Prospero Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Mnijem da je mapa loša, nema šanse da su okretnice 16, 23 i 25 na Karaburmi van zone 1. Ovde se i ne navode, a između tačaka 3 (Mirijevski bulevar, kod pogona GSP na Karaburmi) i 4 (Vitezova KZ) nema ništa kao "granično" stajalište, a uopšte tačke 3, 4 i 5 na mapi nemaju veze sa realnošću jer se sama mapa završava pre Mirijevskog bulevara a kamoli Vitezova KZ.
Timmy Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Linije koje se ne pominju su u cele u 1. zoni.
Malvo Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 po ovome ispada da je okretnica tramvaja na brdu u drugoj zoni?
Frile Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 po ovome ispada da je okretnica tramvaja na brdu u drugoj zoni? Biće da granice na mapi nisu precizne. Linije koje se nigde ne spominju (na primer 12) su cele u prvoj zoni. Okretnica je naravno u prvoj zoni. Maršala Tolbuhina i Požeška su u prvoj zoni, a Trgovačka je u drugoj.
Аврам Гојић Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Vitezova Karađorđeve zvezde (20, 25P, 27, 27E, 46, 74, 79) ovo su tri istoimena stajališta (raskrsnica kod Jovanke Radaković 27, 46, 27E, potom Mirijevski bulevar 74 i 25P, i gore ispod "udovica", 79 i 20)
Аврам Гојић Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 isprovocirala me ova "sjajna" mapa i ceo koncept zoniranja koji veze s vezom nema. dobro, barem sam ostao u prvoj zoni, ali za dlaku.
belch Posted September 25, 2015 Author Posted September 25, 2015 jel to bitno samo za markicu ili će se menjati i cena pojedinačnih karata?
Prospero Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Nisam video da pominju promenu cene. @Vasa Da, otfikarili su lepe komade periferije bez smisla, cilja i pameti.
akibono Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 jel to bitno samo za markicu ili će se menjati i cena pojedinačnih karata? pa po ovom cenovniku pojedinačne karte vrede i u zoni 1 i 2... valjda je dozvoljen neprekinut prelaz iz jedne u drugu, mada... :D ... Nego koliki je sada PDV na gradski prevoz, i jel ovo znači da će da pojeftini Poreska stopa PDV-a, kojom se oporezuje prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, biće izjednačene sa poreskom stopom PDV-a, kojom se sada oporezuje promet usluga prevoza putnika i u međumesnom i u međunarodnom saobraćaju i iznosiće deset odsto. http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/593371/Vujovic-Izmene-Zakona-o-PDV--uskladjivanje-sa-propisima-EU
hazard Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 isprovocirala me ova "sjajna" mapa i ceo koncept zoniranja koji veze s vezom nema. dobro, barem sam ostao u prvoj zoni, ali za dlaku. To što je neko sada ,,prebačen" u drugu zonu ne znači da će plaćati više nego ranije: Mesečna karta za zaposlene u prvoj zoni pojeftiniće za 285 dinara i koštaće 2.990 dinara, za one koji putuju do druge zone nema promena, radnici u trećoj će plaćati 3.890 dinara, a oni iz četvrte 4.990, odnosno 2.750 dinara jeftiniju kartu. Povlašćene kategorije će za mesečnu kartu izdvajati od 30 do 1.170 dinara manje u zavisnosti od zone. I kao što smo videli po onom cenovniku pojedinačnih karata, vremenske karte za zonu 1 i 2 ostaju jedinstvene i po istoj ceni. Ko živi u novoj zoni 2, za njega se ništa nije promenilo*, ko živi u novoj zoni 1, plaća markicu 285 din. manje, a ako ne kupuje markicu*, opet se ništa nije promenilo*. * - ovo je pod pretpostavkom da se žitelj zone 2 vozi samo u zonama 1 i 2 a žitelj zone 1 samo u zoni 1 sa markicom ili samo u zoni 1 i 2 bez markice Mislim da je prilično transparentno sada ono o čemu se i ranije pričalo, da je glavni cilj novog zoniranja drastično pojeftinjenje prigradskog prevoza, čime gradska vlast pokušava da se dodvori stanovništvu među kojim postoji najveći procenat SNS glasača, svaka čast Vučiću. E sad, ja mislim da su oni uveli ove zone 1 i 2 da ne bi uspalo da samo podilaze prigradskom stanovništvu na štetu ostalih, pa su izmislili to simbolično pojeftinjenje od 285 din za zonu 1. Kako god, novim tarifnim sistemom niko nije oštećen u odnosu na pređašnje stanje - neko plaća mnogo manje (zone 3 i 4), neko plaća malo manje (zona 1) a neko plaća isto (zona 2). Usput, s obzirom na kvalitet prigradskog prevoza, cena koja je plaćana za isti jeste bila skandalozno visoka. Tako da, štagod. Kada bih dalje nagađao, rekao bih da su verovatno i razmišljali o nekoj mnogo manjoj zoni 1 (po ranijim Malijevim i Vesićevim izjavama, verovatno do Slavije i Vuka) i sa drastično različitim cenama za zone 1 i 2, ali su na kraju shvatili da to neće imati prođu.
gospa buba Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 dobro, barem sam ostao u prvoj zoni, ali za dlaku. ostala sam ful u prvoj zoni, i ja i cela moja parohija :D i sad snajka dvesta i kusur dindzi udjep svakog meseca -_-
Singer Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Kako li će poslodavci ovo da tumače pitam se?
akibono Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 (edited) eh, osećam se prevarenim.... render je bio drugačiji ovu lepotu su nam obećali! ali je realizacija nešto drugačija... Edited September 26, 2015 by akibono
halloween Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 (edited) pa po ovom cenovniku pojedinačne karte vrede i u zoni 1 i 2... valjda je dozvoljen neprekinut prelaz iz jedne u drugu, mada... :D ... Nego koliki je sada PDV na gradski prevoz, i jel ovo znači da će da pojeftini Ne, gradski i međumesni su i ranije bili 10%, a sad će za međugradski i međunarodni stopa PDV sa 20% na 10%. Trebalo bi da snize cene za međugradski i međunarodni ali ne mora da znači, jer u strukturi cene mogu da povećaju svoje troškove i tako zadrže staru cenu. Edited September 26, 2015 by halloween
Recommended Posts