Indy Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Ne bi ni trebalo toliko ozbiljno analizilrati foto-opticka svojstva 1 telefona:)Takodje mislim da su svi smartfonovi danas na trzistu dovoljno dobri za instagramovanje tanjira sa pizzom i slicne foto tematike koja danas dominira.sent via tapatalk
wayfaring stranger Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Pisuci svoje misljenje ovde rizikujem da me proglase shljamusngovcem koji troluje na iPhone topicu, ali meni je jako bitno da telefon (ako se smartfonovi mogu nazvati telefonima jer imaju sve manje funkcija telefona) ima dobru kameru. Dosta fotografisem okolo i nikada ne znam kada cu naleteti na "dobru fotografiju". Slazem se da je 8 mega previse za tel. N95 sa svojih 5 mps pravi odlicne fotografije i bio sam vise nego zadovoljan.S3 pravi sjajne fotografije po danu i u uslovima kada je dovoljno svetlo da se moze slikati bez bliza, ali nije idealna situacija. Problem nastaje kada treba da radi blic. S3 fotografije sa blicem su jako lose. Blic obasja lik ili neki objekat. Sve oko njega je mrak. Deluje sablasno.
Indy Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Pa, ne nalece se na dobre fotografije. Dobre fotografije se prave.Ali, to sam samo ja. (I Ansel Adams :D)
Aion Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 S3 pravi sjajne fotografije po danu i u uslovima kada je dovoljno svetlo da se moze slikati bez bliza, ali nije idealna situacija. Problem nastaje kada treba da radi blic. S3 fotografije sa blicem su jako lose. Blic obasja lik ili neki objekat. Sve oko njega je mrak. Deluje sablasno.Tu ti nije kriv ni fotoaparat, ni blic. Kriv je onaj fizicki zakon koji kaze da intezitet svetlosti opada s kvadratom udaljenosti od izvora.
goofs Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Mozda glupo pitanje - imam 4s 5.0.1 IOS ocu da upgradujem na 5.1, ali mi kroz iTunes nudi samo direkt na 6icu, a tamo mi se ne ide kako delati?
Indy Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ne moze. Tokom upgradea iPhone prica sa Apple serverima, a Apple vise ne "odobrava" iOS manji od 6. (Ima nesto o tome ovde).Cak i kad bi moglo, ne bi valjalo, jer bi, jedna po jedna, apps polako prestajale da rade na iOS-u koji nije 6.Sa kompanijom Apple nema mnogo fleksibilnosti.(PS. Jailbreakovanje ne pomaze za ovo iznad).
braca Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) izleteo sam se, ne može... Edited October 20, 2012 by braca
MayDay Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 braco, da vidis sto ima app, zove se 'uber: votre chauffeur prive'. telefonom se izvrsi narudzbina, locira te gde si i umesto taksija dodje da te pokupi neko u super lepim automobilima bez ikakvih oznaka i onako ti otvara i zatvara vrata sofer kad ulazis/izlazis, a tarifira ti na karticu, tj nema nikakve razmene novca fizicki. ja sam na bastille i od rue des petits-champs do kuce mi je naplaceno 15e sto je minimalna naplata. mislim, to je manje nego obicnim taksijem petkom u 4 ujutro..kontam da bi isto toliko bilo i da se i dalje nastavi..
Aion Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ovo za maunelnu updatehttp://osxdaily.com/2011/10/27/manually-update-or-restore-ios-5/Evo ti i link na 5.1.1 za 4s:http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4346.20120427.1RuDG/iPhone4,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
Indy Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Kao sto napisah, manualni update ne radi bez overe od strane Applea.
braca Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 braco, da vidis sto ima app, zove se 'uber: votre chauffeur prive'. telefonom se izvrsi narudzbina, locira te gde si i umesto taksija dodje da te pokupi neko u super lepim automobilima bez ikakvih oznaka i onako ti otvara i zatvara vrata sofer kad ulazis/izlazis, a tarifira ti na karticu, tj nema nikakve razmene novca fizicki.ja sam na bastille i od rue des petits-champs do kuce mi je naplaceno 15e sto je minimalna naplata. mislim, to je manje nego obicnim taksijem petkom u 4 ujutro..kontam da bi isto toliko bilo i da se i dalje nastavi..ja se vozam na moja dva točkića, ali zato imaš piće od moje ćerke
kud u maglu Simoviću Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 (edited) igrao se danas sa peticom....mnogo je sexy....fino leži u ruci....ne znam koliko je to bolje, brže, jače od predhodnog modelaigrao se danas sa peticom....mnogo je sexy....fino leži u ruci....ne znam koliko je to bolje, brže, jače od predhodnog modelaedit: google maps proradio:Hail: Edited October 25, 2012 by kud u maglu Simovicu
kud u maglu Simoviću Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 pa dobro nije baš app, nego prečica ka stranici googlovih mapa, ali vrši posao mnogo bolje od ovih postojecih mapa
Indy Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Auf. Meni nije prakticno, onaj stari Google Maps app je bio mnogo zgodniji (posebno za u voznji). A Apple maps je odlican ako hocu da se izgubim (jedno mesto je uspeo da locira samo 150km van autoputa na kome se u stvari nalazi).
Recommended Posts