Jump to content
IGNORED

Fudbalska kupusara

Lancia

Recommended Posts

Posted

mogli su komotno u stambolu da ga svercuju kao domaceg

Posted

Ipak je najjače kad današnjoj generaciji prigovaraju večiti underachieveri u plavom dresu na velikim takmičenjima. Jak ritam sreda - subota, drugi su bili veći profesionalci, visoka trava itd

Posted

Oni su se bar plasirali, kad je bilo svega 16 ucesnika EP. Ovi ne mogu ni u 32 da udju.

u medjuvremenu odoh da proverim na wiki i ucesnika je bilo svega 8. pa to je kao sad da udjes u 1/4finale.

moram jedan :Hail:  za "večite underachievere"

Posted

Oni su se bar plasirali, kad je bilo svega 16 ucesnika EP. Ovi ne mogu ni u 32 da udju.

u medjuvremenu odoh da proverim na wiki i ucesnika je bilo svega 8. pa to je kao sad da udjes u 1/4finale.

moram jedan :Hail: za "večite underachievere"

Bilo je manje zemalja u Evropi :)
Posted

Pa nije dvostruko ili cetvorostruko :)

ovih nasih 6 i 10-tak ex-sssr, cesi-slovaci sa 30-i nesto na blizu 50.

Posted

Oni su se bar plasirali

...u proseku na svaki drugi Euro i svaki drugi Mundijal.

Danas bar jednu a nekad i tri ex yu ekipe imaš na tim takmičenjima 

Posted

Dobro, Zorzinja sam izostavio, my bad. Ali nisam napisao bas tako (da je od njih cetvorice valjao samo Brankov sut), vec da su Pujol, Pike i Ramos (koga god od njih trojice da uzmes da igra stoperski par) za klasu bolji od Aldaira i Marsija Santosa. (Moje skromno misljenje je da recimo Pujol spada u najbolje stopere u istoriji, dok je Marsio Santos obican mediokritet.)

Kvaka lezi u tome sto su igrali sa dva zadnja vezna od kojih je jedan bio opasan krljac (Mauro Silva) i da im je to davalo sigurnost u odbrani, a ne zato sto su imali nesto posebno jaku zadnju liniju.

Jarni kaze da mu je Mauro Silva jedan od najtezih rivala u karijeri.

Koji igrači su vas najviše mučili kroz karijeru?

Prvo bih izdvojio Brazilce Donata i Maura Silvu, sećam ih se dok su igrali za Depotivo. Stojim pored njih, imaju stomak i kažem mojima da mi daju loptu, proći ću ih... Ma nema šanse! Sve vide pre nas, ne moraju da šprintaju. Uvek su pored tebe i ne daju ti da ih napadneš licem okrenut ka golu, ne možeš da igraš licem u lice sa njima.  

Posted

Sve stoji, samo kazem da zadnja linija tog Brazila nije bila nista posebno nego je stvar bila bas u tome sto su im igrali Dunga i Mauro Silva u sredini. Veoma veoma defanzivan sastav, najnebrazilskiji Brazil koji je osvojio nesto veliko.

Posted

pa sad... bebeto, leonardo, zinho, rai, romario, meni je to dovoljno ofanzivno. oni su u stvari imali savršeno izbalansiran tim, što je recimo falilo brazilu 82 i 86. tafarel je bio nadprosečno dobar golman za brazilske prilike. ovo pozadi uopšte nije mediokritetska linija. marcio santos i aldair u centru i jorginho i branco na beku, nisu se baš naprimali golova, a pritom bekovi ofanzivni kao krila. dunga i silva su igrali jednako dobro u oba pravca, zinho i mazinho (preuzeo raijevo mesto u eliminacionoj fazi) kao stare "polutke", i dvojac ubica napred. ovo je sasvim dovoljno ofanzivna i "brazilska" ekipa, mnogo više nego par poslednjih po meni... na sedam mečeva gol razlika 11:3, nije to loše za 1994. godinu

Posted

Meni je ona repka iz 2002 bila odvratna, prvi put tada nisam navijao za njih. Markos, Lusio, Edmilson, Roke Zunior, Kafu, Roberto Karlos, Zilberto Silva, Kleberson, uglavnom svi u 11. Napad doduse, cist seks.

Jos se secam da su igrali i onaj mali Zuninjo iz Atletika/Midlzbroa i jebeni Vampeta, 

Posted

pa sad... bebeto, leonardo, zinho, rai, romario, meni je to dovoljno ofanzivno. oni su u stvari imali savršeno izbalansiran tim, što je recimo falilo brazilu 82 i 86. tafarel je bio nadprosečno dobar golman za brazilske prilike. ovo pozadi uopšte nije mediokritetska linija. marcio santos i aldair u centru i jorginho i branco na beku, nisu se baš naprimali golova, a pritom bekovi ofanzivni kao krila. dunga i silva su igrali jednako dobro u oba pravca, zinho i mazinho (preuzeo raijevo mesto u eliminacionoj fazi) kao stare "polutke", i dvojac ubica napred. ovo je sasvim dovoljno ofanzivna i "brazilska" ekipa, mnogo više nego par poslednjih po meni... na sedam mečeva gol razlika 11:3, nije to loše za 1994. godinu

Hmm, da, mislim da ipak imas pravo.

Posted

Bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter kazao je kako je svjedočio situaciji u kojoj se namještao ždrijeb europskih nogometnih natjecanja.

Blatter tvrdi kako se ždrijeb natjecanja FIFA-e nije namještao u 18 godina koliko je on bio predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije, ali da se isto ne može reći i za europska natjecanja.

Objasnio je kako se kuglice prilikom ždrijeba biraju metodom toplo-hladno.

''Prije izvlačena stavite loptice u zamrzivač i onda kad ih dodirnete znate koje su li hladne ili tople. Tako znate koju kuglice trebate izvaditi'', objasnio je Blatter, a piše ESPN.

Posted (edited)

Eto objasnjenja. Majo, bio si u pravu.

(Zapravo, sama cinjenica da se uopste vrsi zreb ako za njim nema nikakve potrebe je u startu veoma sumnjiva.)

Edited by IndridCold