Jump to content
IGNORED

Mad Men

korindjar

Recommended Posts

Posted
Kako razumete onaj Donov 50 shades of Grey tretman Silvije? To je prilično atipično za njega. Nismo ga do sada videli takvog. Video sam da negde na netu to tumače kao njegov pokušaj da je otera od sebe. I meni je to tumačenje blisko. Čuo je njenu svađu sa mužem, i napravio fejspalm - uplaio se da će mu se zalepiti, ili mu napraviti skandal. Onda ga ona zove, on prvo izbegava susret, a onda odlučuje šta će i kaže joj da dođe u hotel. Nakon toga čini sve da joj viđanje sa njom presedne i da se ona vrati mužiću. ALi je možda malo preterao, jer kada mu ona kaže da je to kraj njihovog viđanja, ona izgleda iskreno pogođen.
Druga skola misljenja kojoj sam bliskiji je Donova potreba za potvrdjivanjem sopstvenog ega.Gubi moc, Pegi ga je ranije odjebala, Megan ga ne zarezuje, sad mu jos i Ted krade teren.Syme, sam si primetio (li bese neo drugi?) da je Don sa Dr Fej spao na domacicu iz komsiluka.Don je omatoreo, pregazilo ga vreme, daj sta das. Mislio je da ce sa domacicom lako, mislio je da je ima u saci jos od onog dogadjanja u restoranu, ali, eto, vise ni nju ne moze da kontrolise. Kriticno za ego.
Posted
Druga skola misljenja kojoj sam bliskiji je Donova potreba za potvrdjivanjem sopstvenog ega.Gubi moc, Pegi ga je ranije odjebala, Megan ga ne zarezuje, sad mu jos i Ted krade teren.Syme, sam si primetio (li bese neo drugi?) da je Don sa Dr Fej spao na domacicu iz komsiluka.Don je omatoreo, pregazilo ga vreme, daj sta das. Mislio je da ce sa domacicom lako, mislio je da je ima u saci jos od onog dogadjanja u restoranu, ali, eto, vise ni nju ne moze da kontrolise. Kriticno za ego.
Jeste, jeste, to se i samo nameće. Ali meni je ipak simptomatično da je on u startu izbegava, i da tek na njeno insistiranje pristaje da se vide, ali u hotelu.Mada jeste ubedljivo i to drugo tumačenje, posebno uz činjenicu da na poslu gubi bitku sa mlađahnim Istokom Pavlovićem, Tedom, koji je uz to i sasvim druga vrsta zverke - trezan, fit, pilot, fin prema ženama, itd.
Posted
Često si zaključavala žene u hotelskim sobama? :naughty:
:mad:Ja se potrudim da napišem komentar i za svoj trud dobijem Moća smajli. :dry:
Posted

A šta mislite, da li je činjenica da je Džoun spasila posao onom mladiću najava neke romanse ili prosto demonstracija moći koju je Džoun dobila sa pozicijom partnera, čega će postajati sve svesnija pa bismo mogli da vidimo i da predvodi pokret za emancipaciju žena u narednim epizodama i sezonama, što bi bio dodatni otklon od njene nekadašnje pozicije predradnice ili nadzornice u sistemu totalne muške dominacije? :yawn2:

Posted
A šta mislite, da li je činjenica da je Džoun spasila posao onom mladiću najava neke romanse ili prosto demonstracija moći koju je Džoun dobila sa pozicijom partnera, čega će postajati sve svesnija pa bismo mogli da vidimo i da predvodi pokret za emancipaciju žena u narednim epizodama i sezonama, što bi bio dodatni otklon od njene nekadašnje pozicije predradnice ili nadzornice u sistemu totalne muške dominacije? :yawn2:
Ovo je zapravo sasvim dobro pitanje, samo nedostaje opcija tri, da je onaj lik totalni psiho.
Posted

Mad Men meets Community epizoda. :)

Posted

I meni epizoda bila bez veze i potpuno suvišna. čist filler. Flešbekovi neretko padaju u patetiku, a bogami i nehotičnu parodiju.Jedina svetla tačka, i možda opravdanje za postojanje epizode jeste kada Don po prvi put preuzme odgovornost za svoju brljotinu i kaže - "It was my fault".

Posted

Uf, teško preuzeti odgovornost pred ćerkom od... 13 godina. (Mala Šipka stvarno ima samo trinaest? :blink: )Nimalo mi se ne sviđa emo Don sa početka epizode. Ono ludilo kasnije možemo da pripišemo "vitaminskom koktelu", ali kakve su bre to tinejdž gluposti pre toga? Kompulsivno pušenje na pragu bivše devojke, molećivi pozivi na razgovor, ej... Na šta to liči, i odakle se taj čovek stvorio? Pošto ga prethodnih sezona definitivno nismo gledali.Bar se na kraju epizode obrijao i sabrao. - How've you been? - Busy. Doviđenja i prijatno.

Posted
Uf, teško preuzeti odgovornost pred ćerkom od... 13 godina. (Mala Šipka stvarno ima samo trinaest? :blink: )
Pa ne znam šta uopšte da ti odgovorim na taj komentar - nije stvar težine, nego spremnosti. Donu u principu nedostaje spremnost da preuzme odgovornost za bilo šta, posebno kad ne mora. A sad nije morao, ali je preuzeo.
Nimalo mi se ne sviđa emo Don sa početka epizode. Ono ludilo kasnije možemo da pripišemo "vitaminskom koktelu", ali kakve su bre to tinejdž gluposti pre toga? Kompulsivno pušenje na pragu bivše devojke, molećivi pozivi na razgovor, ej... Na šta to liči, i odakle se taj čovek stvorio? Pošto ga prethodnih sezona definitivno nismo gledali.Bar se na kraju epizode obrijao i sabrao. - How've you been? - Busy. Doviđenja i prijatno.
Jel ovo opet jedna od onih primedbi za "nedoslednost"? Pa cela ova sezona prati njegovo gubljenje kontrole nad različitim aspektima svog života, i paralelni backsliding u neke infantilne matrice. Ali daleko od toga da to ranije nismo videli - pa on je oženio Megan jer ga je negovala kad je bio bolestan. Sad mu je ta materinska figura na koju se fiksirao Silvija. Meni više smeta taj heavy-handed frojdijanizam sa kojim nam tu poentu utuvljuju u glavu.
Posted

Nije u nedoslednosti stvar ovog puta, razumem da pokušavaju da pokažu kako se čovek pod stare dane menja u nekom određenom pravcu (iako je površinski navodno isti kao pedesetih), samo mi taj pravac deluje potpuno... sumanuto. Da li je tebi delovalo da se on do te mere vezao za Silviju da joj kampuje na pragu i očajniči pokušava da je ubedi da mu se vrati? Stvarno ne vidim iz čega bi to trebalo da proistekne.Sa Megan je praktično uvek bio in control, kao i sa svih 68,000 prethodnih žena. Čak i one za koje je očigledno bio jako emotivno vezan, ako bi one njega odjebale (Midge, Rachel, Betty...) on ne bi potpuno kolabirao i naprasno se pretvorio u manično-depresivnog tinejdžera.

Posted

Što se frojdijanizma tiče, tek mi tu ništa nije jasno. OK, ima mommy issues, toliko jeste očigledno, ali - kad se svi ti flashbacks iz ove sezone dešavaju? Zar nije on direktno sa farme otišao u Koreju? Ko su ti ljudi sa kojima mladi Don živi u bordelu (?), da li su samo promenjeni glumci u odnosu na one iz ranijih sezona ili su ovo neki sasvim novi staratelji? :unsure:

Posted
Nije u nedoslednosti stvar ovog puta, razumem da pokušavaju da pokažu kako se čovek pod stare dane menja u nekom određenom pravcu (iako je površinski navodno isti kao pedesetih), samo mi taj pravac deluje potpuno... sumanuto. Da li je tebi delovalo da se on do te mere vezao za Silviju da joj kampuje na pragu i očajniči pokušava da je ubedi da mu se vrati? Stvarno ne vidim iz čega bi to trebalo da proistekne.Sa Megan je praktično uvek bio in control, kao i sa svih 68,000 prethodnih žena. Čak i one za koje je očigledno bio jako emotivno vezan, ako bi one njega odjebale (Midge, Rachel, Betty...) on ne bi potpuno kolabirao i naprasno se pretvorio u manično-depresivnog tinejdžera.
Pa nakon razvoda sa Beti je imao priličan meltdown, ali sad je još gore, jer je matoriji i ima i druge probleme. Odnos sa Silvijom je višestruko kompleksan jer je on vidi kao dobru ženu i majku, a povrh toga još i udatu za čoveka vrlo različitog od njega, kome se potajno divi i zavidi mu. Definitino je različita od svih njegovih dosadašnjih flingova. Iznenađenje je bila već i sama činjenica da je u vezi s njom, ali ako to prihvatimo, onda ovaj over-reacting i nije naročito nelogičan.