu svi Srbi 1 Dinaridi (a i obratno).

Posted
Srpska glava izgleda kao da te neko mlatnuo lopatom po potiljku, pa ti je iz profila spljostena a iz anfasa siroka. Kada sam ga pitao odakle mu to, on mi je objasnio da su srpske majke ranije povezivale decu vrlo tvrdo u pelene i ostavljale ih da spavaju na ledjima, sa glavom koja gleda u plafon (a cije se kosti jos nisu formirale). Odatle taj spljosteni potiljak.
Kako da ne :D
Moja drugarica antropolog bi rekla brahi- do mezokefalna ako se dobro sećam. Valjda tu ima nešto i u đenima, ne znam. :unsure: Mislim jesmo (jel bio neko u južnoj Srbiji?), ali smo isto i visoki i smeđi i koješta drugo.
Zapravo, u juznoj Srbiji je brahikefalija najmanje izrazena od svih "srpskih zemalja". Sbi su izmedju 30 i 40% Dinarci(ne racunajuci Crnogorce). Ali Dinarac moze biti i plav(tzv. Norichanin) i brinet. Ma gde je sad Damja majku mu. Ogromna smo mesavina, kakva se retko gde vidja.
Posted

Kako je ko pros'o, tako je ostavio gene.

Posted
Ne izgleda kao 1 Norvežanin, po svemu sudeći. <_< Više puta mi se tamo desilo da me razni nepoznati ljudi, kad hoće nešto da priupitaju, prvo pitaju znam li norveški, i još se lagano iznenade kad čuju odgovor.
Žao mi je što neću o Srbima, ali zaboravih da izložim svoj najsnažniji utisak o Norvežanima; naše žene su lepše & zgodnije xn puta. Sunce ti jebem, ukupno nisam primetio dve norvežanke koje bih dvaput pogledao.
Posted
Žao mi je što neću o Srbima, ali zaboravih da izložim svoj najsnažniji utisak o Norvežanima; naše žene su lepše & zgodnije xn puta. Sunce ti jebem, ukupno nisam primetio dve norvežanke koje bih dvaput pogledao.
stvar ukusa, meni se prosecne srpkinje uopste ne svidjaju. slovakinje i cehinje su zakon. :)
Posted
Pa vise kako je ko dos'o ostavio je gene :D
Posted
Jedini nacin da neko provali da sam Srbin je da to istetoviram na celu.
crnom chelu? :D
Posted (edited)
Je l' usisaš onako vazduh dok izgovaraš "Ja."? :lolol:
Da, da, obavezno ja på innpust. :D Nikad nisam siguran da li mi je taj fenomen za :wub: ili :yucky: . Mada taj typisk norsk-ism obično padne u vodu jer imam tendenciju da zvučim kao baba buržujka od 80 leta koja je mladost provela u Kopenhagenu, al' šta da se radi.
Pa jes' da su nekako masivne. Ne u smislu da su debele, nego često izgledaju nekako nezgrapno. Ali u principu su mi čak i simpatičnije od naših žena, ima nešto u njihovom stavu.Sad se setih, jednom mi se desilo u Bergenu da mi je neki čovek na ulici iz nekog razloga zaličio na Srbina, i bukvalno čim sam to pomislio, njemu na mobilnom zasvira neko kolce. :D Edited by Halvard
Posted
Da, da, obavezno ja på innpust. :D Nikad nisam siguran da li mi je taj fenomen za :wub: ili :yucky: . Mada taj typisk norsk-ism obično padne u vodu jer imam tendenciju da zvučim kao baba buržujka od 80 leta koja je mladost provela u Kopenhagenu, al' šta da se radi.
:rolf:
Posted
hoces da kazes: nema ko nam se nije najebo keve u letu
Posted
Pa jes' da su nekako masivne. Ne u smislu da su debele, nego često izgledaju nekako nezgrapno. Ali u principu su mi čak i simpatičnije od naših žena, ima nešto u njihovom stavu.
Cudna ta zenska ekipa gore. Mnogo bozanstvenih zena, pogotovo u Stokholmu, ali ima ih podosta i da su bas onako grdne. Ne znam kako i zasto, tek Svedi oba pola mi se cine visi od Norvezana. Danci su navodno najpodgojeniji, ali nisam bio, mozda lazu. Francuskinje mi nekako najsolidnije, a nase zemske lepe, samo to nemanje stila malo kvari koncepciju.Glede prepoznavanja, postoji neki jugovicki fazon, jebes ga, prepoznajem ja nase posvuda. Manje po obliku glave, njuska cini razliku. A u poslednje vreme bogami se prepoznajemo i po katastrofalnom stilu: nijedna druga muska populacija na svetu nije tak zaljubljena u (bele) pantalone do tik ispod kolena, kratke muske sorceve ili one male torbice oko ramena.