kud u maglu Simoviću Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 pa šta da radimo, ima da se izbodemo posle 2 sata
morgana Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 savina, trg i crkvica na belavisti, i uopšte taj deo izmedju karače košarkaškog terena i belaviste škver, "vidikovac" na gradskoj kafani, park ispod. i kao što neko reče fabulozna vegetacija tenks :) a od aktivnosti?
kud u maglu Simoviću Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 meni gledanje u nebo i čačkanje nosa, uglavnom. čitanje politike i žurnala uz kafu na škveru u prvom sunčanom februarsko-martovskom danu nema cenu(onaj dan kad možeš da blejiš na suncu u kratkim rukavima). prebrojavanje krljušti na nekom nesretnom san pjeru, kao i prebrojavanje repnih kolutića na škampima. a šta tebi tačno treba?
Kampokei Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 čitanje Vijesti i Dana uz kafu na trgu kod sata, dok prisluskujem razgovore matorih lokalaca (a raspon tema ide od ww2 do Ukrajine). A i ovo ostalo je slicno. Nema posebnih aktivnosti, knjiga, more i hrana, puno hrane, bilo u HN, Rosama, na Dobrecu ili Zanjicama. Spricer ili loza vec od ujutro, pa do kraja dana.
morgana Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 (edited) meni gledanje u nebo i čačkanje nosa, uglavnom. čitanje politike i žurnala uz kafu na škveru u prvom sunčanom februarsko-martovskom danu nema cenu(onaj dan kad možeš da blejiš na suncu u kratkim rukavima). prebrojavanje krljušti na nekom nesretnom san pjeru, kao i prebrojavanje repnih kolutića na škampima. a šta tebi tačno treba? upravo to sto mi govorite. treba mi sta turisti rade u hn i sta im se svidja. lifestyle hercegnovi :) :) teze meni ide lajfstajl, nemam stajl a cim sam na forumu vidis da nemam ni lajf Edited September 6, 2014 by morgana
mustang Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 (edited) Idu u banju, spa, masaze, terapije, beauty, uzimaju casove ronjenja, posecuju titovu vilu, onaj mali prch kao art district, bile su i one zabvne igre na skveru, pa festivalcici, sliaju i fotkaju landscape, idu na hiking put poda, suscepana. Ja volim da sedim iznad tunela gde je pivnica i onaj spomenik i da blejim tu, gledam u pucinu medju borovima... Tu je i muzej., a volim da uzmem u tri lipe cevape ili vesalicu i cekam na kraj admirala zalak sunca. Gore se popnem kod svetionika. Da jedem vocnu salatu u nautilusu, sladoled u do-do, u ex mondo cirke na zaliv i dobru muziku Edited September 6, 2014 by mustang
Anonymous Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 (edited) drugari, treba mi pomoc radim jedan turisticki projekat, hn je tema mozete li molim vas da mi kazete sta vam je u herceg novom interesantno i sta vidite kao autenticno i prepoznatljivo, tako reci esencijalno? zanima me turisticka perspektiva. nedostatke poznajem odlicno, ali ovoga puta ih ciljano zanemarujem hvala :) Rastinje raznih vrsta. Ovo što se ovde svakodnevno viđa nema nigde. Ljudi iz Konavala (kojima turizam ide solidno) zavide HN-u upravo na rastinju. Papirusi, banane, eukaliptusi i još milion raznih vrsta biljaka videti na ovako malom prostoru je zaista nestvarno. Još da neko sve to popiše i stavi oznaku ispod svake biljke bi pomoglo. A bonus bi bio kad bi neko sredio najlepši park u bivšoj Jugoslaviji, sad divljački razvaljen. Šetalište (Danice). Tu bi buldožer + bacač plamena odradili solidan posao i da se posle napravi raj za solidne turiste, koji bi voleli da pešače jednim od najdužih i potencijalno najlepšim šetalištem pored obale, tj. da se sve vrati u nekadašnje stanje. Planina (Orjen). Ja ne znam da još negde postoji mesto gde se pešice od mora može popeti za 5 sati na onakav biser (recimo Subru), znači krenuti ujutru, popeti se na 1680 mnm i predveče se, po povratku, okupati u moru. Naravno, gore stalno srećem strance, koji su se uprkos svemu nekako popeli i potpuno su šokirani da postoji takvo mesto, a da dole ne uspevaju da dobiju elementarne informacije. Luštica. Bojim se da bi o njoj trebalo da pišem u daleko prošlom vremenu, ali sam je pomenuo samo zbog tog što mi je ona nekad bila osnovni deo turističke ponude Novog. Kulturna scena. Ovde postoji neverovatan potencijal, ima i prostora i ideja i pametnog sveta, ali tek su ti nesrećnici totalno skrajnuti i frustrirani. Ima još. I svi pametni ljudi odavde znaju to o čemu sad pišem i mnogo više od toga, ali se jednostavno ništa ne pitaju. edit: Klima. Da zajebemo ovu neverovatnu godinu, HN je grad sa najvećim brojem sunčanih dana (uz ostrvo Hvar) u bivšoj Jugoslaviji. Edited September 6, 2014 by Anonymous
Anonymous Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Izgutao mi je edit, pa da dodam: Oriđinali. Najveća koncentracija mediteranskih autentičnih likova koju sam u životu video, Italija može o tome samo da sanja. 'Grad sunca i ludaka, podno vrha Radoštaka'.
Dr Arslanagić Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 drugari, treba mi pomoc radim jedan turisticki projekat, hn je tema mozete li molim vas da mi kazete sta vam je u herceg novom interesantno i sta vidite kao autenticno i prepoznatljivo, tako reci esencijalno? zanima me turisticka perspektiva. nedostatke poznajem odlicno, ali ovoga puta ih ciljano zanemarujem hvala :) VK Jadran. Hteo sam da kupim kupaće gaće, majicu ili bilo šta sa grbom Jadrana ali su me gledali kao budalu.
bokison Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 VK Jadran. Hteo sam da kupim kupaće gaće, majicu ili bilo šta sa grbom Jadrana ali su me gledali kao budalu. To sam i ja probao pre par godina i gledali su me belo, ali se bar to promenilo. Ove godine su imali i majice i kape i kupaće i kostime i peškire, pa čak i zastavice za kola.
Kampokei Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Gde tacno? Ja trazio godinama, samo ovaj put ne.
bokison Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Baš na bazenu. Tamo po ceo dan ima nekog. Siđi dole i traži Željku.
Recommended Posts