Jump to content
IGNORED

Mad Men

korindjar

Recommended Posts

Posted

Da, mesavina Linca i ranijih Christmas epizoda kada se svi raspadnu koja je u ovom turnusu zamenjena uzdrzanom sahranom Rogerove majke.Prilicno nebitna epizoda, koja je dodatno podcrtala kako je Ted Covek.

Posted

ja ne mogu da pronadjem dobar torent za 2 poslednje epizode jer koji god da sam skinula trazi mi neke kodeke i cuda i nece nijedan player da ih pusti. ako neko ima linkove za validan torent, nek mi posalje na pp. hvala

Posted

Pokušavam da zamislim Dona dok smišlja ovu reklamu:

9sqdrm.jpg

Posted
Pokušavam da zamislim Dona dok smišlja ovu reklamu:

9sqdrm.jpg

Pokušavam da zamislim kojim si se pretragama i zašto rukovodio kad si došao do ovog proizvodia i ne ide mi :lolol: Molim, molim , pomozi i objasni a posle da diskutujemo kako bi Don obradio tržište i smislio reklamu :D
Posted

Kako kako? Uvalio bi Peggy da odradi i otišao na piće...

Posted

Ne tražim odnosno ne guglam za glupostima (dobro, ne uvek), nego ako u toku redovnog svakodnevnog surfa naletim na nešto out-of-the-ordinary, onda to snimim sebi za "kasniju obradu". Tako, između ostalog, imam i kolekciju vintiđ reklama, propagandnih postera iz WW2 ili pojedinih režima - zanimljivo je videti to iz nekog antropološkog odnosno kulturnog i socijalnog ugla, kako su se razmišljanja ljudi vremenom menjala. Danas sam nešto drugo tražio po tim kolekcijama i naletim na ovo i zapitam se kako je neko poput Dona Drejpera u to vreme smišljao pažljivo tekst za prodaju ovog proizvoda, onako sa svojim kreativnim timom. "Hajde ljudi, dajte mi ideje za vodicu za picu!".

Posted
Ne tražim odnosno ne guglam za glupostima (dobro, ne uvek), nego ako u toku redovnog svakodnevnog surfa naletim na nešto out-of-the-ordinary, onda to snimim sebi za "kasniju obradu". Tako, između ostalog, imam i kolekciju vintiđ reklama, propagandnih postera iz WW2 ili pojedinih režima - zanimljivo je videti to iz nekog antropološkog odnosno kulturnog i socijalnog ugla, kako su se razmišljanja ljudi vremenom menjala. Danas sam nešto drugo tražio po tim kolekcijama i naletim na ovo i zapitam se kako je neko poput Dona Drejpera u to vreme smišljao pažljivo tekst za prodaju ovog proizvoda, onako sa svojim kreativnim timom. "Hajde ljudi, dajte mi ideje za vodicu za picu!".
Dilejo :lol:Šalim se apropo guglanja :) u jednoj prethodnoj epizodi mlade kolege se sprdaju sa Pegi i ostavljaju joj beše neki sličan proizvod na sto da kao krene sa obradom pa pomislih da si i ti uradio istraživanje na zadatu temu tj proguglao reklame iz oblasti vodica namerno :) Dada, neki Don i ekipa na vitaminskom koktelu i eto rezultata van dosade i šablona :naughty: .
Posted

U nedavnoj epizodi mislim da nije takav proizvod nego je nešto za menstrualno krvarenje, sugerišu da im šefica jaše na kičmi zbog PMS-a.

Posted

Ja upravo odgledao, mali detox posle Arrested Development maratona ( ali o tome nešto kasnije™ ). Opet ni P od posla, samo raznorazne privatne zavrzlame... mislio sam da će Don i Betty scene biti otužne, ali nekako nije ispalo tako strašno, osim što malo smara da ga sad već u svakoj epizodi gledamo ranjivog. Peggy situacija se razvija očekivano. Roger "Dr Zaius" Sterling je nekako uspeo da bude dosadan, valjda samo da bi nam pokazao svoj glumački range :Hail: Svidelo mi se što zove sebe Pop-Pop, baš kao Jeffrey Tambor u Arrested Development, čijeg terapeuta Sterling tamo igra ("I want you to get an MRI and ride it to climax" :D )Megan ne pokazuje znake da će razviti neku svrhu u ovoj seriji. I dalje izigrava Betty Lite, alatku kojom nam Don demonstrira koliko je otuđen i introvertan i bla bla truć. Nikakva individualnost, ništa nevezano za njega.

Posted (edited)

Ne znam odakle ti to za Megan - ona je daleko od Betty u svim pogledima. A u ovoj epizodi i prilično jasno stavlja do znanja da ovako više ne možetm, a izgleda da je i on sam to u međuvremenu shvatio.Ključna reč današnje epizode: porodica. The fun days are over, sad bi svi da se skrase: Don sa starom porodicom, Sterling prvo sa unkom, pa kad ćerka-kreten napravi scenu, sa Džoan i klincem. Pit kao i uvek kasno kapira, ali mu je zato Dak održao lekciju.Edit: A mene je malo iznenadilo kako je brzo i lako Pegi izvisila na svim frontovima.

Edited by Syme
Posted

Megan mu toliko jasno stavlja do znanja da joj on potpuno patronizirajući kaže "Dobro, de, biće sve OK" i ničim se ne obavezuje da bilo šta promeni. Uopšte, njen lik je predugo definisan samo kroz odnos sa Donom - to je bilo neizbežno u startu, ali sam očekivao da se s vremenom malo jasnije izdvoji kao ličnost. Ništa od toga, sve što joj se dešava nam se predstavlja kroz "šta će DD da kaže" prizmu...Za Peggy, meni je od starta delovalo da je to neutralno pozicioniranje između Dona i Teda, odnosno Teda i Whasname Hippie Guya neće nigde odvesti.

Posted

Krajnje je vreme da otkrije feminizam :)

Posted (edited)
Ne znam odakle ti to za Megan - ona je daleko od Betty u svim pogledima. A u ovoj epizodi i prilično jasno stavlja do znanja da ovako više ne možetm, a izgleda da je i on sam to u međuvremenu shvatio.Ključna reč današnje epizode: porodica. The fun days are over, sad bi svi da se skrase: Don sa starom porodicom, Sterling prvo sa unkom, pa kad ćerka-kreten napravi scenu, sa Džoan i klincem. Pit kao i uvek kasno kapira, ali mu je zato Dak održao lekciju.Edit: A mene je malo iznenadilo kako je brzo i lako Pegi izvisila na svim frontovima.
Cudo kako Vini i ja ne gledamo istu seriju, a kako ce sad Filipenko da likuje.Epizoda u rangu Melroce Place i Beverli Hils.Najgora epizoda u svih sest sezona.NIdje veze sa karakterom junaka niti sa prethodnim epizodama, porodica/lonliness kao teza oko koje se onda gradi in your face na brzaka prica.Abe i Pegi. Oh, my God, pa ja bih to bolje napisao. Uzas.Unistili Teda koji je imao potencijal, bas zato sto je razlicit a ne isti kao Don.Edit: I ono Rogeroveo Bobu ko si ti, jestebilo zabavno ali su ga sada vec preterali.Jos jednom, svi su nesrecni i traze drugoga: Don, Megan, Beti, Pit, Dzoan, Roger...Sto je mnogo, mnogo je.Znaju epizode da promase, da budu dosadne, da ne vode nicemu, ali da ovako budu izvan duha serije, to se do sada nije dogodilo.Sta je sledece?Threesome Dzoan, Pita i Boba?Da nisam investirao sest sezona, ladno bih posle ove epizode prestao dagledam seriju. Bas sam besan. Edited by Budja