kapetanm Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 (edited) Sarkazam na stranu, mozes malo da pojasnis ovo, posebno - "hoćeš na pijac ili u bioskop, kupi još."Napisao sam da je validacija mesecnih karti potpuni nonsens i da toga nema u svetu.Mislim na mesečne karte koje daju pravo na neograničen broj vožnji, valjda, tokom meseca. Idiotizam da takvu kartu moraš da validiraš kao onu za pojedinačne vožnje mene vodi do zaključka da se ugrađuje navika koja će kasnije biti iskorišćena radi evidentiranja dnevno ograničenog broja vožnji. Tako da ako posle odlaska na posao i nazad, budeš hteo još u neku svrhu (pijaca, bioskop)da koristiš prevoz,ili vikendom ta ti karta neće važiti(imaćeš pravo na 48 ili 96 škljocaja,) nego ćeš kupovati kao bilo ko drugi. Nije sarkazam nego pokušavam da uvidim cilj tog nonsensa, jer ne verujem u objašnjenja tipa "praćenje prevoza radi unapređenja".Edit: Da nastavim dalje sa mozganjem - da bi i zaposleni validirali karte moraju ih prvo imati i platiti trošak izdavanja. Kako Beograd ima, mislim, trećinu zaposlenih Srbije, to je brat bratu 500.000 (trebalo bi da je više ali ovako je okruglije™) Puta 250 din. Karte se nisu izdavale kad su već postavljeni aparati, nego malo ranije. Tako da je biznis krenuo nalik preduzimačkom kad se stanovi prodaju dok lopata nije zabodena (ni kupljena), ili Čumetovim koji je prvo dobio posao na tenderu pa nabavljao opremu. Pri tome, ušlo se i u dil sa onom bankom kojoj se ostavljaju podaci, što je vrlo isplativo. Tako da je Busplus razrađena Jezdina ideja sem onog dela gde moraš nešto i da daš u prvo vreme. 8% koliko, mislim, po ugovoru dobijaju je fenomenalna cifra. Ne mogu poverovati da će propustiti šansu da ograniče vožnje zaposlenih. Edited July 21, 2012 by kapetanm
Ryan Franco Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 fala brate! eo gledam, izgleda da funkcioniše besprekorno! malo se mili ali ide. bravo đilase!hmmma, na sajtu studija be, u rubrici "stanje na mostovima" nema pančevca. to nije gradski most? puši ga đilase!
Mr.Mxyzptlk Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Ima neki kojot negde? http://www.turajlicdusan.com/kamere.html
Ryan Franco Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 da da, taj sam i gledao. hvala u svakom slučaju.
Đipalo Junuz Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Mislim na mesečne karte koje daju pravo na neograničen broj vožnji, valjda, tokom meseca. Idiotizam da takvu kartu moraš da validiraš kao onu za pojedinačne vožnje mene vodi do zaključka da se ugrađuje navika koja će kasnije biti iskorišćena radi evidentiranja dnevno ograničenog broja vožnji. Tako da ako posle odlaska na posao i nazad, budeš hteo još u neku svrhu (pijaca, bioskop)da koristiš prevoz,ili vikendom ta ti karta neće važiti(imaćeš pravo na 48 ili 96 škljocaja,) nego ćeš kupovati kao bilo ko drugi. Nije sarkazam nego pokušavam da uvidim cilj tog nonsensa, jer ne verujem u objašnjenja tipa "praćenje prevoza radi unapređenja".Ovo bi lako moglo da se desi... Bio je onaj njuz plakat na račun Radujka sa paketima za pripejd i postpejd prevoz, tačno tako bi moglo da bude: plaćajte 2000 mesečno i imaćete 60 besplatnih* vožnji i 5% popusta u Tempu. *Svaka naredna vožnja će se tarifirati po važećem cenovniku. Vikend i noćna vožnja nisu obuhvaćene ovim paketom.
Lrd Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 McCabe, ljudi na tviteru pišu da se ne ide preko Pančevca ako se baš ne mora jer kažu da kao da sve stoji. Neki ljudi na tviteru, @GUZVEuBG, ne preuzimam nikakvu odgovornost za to.
Ryan Franco Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 hvala lrdsad gledam ove snimke i iako saobracaj teče sasvim je moguće da ima zastoja na prilazima koje kamera ionako ne može da uhvati. verovatno postoji čep negde gde busevi izlaze iz 29og. sranje.
copkillah Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 @GUZVEuBG su prilično ok, tamo saznaš stvari iz prve ruke i veoma brzo.
pere urban x Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Mislim na mesečne karte koje daju pravo na neograničen broj vožnji, valjda, tokom meseca. Idiotizam da takvu kartu moraš da validiraš kao onu za pojedinačne vožnje mene vodi do zaključka da se ugrađuje navika koja će kasnije biti iskorišćena radi evidentiranja dnevno ograničenog broja vožnji. Tako da ako posle odlaska na posao i nazad, budeš hteo još u neku svrhu (pijaca, bioskop)da koristiš prevoz,ili vikendom ta ti karta neće važiti(imaćeš pravo na 48 ili 96 škljocaja,) nego ćeš kupovati kao bilo ko drugi. Nije sarkazam nego pokušavam da uvidim cilj tog nonsensa, jer ne verujem u objašnjenja tipa "praćenje prevoza radi unapređenja".ostaje da sacekamo neki razuman rok do ukidanja validacije mesecnih karti.verujem da je u pitanju statistika & trend u javnom prevozu + sazivljavanje sa gorilla glass validatorima, sto me opet vraca na razmisljanje...video sam u bogatom svetu aparat za otkucavanje karata star 20 godina, neogreban, neizvrljan.to tamo zovu racionalnost i drustvena odgovornost.cinjenica je da su nase unistavali pa dolazim do zakljucka da je neko pomislio kako ce ovo cudo izazivati strahopostovanje (unosan posao i diverziju u garazama gsp-a ovom prilikom zanemarujem)http://www.youtube.com/watch?v=Y15NnGZIBuM
Djuro Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 ne motivises me...nisi bas nesto zabavan...moras jos da vezbas ovo kontriranje :( tako tipicno... prvo bi mahao a posle nista, izbegavanje...ah, ni prvi ni poslednji.
kapetanm Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 (edited) u pravu si. to nikako ne moze biti dobro za Srbiju.sve ono sto je tako svud u svetu treba ignorisati i primeniti potpuno suprotno resenje.hocemo u bus ali onako kako mi hocemo. sa nasim identitetom, sto rece neko.Ne Đuro, to obrazloženje obično čujem kad prosečni račun za struju, lekove i hranu izađe 150% prosečne plate ili penzije.Hoćemo u bus, da platimo pošteno uslugu, ali sa pretpostavkom nevinosti.A evo i ugovora Edited July 21, 2012 by kapetanm
Аврам Гојић Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 (edited) @djuroSta je tvoj jebeni problem? Edited July 21, 2012 by Marko M. Dabovic
radisa Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Sta je tvoj jebeni problem?Čuj, svojevremeno smo imali Deltine zaposlene na forumu, koji su objašnjavali da đavo nije tako crn...Pa što ne bi imali sad GSP-Đido udarnike sa istim zadatkom?
Tale Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 u pravu si. to nikako ne moze biti dobro za Srbiju.sve ono sto je tako svud u svetu treba ignorisati i primeniti potpuno suprotno resenje.hocemo u bus ali onako kako mi hocemo. sa nasim identitetom, sto rece neko.Pa svuda u svetu je ovako:
ion Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Mislim da je kapetanm hteo reći da će mesečne karte naprasno nekad postati "Karte za 60 vožnji", i to ti je što ti je. Već mesecima trubim, neki kažu da spekulišem, da će posle jednog perioda (najverovatnije, od 6 meseci do 2 godine) biti ukinuta "markica" iliti "personalizovana karta" kojom korisnik na raspolaganju ima neograničeni broj (više ne noćnih kao nekada, sada samo dnevnih) vožnji u toku jednog meseca. Konstantno u javnost dospevaju mrvice informacija šta nam se sprema: Систем постављен у Измиру је јако сличан ономе који ће бити постављен у Београду. Измир је град са око 4 милиона становника и у јавном превозу поред две метро линије грађани користе око 1800 аутобуса (у Београду користимо око 1600 возила). ... У Измиру путници улазе само на предња врата тако да возач посматрајући путнике како валидирају своје карте, истовремено врши контролу путника, тако да немају потребу за додатном контролом путника, а сви путници плаћају превоз. Улаз путника се обавља брзо, с обзиром на то да сви путници имају већ припремљене електронске карте а валидација траје мање од једне секунде. ...У Измиру не постоје месечне карте, плаћа се свака вожња. Цена једне вожње у јавном превозу у Измиру је 0.85 Еура уз бесплатно преседање у року од 90 минута, а за повлашћене категорије (ученике, студенте,...) износи 0.45 Еура. Имају издатих око 2 милиона пластичних смарт карата. Пензионери плаћају на годишњем нивоу 82.5 Еура и имају ограничење на 750 вожњи, после чега плаћају пуну цену карте као и запослени и остали грађани, 0.85 Еура за сваку вожњу. Поред пластичних смарт карата користе и папирне смарт карте које обично купују туристи а цена је 3.25 Еура за 3 вожње.Izvor: List GSP April 2011 (strane 6 i 7)Prosečna neto plata u Izmiru je 550-600€(Uporediti sa Beogradom)
Recommended Posts