Блок_64 Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Kruzili su neki snimci danas po netu da se neki beovoz zapalio,valjda u Krnjaci.
Ratamahatta Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 On 17.2.2022. at 22:37, Milosh76 said: 5) pruga do Subotice ce biti do 2025 godine zavrsena. Wtf, to znaci da nema voz do Budimpeste do tad?
Skyhighatrist Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 1 hour ago, Блок_64 said: Kruzili su neki snimci danas po netu da se neki beovoz zapalio,valjda u Krnjaci. Beovoz se zapalio, a neka od onih novih lokomotiva sletela sa šina.
Popular Post KnightLore Posted February 19, 2022 Popular Post Posted February 19, 2022 1 hour ago, Plajvi said: Wtf, to znaci da nema voz do Budimpeste do tad? Najverovatnije ih neće biti ni kada se završi komplet pruga jer SrbVoz nema na raspolaganju putničke vagone za obavljanje prevoza. Elektromotororne garniture ne mogu da se koriste u ove svrhe na celom prevoznom putu, jer bi mašinovođe jedne uprave morale biti sertifikovane za upravljanje vozovima druge uprave. Jedina mogućnost je presedanje u Subotici ili Kelebiji. Trenutno železnice imaju desetak putničkih vagona u voznom stanju. Samo jedan kušet koji saobraća na vozu za Bar (jedini preostali "međunarodni" voz). Nema više vagon restorana, nema spavaćih kola. Samo u poslednjih 10 godina je otpisano i kasirano stotinu vagona starih između 10 i 30 godina. Razlog - nema perspektive. Pravi razlog - nema para, ni remontera. Nema ni želje, plata redovna svakog prvog u mesecu za hiljade njih makar nijedan voz na saobraćao. Železničke uprave Nemačke, Austrije i Slovenije su strogo zabranile ulaz našim vagonima na njihovu teritoriju zbog neispravnosti i nehigijene. Zato i nema vozova na tu stranu. Rumunima se duguje ogroman novac, dok se ne plati, nema vozova ni ka Temišvaru. U tekućem redu vožnje postoje putnički vozovi: Beograd-Bar, Beograd-Šid, Novi Sad-Subotica preko Sombora, Beograd- Vršac, Beograd-Niš. Iz Niša nema polazaka ni ka Kuršumliji, ni Kraljevu, ni Leskovcu ni Dimitrovgradu. Nivo imobilizacije ruskih dizel garnitura koje se koriste u lokalnom saobraćaju i koje su mlađe od deset godina je prevazišao 50%. Na svakih deset godina se broj prevezenih putnika prepolovi, a ulaganja u istu se mere milijardama dolara, evara, čega već. Smanjuje se broj zaposlenih na terenu, povećava se u upravi. Nema više kontrolora koji lupkaju čekićem po točkovima da provere ispravnost istih. Onda nije ni čudo kada se desi nesreća na niškoj pruzi pre dve nedelje koju je prouzrokovala blokirana osovina. Ah da, pruga još uvek nije osposobljena već se ide za Požegu, preko Kraljeva do Lapova i dalje za Niš. Nema više čuvara pružnog pojasa koji obilaze prugu i prijavljuju nepravilnosti. Svakodnevne su krađe kablova i pričvrsnog šinskog materijala. Pre neki dan lopovi odneli ogradu oko nove pruge, ni kriv ni dužan pas se našao na koloseku na kojeg je naleteo najbrži voz u svijet - rezultat razbijena maska. A danas je bilo ispadanje dizel motornog voza na pruzi Beograd - Vršac zbog podbacivanja skretnice koja nije bila zaključana u pravac - lopovi pokupili kolosečni pribor. I na kraju požar u Ovči na elektromotornoj garnituri staroj 25 godina koja je skoro došla sa remonta i još uvek u garantnom roku. Seci uši - krpi dupe. I kamen bi pokvarili. Prešao sam vozom celu Evropu od Lisbona do Moskve i sad treba da se nateram da uđem u ovu konzervu na sprat. Pred očima su mi scene tragedija iz Ešede i Kompostele 8 10 8
Milosh76 Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Naravno da ce se presedati na granici, a mozda kupe 2-3 vagona fore radi.
gospa buba Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Naravno da ce se presedati na granici, a mozda kupe 2-3 vagona fore radi.presedati na granici u 21 veku. sent from novi mnogo jak bubamoto. 1 1
Filozof manijak Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Jbt, znao sam da nam je železnica u raspadu, ali nisam očekivao ovolike razmere. 5
gospa buba Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 kako cemo mi da se iznenadimo iz skoro svih oblasti 8
Milosh76 Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Jbt, znao sam da nam je železnica u raspadu, ali nisam očekivao ovolike razmere.Nije ni pola napisano sta sve tamo ne valja i kako funkcionise i ko im je sve otisao i dosao.Sad su im renovirali fasadu, zamenili prozore, a u toalet ne moze da se udje koliko je neodrzavan.Dali su milione za sminku, a ne umeju kvake da zamene na vratima od toaleta. 2
Ratamahatta Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Putovao sam tim vozom za Magyaro, jako lepo iskustvo, 50x bolje nego kolima ili busom. Jebem ti drzavu u usta.
napadaj Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 (edited) I ja sam išao dvaput do Budimpešte i nazad, jeste da se dugo putuje, ali je bilo dosta prijatno. Kakvo bre presedanje, potpuno besmisleni mozgovi rade tamo jbt Edited February 19, 2022 by napadaj
gospa buba Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 isto, chesto sam ishla. s tim shto to danas zvuchi prvo kao normalno putovanje, pa.tek onda prijatno.sent from novi mnogo jak bubamoto.
jezovuk Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Gospoja i ja putovali pre 15 god do Stambola (direkt, spavaća kola, pa odatle dalje na mediteran drugim vozom, isto spavaća kola). Bilo izakano i matoro, ali dovoljno pristojno i vrlo prijatno i zabavno. Kontam da sad toga nema? Nema ni do Niša?!
Ratamahatta Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Pruga je udarena kroz mnogo bolji landscape nego put, non-stop suma, drvece, nebo i tisina. Mozes i da legnes, da ustanes i prosetas, ne ide Sejo Kalac s razglasa... Oh well.
Блок_64 Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Znaci sve otislo u kurac,a oni sprcali milone,milijarde na ovo do Novog Sada i kao nesto smo uradili. Leb te jebo pa oni su nesposobniji nego sto smo mislili.
Recommended Posts