Jump to content
IGNORED

Fudbalska kupusara

Lancia

Recommended Posts

Posted

:fashisto: 

Sprdam se, sad kad smo se ispoklanjali sitiju samo vi udrite :)

Posted

:fashisto: 

Sprdam se, sad kad smo se ispoklanjali sitiju samo vi udrite :)

Sta kazu malogradjani, su zadovoljni sto im dosao Turcin¿

Posted

Forumski jesu, za dalje ne znam  :sleep:

Posted

Oba satiranja tika take su dosla posle zamora materijala. Zna se o kom sastavu govorim, vecina dolazi iz Barse, vreme je pokazalo da prave zamene za njih nema, zato je i sistem Gvardiole na srecu pretrpeo izmenu u postavci igre.

Svabama svaka cast, ali bez obzira na guzenje karioka, ne mislim da su nesto bogzna kako jaci od Argentine ili Francuske.

Ok idemo onda unazad

http://www.youtube.com/watch?v=GE5a6Q2NTKU

:fantom:

Ako prihvatimo tezu o konstantnoj evoluciji fudbala (čiji nisam pobornik btw), okosnica Nemačke su igrači Bajerna koje je u to vreme trenirao - Gvardiola. A u svakoj generaciji dolazi do zamora materijala nakon 3-4 god

Posted

Ne znam sta tacno hoces da mi kazes (verovatno se u sustini slazemo), meni ce bar poslednje dve decenije fudblala (na nivou selekcija) ostati u secanju po Zidanovoj Francuskoj, Cavijevoj Spaniji i debaklu Brazila od Nemaca. Sve ostalo su sitnice.  

Posted

Gle sad ovog, 'odvalio'  :) gde sam ja to napisao? Italijani su tradicionalno najkompetitivniji i sa najboljom odbranom u svetu. Moje simpatije su uvek na strani onih koji igraju tehnicki doteran fudbal. Spanija iz vremena Cavija je Nº 1 svih vremena (ogradjujem se od Brazila iz doba Pelea) i igralo se na kontru (jer drugacije ne ide) pa se nisu nesto naprimali golova.

S druge strane, napad Argentine je neprejebiv, Maradona, Mesi, Di Stefano, Batistuta  :Hail: i sad treba da se divim odbrani¿ No way, Jose.

btw, naravno da je glupo uporedjivati i ukrstati epohe, al eto, zezamo se.

2010 je Spanija izdominirala jer se pogodilo da su oni bili mnogo jaci nego inace, a ostale istorijski jake repke nisu bile ni blizu svog uobicajenog nivoa. Italija se raspala sa do tada nikad slabijim sastavom (cak su i 2014 imali jaci tim), Francuska je zapocela smenu generacija, Nemci nisu bili ni do kolena repki koja je 1990 uzela svetsko recimo (iako su bolji nego 2002 i nakon cetiri godine dosta napredovali, ali ne verujem da bi uzeli svetsko da je Spanija bila na nivou iz 2012), u finale je usla jedna skromna Holandija, Argentina i Brazil su epski flopnuli i kod Brazila se vec tada videlo da nije to to. Nijedna epska utakmica tu nije odigrana, niti su se ikada sreli sa nekim zaista jakim, kao sto su bili Francuzi 98-2006, Italija 2006, Brazilci 98-2002, Holandjani iz istog perioda. (Treba li da podsecam kakvi su sve asovi igrali za  ove ekipe, od golmana do spica?)

Posted (edited)

Da se razumemo, ne kazem ja da Spanija nije bila brutalno jaka 2010 i da ne bi mogla da se nosi sa pomenutim repkama, ali je toliko izdominirala to prvenstvo (tipa niko nije mogao da im uzme loptu) iz gorepomenutih razloga i to moze da da jednu nerealnu ocenu o moci te reprezentacije, tipa da su najbolji ikada, prvi u istoriji i slicno.

Edited by IndridCold
Posted

Nista onda, predlazem da se Spanija izvini na uletanju u termin kad su svi bili u reformama ili uhvaceni na spavanju. Toliko o odvaljivanju.

Bolje da pricamo o Sitiju.

Posted (edited)

Nista onda, predlazem da se Spanija izvini na uletanju u termin kad su svi bili u reformama ili uhvaceni na spavanju. Toliko o odvaljivanju.

To su cinjenice.

edit: Mislim, ti se duris (ja sam se samo zezao u Middleovom stilu za "odvalio", nisam hteo da te pecnem, video si da sam stavio smajli).

I uopste ne pokusavam da omalovazim uspeh Spanije na tom prvenstvu, za koju sam btw i navijao. Ne radi se o tome da Spanija treba da se "izvini", nego pricamo o tome da li je to najbolja repka ikada kao sto sada mnogi suvise samouvereno tvrde.

Edited by IndridCold
Posted

Naravno da su cinjenice, istina je da dva EP i jedno SP niko nije mogao da dostojno parira Spaniji. Zasto? Jednostavno svi su bili toliko losi, da su prosecni kepeci iskoristili svoju sansu. iniestu, cavija i kompaniju ce pamtiti lokalni luzeri a vedete kataneca svetski zaljubljenici u fudbal.

Posted (edited)

Naravno da su cinjenice, istina je da dva EP i jedno SP niko nije mogao da dostojno parira Spaniji. Zasto? Jednostavno svi su bili toliko losi, da su prosecni kepeci iskoristili svoju sansu. iniestu, cavija i kompaniju ce pamtiti lokalni luzeri a vedete kataneca svetski zaljubljenici u fudbal.

Slozices se da jeste istina da niko nije mogao da parira Spaniji u pomenutom periodu.

bold: Ne. Dve stvari. Spanci su zaista dosli na nivo nekada najjacih reprezentacija (znaci niko ne umanjuje njihovu snagu), a ostali su relativno pali (otuda takvo razvaljivanje koje nikad ranije nisam video).

E sad, previse je samouvereno reci da je ta Spanija najjaca reprezentacija ikad zbog nacina na koji su razvalili. Mozda jeste, mozda nije. Ne znamo. Realno nisu imali dostojnog rivala.

Edited by IndridCold
Posted

To su cinjenice.

edit: Mislim, ti se duris (ja sam se samo zezao u Middleovom stilu za "odvalio", nisam hteo da te pecnem, video si da sam stavio smajli).

I uopste ne pokusavam da omalovazim uspeh Spanije na tom prvenstvu, za koju sam btw i navijao. Ne radi se o tome da Spanija treba da se "izvini", nego pricamo o tome da li je to najbolja repka ikada kao sto sada mnogi suvise samouvereno tvrde.

da ne oduzimamo mnogo prostora malogradjanima, ja ti predlazem da ponovo iscitas, ko je krenuo sa samouverenim izletima o najboljem sastavu ikada. od mene to sigurno nigde nisi cuo, osim u zajebanciji i koja vrsta fudbala mi se dopada a koja ne. ajde polako, nema puno, kad oduzmes Siti, ima dve strane u vrh glave.

Posted

Bolje da pricamo o Sitiju.

+1

kad oduzmes Siti

-1

Posted

da ne oduzimamo mnogo prostora malogradjanima, ja ti predlazem da ponovo iscitas, ko je krenuo sa samouverenim izletima o najboljem sastavu ikada. od mene to sigurno nigde nisi cuo, osim u zajebanciji i koja vrsta fudbala mi se dopada a koja ne. ajde polako, nema puno, kad oduzmes Siti, ima dve strane u vrh glave.

Necemo vise, negde smo zabagovali u komunikaciji.

Ja sigurno nisam tvrdio da je onaj Italijanski sastav najbolji i da bi pobedjivao sve redom, to je rekao Moca. :D A slazem se da bi Argentina ispala kudikamo jaca od Italije, jer pored toga sto ima onakav vanzemaljski napad, ima i genijalnu odbranu.