Jump to content
IGNORED

Fudbalska kupusara

Lancia

Recommended Posts

Posted

Izvanredan tekst, ali me oduševljava poenta sportalovog burekdžije. http://www.sportal.rs/news.php?news=65744 Ono što me je iznenadilo još kad je otišao tamo, kako se Plavi Stevanović upetljao u te mutne rabote? Uvek mi je, iako grobar, nekako bio simpatičan, delovao je nepripadajuće Ješićima, Kaličaninima, Rojevićima, Isama, Bajrama...a i ima lice poštenog čoveka, mada priroda ponekad ume da se našali.

Posted (edited)

Pa dobro, ali cinjenica je da ona slika ne objasnjava pravilo ofsajda, ako je to bio cilj novcica.Sta znam, meni bash simpaticno sto su ih prozvali za to, makar bilo i malo seratorski :)

Edited by gervasius twinkleminkleson
Posted
Pa dobro, ali cinjenica je da ona slika ne objasnjava pravilo ofsajda, ako je to bio cilj novcica.
Hej, kako ne? cak objasnjava i pasivan prestup, ako lopta ide desno - not offiside i ako je levi trouglic u prestupu. i to sve na 1 novcicu. Cuj, 'totally out of date', kakva glupostJedino sto je out of date je ofsajd kao takav. kao i zuti i crveni kartoni, npr. pravila zaglavljena u vremenu drvenih semafora i lopti sa pertlamaUostalom smatram da ofsajd treba ukinuti
Posted
:isuse: Jedino sto je out of date je ofsajd kao takav. kao i zuti i crveni kartoni, npr. pravila zaglavljena u vremenu drvenih semafora i lopti sa pertlamaUostalom smatram da ofsajd treba ukinuti
:isuse:
Posted

+1ako ukinu ofsajd, nek ukinu i fudbal odma.

Posted
ako ukinu ofsajd, nek ukinu i fudbal odma.
Cemu? :( kad 1 predjes centar, dodjes do 16m, npr... osim sto amnestira nekompetentne odbrane i legalizuje opstrukciju plemenite fudbalske vestine od strane manje talentovanih ekipa?
Posted

11:612:417:156:1920:16ne znam, meni se to baš i ne gleda. pre bih gledao legalizovanu opstrukciju manje talentovanih.uostalom, fudbal i jeste offside rule. bez toga ga ne bi ni bilo. bio bi neki rugby sa šutiranjem lopte kurac palac...

Posted

Ma ti što fantaziraju o ukidanju ofsajda zamišljaju da bi se odbrane isto ovako ponašale da ofsajd ne postoji. Naravno da ne bi. Igralo bi se 8-1-1, pola tima kod golmana u krilu, sa jedinim ciljem da se izbori neki prekid. Padao bi isti ili manji broj golova, uz beskonačno ružniji fudbal.

Posted

Da nema ofsajda, te manje talentovane ekipe bi igrale sa 5 igraca u petercu, bunkeri bi bili josh zesci.Ma, glupost je razmisljati o tome, uostalom

ako ukinu ofsajd, nek ukinu i fudbal odma.
Posted

nije offside pao s neba. igrali su prvo bez toga, i shvatili da nema smisla. taktika se svodila na ubacivanje lopte pred gol likovima koji su davali i po 5-6 golova po meču. svaki tim je imao igrača(e) koji je bio zadužen isključivo da stoji ispred gola i ubacuje loptu u gol.pravilo o offside-u je apsolutno poslednje fudbalsko pravilo koje treba menjati. to je ono što suštinski razdvaja fudbal od ostalih sportova. radije bih pristao i na uvođenje elektronike, mada nisam ni za to. sudijske greške su sastavni deo drame, bez njih bi igra mogla postati sterilna. sva taktika, još od herberta chapmana na ovamo, koja je ikad smišljana, sve varijante i modifikacije, rađene su zbog pravila o ofsajdu. da bi to ukinuo, morao bi prvo da promeniš celokupnu istoriju fudbala. obzirom da to ne može da se uradi, odgovor se sam nameće. ako je zbog prečestih sudijskih grešaka, mora se pronaći neko drugo rešenje.

Posted

Mislim da je ofsajd postojao manje-vise od pocetka, samo sto je bio daleko drugaciji nego sad, naravno. Tj, postojao je makar u jednom dijelu engleske josh sredinom 19. vijeka. Nego, kad smo vec kod svih tih stvari, jel iko citao Inverting The Pyramid? O istoriji fudbalske taktike. Meni fenomenalna knjiga, makar tako djeluje nakon nekih pedesetak stranica.