Jump to content

Broadband Internet provajderi

Featured Replies

11 minutes ago, vememah said:

@igoraki

Ako imaš pristup MTS-ovoj optici, Yunet (delom u MTS-ovom vlasništvu) nudi čist internet preko nje.

Sajt provajdera inače nije na yu.net već yunet.rs.

Nudi i Yettel čist internet preko MTS-ove optike, ali je skuplji.

Glede yettela, proverao sam pre oko 6 meseci i pričao tamo sa ljudima, oni nisu dobili od telekoma podzemne privode, samo sa bandera, i srećni su bili zbog toga jer "je lakše". Ako je i dalje tako postoji mogućnost da telekom ne daje nikome podzemne privode te da iako imaš telekom ne možeš, trenutno, ništa drugo preko te infrastrukture (moja situacija)...

Poslao sam zapravo yunetu proveru dostupnosti, baš me zanima šta će mi oni reći :)

• Replies 1.1k
  • Views 112.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ne znam gde da turim ovo, dal ovde, dal tamo na nekoj Corona temi,  Bil Gejc me cipovao, 5G fercera sve u sesnaest :  

• Javljam utiske Imaju sve arena sport kanale, kao i eurosport Plus, ko ima pozajmljeni eon nalog, rade i UM kanali koji ne rade na MTS mreži

• instalirali  

Posted Images

Hvala svima na informacijama

• 1 month later...

Završio sam na yettelu na kraju balade, zvali me i ponudili 22 meseca u pola cene. Jedino što su mi sprovodili kablove preko 3 sata neki klinci, od kutije do mene, pa kod mene na potkrovlje, baš je potrajalo.

Ima li neko od korisnika A1 danas probleme sa internetom ?

• 3 months later...

rade mi napokon opticku mrezu u naselju

medjutim, glavni problem kao i sa svim godinama unazad je sto sam ja na granici dva naseljena mesta i kako to vec ide u srbiji, negde se vodim kao jedno naseljeno mesto, negde kao drugo

to je i glavni razlog zasto godinama nisam mogao uvesti sbb kablovsku, iako bukvalno komsije sa kojima se granici moje dvoriste (ali su drugo naseljeno mesto) imaju kablovsku

ovi iz sbb mi svojevremno trazili 1000 evra za prikljucak jer sam drugo naseljeno mesto :D

elem, pre neki dan vidim radnici razvlace neki kabl koji lici na optiku, kad su bili na banderi sa koje ide moj trenutni telefonski kabl, pitam sta rade, kazu razvalce optiku

prijavim se odmah u mts za optiku i sad me zovu iz mts i nikako ne mogu da utvrde lokacijske uslove, ali mi nudi neovisno od uslova za optiku da predjem na njihov adsl po ceni fiksnog telefona (600din) i trazi mi migracioni kod iz oriona

na moje inssitiranje da ne zelim samo preci na drugi adsl, vec da me zanima iskljucivo optika, radnica mts mi kaze da ce mi u svakom slucaju trebati migracioni kod!?

jel ima to smisla, jel potrebno to za prelazak sa orion adsl na mts optiku?

poslednje sto mi treba da mi iskljuce orion adsl, a da ne resim mts optiku

Potrebna ti je mala komšijska pomoć i solidarnost i tvoja dobra organizacija.

Pre svega, celi komšiluk treba da zove, traži, prijavljuje bliske adrese, kuka, traži .... Dovoljno je par dana da prime desetak poziva od tvojih komšija. Svi oko tebe trebaju po par poziva da odrade, a ti da koordiniraš, naučiš ih štas da traže .... makar sedeo pored njih dok zovu.

Kad dođu da rade, tu oko tebe, ukapiraj ko je predradnik i juri njega.

Dosađuj mu time "da su ti u tel. razgovoru njegovi nadređeni obećali optiku .... i raspituj se kad i kako...." traži od njega da proveri kod njegovih ....

Budi nesnosno dosadan i rešićeš!

PS

Kad se uvodio SBB ubedio sam komšiluk i doveo im 15-tak novih pretplatbika sa po 2 priključka.

Kad se radila optika kod Supernove, ubedio sam celu ulicu da uvede, 30-tak domaćinstava, uglavnom penzosi. Posle 2 godine osrao sam samo ja i još jedan komšija pa imamo super odnos up/dn brzina, sve preko ugovora.

Ni u jednom slučaju moja ulica nije bila u prvobitbom planu da se radi.

Edited by zmanic

Evo me posle manjeg nervnog sloma...

Svi znamo ili ne da je supernova povećala cene paketa i promenika ih tipa početkom januara...

Ja sma ugovor potpisao krajem oktobra za tipa 4200 i 11 meseci 50%...

Pošto sam TEK SADA imao živaca da čekam TRIDESET PET MINUTA da dođem do operatera objašnjeno mi je da je pretplata povećana a neki paketi SMANJENI tj izbačeni, dečiji, dokumentarni, i slično.

Sve u svemu, račun veći, a kanala manje!!!

Jebote, kako sam odlepio istresao sam se na ženu ni kriv ni dužan doduše i na kraju naizvinjavao ali ovo što se ovde radi, pa ja ne znam. Ispada da treba da dajem 50 eura za oinop što sam imao i to internet jebeni 200/15.

Odjebaću ih makar se kačio na telefon svoj.

Koja smo mi divljina jebena!

Edited by Mil@n

Negde sam vec pisao. A1 optika ima solidne cene i kvalitetan signal ali izgleda da nigde nje dostupna :) A1 koristi svoju i MTS infrastrukturu ali eto moj kraj nije jos pokrila...tako da su ovo utisci ortaka koji ima njihovu optiku (okolina starog Merkatora)... a svaka adresa koju sam kucao na njihovom sajtu (gde moze da se proveri da li imas mogucnost da je uvedu) mi javlja da nema uslugu :(

Za Stari merkator mozes da ides na Yettel. Ja upravo uzimam Yettel za upola regularne cene za tv plus net a A1 isto upola cene za mob.

• 2 weeks later...

Samo da prijavim epilog mojih pregovora oko novog dvogodisnjeg ugovora. Imao sam najslabiji BOX4 paket (crveni, 200Mb/s) u MTS koji je sada izlazio na nekih 6600 dinara.

Umesto toga sam ispregovarao sa Yettel najjaci njihov paket za Net+TV (500Mb/s i svi TV kanali) za 1600. Sa A1 za mob neograniceno net, poruke i pozivi (plus 15GB rominga u Evropi) za 1500. Ukupno 3100 mesecno.

MTS mi je prvo nudio 1 mesec free da obnovim ugovor lolol, posle 12 meseci upola cene a kad sam konacno pokrenuo prelazak onda su me zvali i kunuli se da ce dati bolji dil.