Weenie Pooh Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 ako me ista natjera da ipak pogledam sopranove, ovo ce :DAma, ne kažu da je Don isti kao Toni, samo kažu da je isti kroz celu seriju od početka do kraja.Što naravno nema veze s mozgom, ali ajde...
lostfanforever Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 bas mi fin tempo ove poslednje tri epizode.sve se zahuktava, sve se povezuje i cekamo razresenje trougla pegi/don/tedi cetvorougla don/megan/sali/komsinica(?) beti(?).pit je vrhunski odigrao finish ove sezone i ocekujem ga celavog u narednoj -_-
Turnbull Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 bas mi fin tempo ove poslednje tri epizode.sve se zahuktava, sve se povezuje i cekamo razresenje trougla pegi/don/tedi cetvorougla don/megan/sali/komsinica(?) beti(?).pit je vrhunski odigrao finish ove sezone i ocekujem ga celavog u narednoj -_-+1
sailorman Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Ovo je za ukor pred isključenje Molim da odgledaš i da se oma javiš na sledećem času da odgovaraš :happy:I da , Don jeste isti od početka do kraja , jedini iskorak u njegovom odnosu sa ljudima možda je bio u relaciji sa ženom pravog Don Drejpera , ( dementni mozak mi ne izbacuje ime nikako Ana. Obožavam epizode sa njom! Don Drejper je isti, vrme je drugačije, u tome je njegov problem. Sve se ubrzano menja, on ostaje kakav je bio.
Turnbull Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Don je na početku serije aktivan, džongaltovski tip (ne nudi mu za džabe Bert da čita Atlas Shrugged) ne toliko nemoralan, koliko amoralan, ili čak predmoralan. A sada postaje reaktivan i resentful. To se vidi u njegovom odnosu prema Arnoldu, Tedu, Pegi, itd.
morgana Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 e, tek sad vidim sta je mekejb u stvari rekao :Dcitam brzinski, ali kontam sporinski.ljutko, nadoknadicu zaostatak vec sutra!
Ryan Franco Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Ama, ne kažu da je Don isti kao Toni, samo kažu da je isti kroz celu seriju od početka do kraja.Što naravno nema veze s mozgom, ali ajde...Naravno, regresivna evolucija je očigledna. U finalu ćemo videti prvo flešbek malog Dona kako pomaže babi da pređe ulicu, a onda i velikog Dona kako sličnu babu gura pod onaj NjuoVoz. :)ne toliko nemoralan, koliko amoralan, ili čak predmoralanAjmo malo manje ružnih reči, ima i nas osetljivijih ovde!
Ryan Franco Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 e, tek sad vidim sta je mekejb u stvari rekao :Dali to što ja nisam rekao da don i toni nisu slični, ne znači nužno da don i toni zaista nisu slični! nisam siguran da li bi mogli biti istovremeno prisutni na istoj grupnoj seansi.
reg Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Katastrofalna epizoda. Kembel ulazi u sukob sa covekom kome je u prosloj epizodi rekao da mu ne pada na pamet da se sukobljava sa njim jer je naucio lekciju itd. Sten trazi mesto u Kaliforniji kako bi ni iz cega izgradio agenciju iako do sada nikad nije pokazao preduzimljivost na poslu, partnerima je ok da izgube dvojicu kreativnih direktora u jednoj nedelji, pribegavanje flesbeku da bi se objasnila motivacija za nabadanje propovednika...dno. Ne moze gore od ovog.S obzirom da znaju da je sedma sezona poslednja ocekujem nesto sporije i promisljenije epizode.
Weenie Pooh Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 +1 za sve, osim kad su u pitanju očekivanja za sedmu sezonu.Nastaviće se trapavo rastavljanje svih likova koje su brižljivo gradili prve 4 sezone, jer su njihove priče ispričane a serija ipak mora da ide dalje. Zbog toga se sad očekivalo od nas da nam bude stalo npr. do porodične situacije koju Ted Chaugh hendluje kao u nekom petparačkom romanu, ili do Stenovog željenog nameštenja u LA, ili do Boba jebenog Bensona. Mrsko mi je i da komentarišem Donovo sveopšte besmisleno meandriranje u ovoj epizodi, koje kulminira onim Hershey ispadom. Bolje da se umesto toga osvrnem na Odluku koju su neobjašnjivo doneli pri kraju - zar to nije malo komplikovaniji proces, kad hoćeš da najuriš jednog od glavnih partnera iz firme? Zar im ne treba neko jače opravdanje od jednog ekscesa na sastanku sa klijentom, kakvih smo ranije gledali više puta i to bez posledica?Katastrašno.
Turnbull Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Sten trazi mesto u Kaliforniji kako bi ni iz cega izgradio agenciju iako do sada nikad nije pokazao preduzimljivost na poslu http://www.youtube.com/watch?v=fEyespaAtCg
scab Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 izgleda da smo opet gledali razlicite epizode. meni sjajno season finale!ako tkoga zanima veoma informativan sepinwallov intervju sa weinerom, eve ga. taman da popuni rupe koje je sepinwall prevideo u recenziji finala
Weenie Pooh Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Majka na vratima dečje sobe, gleda oca koji sedi pored usnulog deteta, neviđena scena A pod "neviđena" mislim "ni četrnaest miliona puta do sada viđena".
Turnbull Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 +1 za sve, osim kad su u pitanju očekivanja za sedmu sezonu.Nastaviće se trapavo rastavljanje svih likova koje su brižljivo gradili prve 4 sezone, jer su njihove priče ispričane a serija ipak mora da ide dalje. Zbog toga se sad očekivalo od nas da nam bude stalo npr. do porodične situacije koju Ted Chaugh hendluje kao u nekom petparačkom romanu, ili do Stenovog željenog nameštenja u LA, ili do Boba jebenog Bensona.Mrsko mi je i da komentarišem Donovo sveopšte besmisleno meandriranje u ovoj epizodi, koje kulminira onim Hershey ispadom. Bolje da se umesto toga osvrnem na Odluku koju su neobjašnjivo doneli pri kraju - zar to nije malo komplikovaniji proces, kad hoćeš da najuriš jednog od glavnih partnera iz firme? Zar im ne treba neko jače opravdanje od jednog ekscesa na sastanku sa klijentom, kakvih smo ranije gledali više puta i to bez posledica?Katastrašno.Stvarno ne vidim o kakvom je besmislenom meandriranju reč. On sve vreme kroz epizodu ima isti cilj - početi iznova, okrenuti novi list. Samo što u početku smatra da je rešenje fizičko izmeštanje (Go West!), a tek na kraju uviđa da novi to kretanje iz početka podrazumeva ne odlazak iz Njujorka, nego izlazak iz začaranog kruga u koji je sam sebe zarobio. Ispovest je preduslov ovog izlaska iz začaranog kruga, te otud scena sa ljudima iz Heršija.Inače, ne razumem čuđenje nad Stenovim snom o odlasku u Kaliforniju. Iz svega što smo videli, Sten je blizak kako hipi, tako i bitničkoj potkulturi, i taj san o homesteading-u na delakom zapadu je samo logičan nastavak američke mitologije onog vremena. Njemu zapravo smeta kancelarijski posao, on bi o sebi da misli kao o avanturisti. Ne goni ga poslovna ambicija, koliko jedna mitska slika o avanturističkom životu (kako god on bila smešna i naivna).Inače, Don uopšte nije najuren, nego u najgorem slučajju "suspendovan", oni mu taj izbor nude upravo da ne bi morali da ga najuruju (tj raskidaju partnerstvo, pretpostavljam). A Don fušari kroz celu sezonu, kasni, ne pojavljuje se na poslu, itd. Konačno, ovaj govor je u izvesnom smislu bio mnogo veći ispad od onog Fredijevog upišavanja iz prve sezone. Ovo je mentalna inkontinencija koja odaje čoveka koji se rve ne samo sa alkoholizmom, nego i sa nekim ozbiljnim psihičkim problemima.
Recommended Posts