vememah Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) 1 hour ago, napadaj said: Klinac sa posla danas iznajmio i krenuo preko mosta, pa mu aplikacija pištala kad je već skoro stigao do APR-a i izbacila poruku da trotinet ne sme da se koristi u starom delu grada. Morao da se vraća do Ušća da ga ostavi. Ako isključiš net ili onemogućiš pristup navigaciji za aplikaciju, kako ona može da zna gde si ga vozio? Jedino ako su u skutere ugradili GPS-ove koji prate kretanje i šalju u centralu ili sve pohranjuju pa kad vratiš provale i zabrane ti da više iznajmljuješ. Edited September 29, 2023 by vememah
johan nagel Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 1 hour ago, goofs said: Kolko kinte? 12 динара минут изгледа 1
napadaj Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 5 minutes ago, vememah said: Ako isključiš net ili onemogućiš pristup navigaciji za aplikaciju, kako ona može da zna gde si ga vozio? Jedino ako su u skutere ugradili GPS-ove koji prate kretanje i šalju u centralu ili sve pohranjuju pa kad vratiš provale i zabrane ti da više iznajmljuješ. Ne znam, nisam ga pitao za detalje. 1
igoraki Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 Opet menjaju trase za autobuse zbog radova u Glavnoj, pa da znate ko je iz Zemuna Vozila na linijama 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Batajnici saobraćaće sledećom trasom: Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ivićeva – Novogradska – Cara Dušana i dalje redovno, a u smeru ka gradu na trasi: Cara Dušana – Dobovoljačka – Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija – Bulevar Nikole Tesle i dalje redovnom trasom. https://www.b92.net/lokal/beograd/servisne-informacije-jos-jedna-novina-u-beogradu-2406659 Ovo je već peti put da skreću trase i pomeraju stajališta...
Shan Jan Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 2 hours ago, vememah said: Ako isključiš net ili onemogućiš pristup navigaciji za aplikaciju, kako ona može da zna gde si ga vozio? Jedino ako su u skutere ugradili GPS-ove koji prate kretanje i šalju u centralu ili sve pohranjuju pa kad vratiš provale i zabrane ti da više iznajmljuješ. Iznenadio bih se da nisu. To je prakticno must sada za bilo sta. Amsterdam ima neku foru sa iznajmljivanjem automoila kojih ima svuda po gradu i moze da ih ostavis gde hoces. Voleo bih da kod nas vidim tako nesto: 1
gospa buba Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 tj opet zaobilaze trg nema veze ionako vec klipshem ko magare po zemunu
igoraki Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 1 hour ago, gospa buba said: tj opet zaobilaze trg nema veze ionako vec klipshem ko magare po zemunu Meni čak i odgovora ovako, pošto sad svi ti za zelenjak prolaze pored mesta gde radim, samo šaljem upozorenje da znaju ljudi, skoro sam se vratio sa mora i odem na stanicu na keju gde su stajali svi ti busevi, blajim ja i par nekih baba jedno 15 minuta, čudim se kako nema ničeg baš za toliko vremena dok nije prišao neki lik i objasnio nam da je stanica ukinuta...
jms_uk Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 2 hours ago, Shan Jan said: Amsterdam ima neku foru sa iznajmljivanjem automoila kojih ima svuda po gradu i moze da ih ostavis gde hoces. Voleo bih da kod nas vidim tako nesto: Ima slicno i London Zipcar - Flex je opcija da uzmes na jednom mestu, a ostavis na drugom (unutar neke zone). Regularni su parkirani na raznim mestima, i ti se vracaju na isto. 1
goofs Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 ^^ Najbolje da sve autobuse gurnu u Vrtlarsku, i one Lasta medjugradske, i tramvaje i trole i sve. Nije kao da tu ima neka bolnica i vatrogasni dom kojima treba pristup saobraćajnicama. Pravi se čep od sedam ujutro do ponoći, svaki dan. 1
gospa buba Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) 7 minutes ago, goofs said: ^^ Najbolje da sve autobuse gurnu u Vrtlarsku, i one Lasta medjugradske, i tramvaje i trole i sve. Nije kao da tu ima neka bolnica i vatrogasni dom kojima treba pristup saobraćajnicama. Pravi se čep od sedam ujutro do ponoći, svaki dan. bukvalno. moji su juche uspeli da odu do poliklinike nechim, a onda nazad peshke, a nisu bash za idenje bili ja se secam isto tog nekog renoviranja glavne/cara dushana od pre 20+ godina, ali ne mogu da se setim kud su sa prevozom, kroz ugrinovachku je ishlo, ali je svejedno moralo pored bolnice. ne secam se ovolikog haosa, sigurno sam bila mlada i ne zurila nigde, ali sigurno nije bilo ovoliko vozila, ovo je sve ludo i nenormalno... Edited September 29, 2023 by gospa buba
Willow Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) Ne znam šta da mislim o ovim Yandex Go trotinetima što su jutros masovno osvanuli po NBG-u. Baš sam bio iznenađen jutros kad sam pičio bajsem na posao iz novog u stari deo grada, bilo ih je svuda. Takođe, vraćajući se uveče iz starog dela grada natrag na NGB, viđao sam ih ostavljene od korisnika po najčudnijim mestima i budžacima svetleći u mraku kao leteći tanjiri što reče @johan nagel. Mogu da zamislim šta se može desiti kada ih, u 1-2 po ponoći, snimi grupa lokalnih pijanih klinaca, vraćajući se iz štete, i poželi da se malo trkaju na njima :( Tako da se nadam da su ovi iz Yandexa ugradili neki mehanizam koji "zaključava" upotrebu trotineta nakon, recimo, 22h. Edited September 29, 2023 by Willow
gospa buba Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 (edited) sinoc stoji jedan u pola dvanaest na pola dzona kenedija, tek tako, trepce. to neko treba da skuplja do jutra, neka ljudska radna snaga, jel tako? nece reci korisniku imate jedan tamo pa idite Edited September 30, 2023 by gospa buba 1
Popular Post Patty Lee Posted September 30, 2023 Popular Post Posted September 30, 2023 Bila bi dosta jaka fora da u određeno vreme, npr. u ponoć (još ako je pun mesec idealno), svi trotineti krenu polako sami da voze u svoju bazu. Vlado Georgijev bi ili među prvima pozdravio naše nove overlordove. Ili bi krenuo da pravi bunker (vrv ovo). 11
SNARC Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Ako nisu uradili sistem sa nekom vrstom kaucije (tipa zeton u supermarketu) onda su stvarno imbecili... Zavrsice svi trotineti u nekoj jadnijoj zemlji od nase (koliko god to nemoguce zvucalo)
Shan Jan Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 4 hours ago, gospa buba said: sinoc stoji jedan u pola dvanaest na pola dzona kenedija, tek tako, trepce. to neko treba da skuplja do jutra, neka ljudska radna snaga, jel tako? nece reci korisniku imate jedan tamo pa idite Vrlo verovatno ih neko naknadno skuplja ako imaju pocetna odredista. Druga opcija je da ih ostave tu gde jesu i da onaj koji hoce da ih koristi ide do najblizeg, sto je mozda i bolje, jer je veca sansa da ce tako neki trotinet biti blizi tebi nego sa par fiksnih lokacija. 1
Recommended Posts