Jump to content
IGNORED

Mad Men

korindjar

Recommended Posts

Posted

Sa Betty je imao reakciju koja je potrajala pola epizode i bila mahom vezana za ljubomoru (našla mu zamenu, stoka!)Posle Rachel i Midge je otišao ne osvrnuvši se, isto kao i posle one učiteljice (mada je tu sam inicirao raskid).OK što je sa Silvijom situacija drugačija jer je on u drugoj fazi svog života, ali ne mogu da razumem da je baš na taj način drugačija. Zar ne bi trebalo da mu je sad lakše da podnese takve razvoje događaja, pošto je zreliji i iskusniji i stabilniji nego pre?Ništa što smo videli iz te njihove veze nije ukazivalo na to da se on ne znam kako očajnički vezao za nju, pa sad ne može da se kontroliše. Možda ti flešbekovi nešto treba u tom smislu da sugerišu, mada IMO nije uopšte ubedljivo.

Posted

Ma kakav zreliji i iskusniji, pa vidiš da mu ta maska zrelosti sad uveliko spada. Sustiže ga sve što je potisnuo.Da, flešbekovi bi trebalo da budu objašnjenje, ali rekoh već šta mislim o tome.Inače, već sam hteo da prokomentarišem da ova epizoda jako liči na Linča, posebno kad obogaljeni Ken najednom počne da stepuje, a evo sad vidim dda su i drugi to primetili.

Posted

Samo da dodam da mi je genijalna teza o unutrašnjem raspadanju nekoga ko je sve bogatiji i bogatiji i radi sve bahatije i bahatije stvari, a zapravo sve više i više radi ono što istinski želi i voli. Zašto bi se on to raspadao, usled savesti koju nikada nije ni imao? Očekujem da za 1-2 epizode izađete sa tezom da ga je puno pogodilo što je Megan pobacila sredinom sezone, pa je onda zato pobegao u neko specifično stanje duha™...

Posted

Šta je to što "istinski želi i voli" a što "sve više radi"?

Posted

@Filipenko, Mad Men nikad nije bila moralizatorska serija iako mnogi gledaoci vole da učitavaju neku unutrašnju muku koju jadan DD trpi, koja ga tera na razvrat i nemornel™. Evo posle ove epizode će se uhvatiti za to da je bio seksualno zloupotrebljen (:isuse:) u mladosti pa sigurno zato živi kako živi, mukica.That being said, Mad Men jeste serija koja postepeno secira život Dona Drapera, harizmatičnog bogatog čoveka koji naizgled ima sve ali je opet večito nezadovoljan. Bez lažnog moralisanja, u ličnosti DD ipak postoji neki bazični defekt - koji deli značajan broj ljudi XXI veka, zato se uspešno identifikuju sa njim iako ne mogu da žive kao on, kao da je Tyler Durden - a taj defekt je prva i jedina pokretačka snaga u njegovom životu. Ne ustaje on iz kreveta svakog jutra zbog žena i pića, nego zato što je konstantno nezadovoljan (sobom, svetom, čime god) i pokušava nekako da kompenzuje. Ako ga do kraja ne ubiju, kladio bih se da će se sve završiti tako što iscenira smrt, verovatno samoubistvo (posle nekog velikog poslovnog neuspeha) i započne sledeći novi život, da li kao Dick Whitman ili neko treći...Može da ti se sviđa ili ne sviđa kako su uspeli da tu falinku u ličnosti DD opišu - meni se ne sviđa da je razlog za sve nesrećno detinjstvo bez majke, a vidim ni Symetu. Ali ne možeš da porekneš da je to centralna tema čitave serije. Nije Mad Men samo dokumentarac o Manhattanu šezdesetih godina.

Posted (edited)

ajoj, nije valjda da su jos dublje zaglibili u ogoljavanju mrskog advertajzinga i frojdistickoj sustini koja ostane poslije toga?pa jebem mu mater, ako je ista valjalo u seriji dok je serija valjala, onda je to nemoralizatorski odnos prema advertajzingu - koliko god reinvencija dika vitmena bila okosnica price.kakav passe ugao. ja sam mislila da postoji jos samo u kulturnom podlitku vijesti koji izlazi subotom a uredjuje ga balsa jevrema brkovic.sad kad sam procitala spojlere (jer sam idiot) odoh da gledam epizodu

Edited by morgana
Posted

Ne brini, epizoda je praktično nespojlabilna.

Posted
ajoj, nije valjda da su jos dublje zaglibili u ogoljavanju mrskog advertajzinga i frojdistickoj sustini koja ostane poslije toga?pa jebem mu mater, ako je ista valjalo u seriji dok je serija valjala, onda je to nemoralizatorski odnos prema advertajzingu - koliko god reinvencija dika vitmena bila okosnica price.kakav passe ugao. ja sam mislila da postoji jos samo u kulturnom podlitku vijesti koji izlazi subotom a uredjuje ga balsa jevrema brkovic.sad kad sam procitala spojlere (jer sam idiot) odoh da gledam epizodu
kapiram šta te iritira ali nije to. i u ovoj epizodi kao i su sijaset prethodnih, donove ideje su referentne njegovom unutrašnjem dešavanju. naravno da to nije potpunosti verna predstava advertajzinga, pogotovu ne onog u sad 60ih ali do sada je u seriji taj alat iznedrio neke od najgotivnijih momenata. npr oni jevreji što pevaju o zyonu ili kodak vrteška. meni je u rangu s ova dva primera i ono iz prve epizode ove sezone što su svi u seriji uključujući dobar deo ovog topika okarakterisali kao sucidalni poriv. sa čim se naravno, ne slažem.inače, priznao je grešku deci, priznao je grešku sa komšinicom sebi, priznao je grešku u firmi. da sam don drejper, bio bih zadovoljan. realno je počeo mnogo da se čini odurnim u ovoj sezoni.
Posted

i momenat sa stepovanjem mi je baš, baš previše ali ne bih mogao ništa konkretno da kažem zašto sem da mi deluje jako, jako nerealno.

Posted

Nerealno da Ken ume da stepuje, ili nerealno da čovek na spidu može da istrpi bol igranja na povređenoj nozi? :unsure:

Posted

nerealna mi je cela situacija. kao da je neko od scenarista hteo na silu jedan wtf momenat. milim, bili su i pijanii urađeni u serriji. i ona riba je apmputirala nogu liku fergusonom. sve je to okej ali ovo mi je onako. fluorescentno zeleno sa šljokicama.

Posted

tačno tako. to je prava reč.iako meni linč nije bio ni na kraj pameti dok sam gledao.