nezvanova Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 kad dodjes do molunata, imas postu, neki turist biro i parking odakle vode dva puta; levo, put koji vodi ka kampu /to je ka crnoj gori/ i na toj plazi smo se mi kupali, a desno je putic kojim mozes samo peske, ka plazi koja je prema cavtatu, na kojoj se nismo kupali te ne znam ni kakva je zapravo, jer je tog dana bio jak vetar pa je tu bilo bas nezgodno; veliki su talasi bili i zvizdalo je na sve strane... dakle, leva je ta na kojoj smo mi bili i koja nam je bila super!
Anonymous Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Jedno pitanje, Da li je neko ove godine bio na Plavim Horizontima i da li je išta promenjeno? Tamo je iz godine u godinu bivalo sve gore, prljavije i socijalnije sa sve onom prašinčinom ispred restorana, gde je nakad bila trava sa igračkama za decu. Ne znam da li decu da vodim jedan dan tamo (iz Herceg Novog) ili neko možda ima preporuku za neku drugu peščanu, a da nije 3 sata vožnje. Bio sam tamo u junu. Katastrofa. Ruševine nepotrebno srušenog hotela su i dalje na svom mestu, na peščanu plažu dolazi neki polusvet, naravno stene iza plaže su lepe, kao i uvek. Sve preporuke za Molunat, ko je HN-u, a hoće lepo da se ispliva nek' ide tamo. Nema skutera, plastičnih ležaljki, glasne muzike. I njima je izgleda pukla sezona, u julu je tamo bilo skroz prazno.
bokison Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Ok hvala, biće onda Molunat. Samo još jedno pitanje, je l pesak ili sitan šljunak (može lopatica, kofa, zamak)? Inače, mesto na koje sam išao pre rata, a koje vama koji idete do Molunata preporučujem je: https://www.google.com/maps/@42.513205,18.321303,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s57339668!2e1!3e10?hl=en-US Spektakl ... Samo mi je malo ekstremno za sitnu decu.
Anonymous Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Ne sećam se peska u Moluntu, nisam obraćao pažnju, možda ga i ima. Inače na Horizontima na obali je nekad bio božanstveni zlatkasti pesak (i sad se može videti, ali pod vodom) dok ga lokalci nisu potrošili, pola Radovića je izgrađeno devedesetih s tim peskom, mene su par puta tada oterali traktori koji su bili odnosili taj pesak. Posle su dovukli dunavski pesak, on dan-danas stoji tamo.
nezvanova Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Ok hvala, biće onda Molunat. Samo još jedno pitanje, je l pesak ili sitan šljunak (može lopatica, kofa, zamak)? Inače, mesto na koje sam išao pre rata, a koje vama koji idete do Molunata preporučujem je: https://www.google.com/maps/@42.513205,18.321303,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s57339668!2e1!3e10?hl=en-US Spektakl ... Samo mi je malo ekstremno za sitnu decu. jao, pa gde si bio pre dve nedelje ? ovi popovici su savrseni! sledeci put, kad budemo dolazili u novi, ne propustamo! jel mustang jos u novome, tj igalu? evo, pre neki dan je kukala za lefkadom, a hrvatska lefkada joj je pred nosom :-) idi mustang pa nam prenesi utiske, jel stvarno tako dobro kao sto izgleda na fotkama... a inace, plaza u molunatu je sa sitnim sljunkom, mislim da ce klinci moci da se bave i graditeljskim aktivnostima :-) https://www.google.com/maps/@42.513205,18.321303,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s57339668!2e1!3e10?hl=en-US
mustang Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 bila danas na zanjicama, nema sitnog kamenja nego iste kamencuge za nas sa ravnim stopalima....nista kofice i lopatice.....ali, lepo je bilo,cista voda, prijatan mir i super ekipa (ronioci sto kampuji tamo).... I muslje na buzaru....trcali da ne zakasnimo na brodic...proleteloi vreme. I idem opet u sredu. Za hrvatsku mi je sad kasno ali od sledece godine sve karte ostavljam otvorene. Bili smo pozvani kod prijatelja u palachu sto bi oni rekli i imaju neku vilu sa bazenom isto ali mrzelo me. Htela sam u plavu spilju danas da snimam fotke sa podvodnom ali nisu pustali, bili talasi...jurim svetlost pod vodom :)
bokison Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Bio sam pre jedno dve nedelje. Žanjice su meni bile super pre 20 godina, kad je bio samo onaj jedan restoran, i bili su ronioci u kampu. Sad su ... pa, sranje. Ne znam da li si išla možda do wc-a, obavezno otiđi u sredu. Recimo, on se nije promenio za 20 godina. Od pet kabina, rade dve, a samo u jednoj može da se pusti voda. Od 4-5 lavaboa, opet radi samo jedan. I onda kad kreneš da izađeš, neki lik ti još traži pare. Načičkano je 5-6 kafića, kafana kroz koje moraš da prođeš kad ideš od brodića ka ležaljkama, i osećaj je kao u Budvi na šetalištu. Meni je na brodom od HN jedino lepo Dobreč i Rose. Rose, doduše, nisu za decu baš zanimljive osim da broje ježeve. @mustang Raspitaj se pre nego što kreneš za špilju da li ulazi brodić unutra (ako ti je to bitno). Kad sam bio pre te dve nedelje, dovezao je do iza špilje, pa ko hoće, može da pliva unutra, a to po nemirnom moru kakvo je tada bilo nije baš gotivno.
mustang Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 (edited) Hvala bokison. Pitah jednog sto vozi za spilju pa mi on rece da su talasi juce i da ne ulaze i da samo prodju tuda. Zato cu u sredu ponovo. Svasta je bilo lepo pre 20 godina ali zivot, srecom, ide dalje. Nisam obisla nasu staru klonarnju jer sam se zakucala u prvi kafic/restoran, uzela lezaljke odmah ispod restorana i tu obitavala. jedva sam uspela dva puta da se okupam od navale muske populacije zbog prijateljice sa kojom sam bila :) njima je wc skroz okej bio plus imao toalet papir :) cene iste kao u hn. Edited August 19, 2014 by mustang
Kampokei Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Jela se orada u Skveru, sabljarka i riblja supa u Leutu i oba puta bilo odlicno. Hobotnica u Tri lipe takodje, nista losija nego prosle godine. Fascinantno je koliko je "normalan" muzicki repertoar u Novom zaglavljen negde u 1998. Ali ne marim previse, svake godine me sve vise mrzi da izlazim uvece na moru.
morgana Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 (edited) a cuj, cijele 90te i nesto poslije sam slusala iskljucivo fank i kvazidzez u svakoj iole normalnoj kafani u hn (i smucili su mi se), 20 godina kasnije je 20 godina kasnije, znaci sve je logicno :D Edited August 23, 2014 by morgana
banecare1 Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 da se ja nesto pitam ne bi se spustao ispod magistrale tokom letovanja u novom.
mustang Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Jela se orada u Skveru, sabljarka i riblja supa u Leutu i oba puta bilo odlicno. Hobotnica u Tri lipe takodje, nista losija nego prosle godine. Fascinantno je koliko je "normalan" muzicki repertoar u Novom zaglavljen negde u 1998. Ali ne marim previse, svake godine me sve vise mrzi da izlazim uvece na moru. Skoro se slazem sa svim. Volim tri lipe, mozda su im malo velike porcije za moj ukus ali brancin je bio dobar a i muslje. Ali sta sam prekljuce uradila: kupila u marketu orandjinu i sokic za muza, uzeli iz tri lipe sa rostolja pljeskavicu i dom.kobasice i otisli na kraj admirala, kod svetionika, gore se popeli, jeli, uzivali u pogledu o talasima....milina :) I opet da pohvalim posadu montenegro airlines. Uvek sa njima ima da idem.
morgana Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 samo da napomenem da je tih iole normalnih kafana u hn 90tih bilo 3 uzmem ja pljesku iz 3 lipe pocesto kad sam na skveru, jedini problem sa njome je sto je tanja nego van sezone. to je pravilo lokalnog turizma, tijela se na toploti skupljaju :D
Recommended Posts