Weenie Pooh Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 False advertising! Odgledao epizodu, nigde lezbo akcije! Filipenko, vrati mi mojih 46 minuta i 41 sekundu
Filipenko Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Jesam li rekao akcije? Možda pre lezbo momenata...
Weenie Pooh Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Ne znam da li misliš na onaj par matorih swingera? Dodirnula Megan po ruci, strašan momenat... Ili na ono što je Joan spavala u istom krevetu sa sestrom?
Filipenko Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 (edited) Ahahahah, ja vrteo kroz epizodu da vidim je li titl dobar i video Džoan kako miluje plavušu u krevetu, znači to joj je sestra? Ili lezbo-incest? :DNisam još odgledao :) Edited April 22, 2013 by Filipenko
morgana Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 (edited) konacno ponovo malo medmenovstine u medmenu, duh vremena se jasno prelama kroz agenciju, hijerarhija se urusila, demokratija je stigla i na menhetn.epizoda je bila dobra do donovog (ocekivanog) ljubomornog ispada. Edited April 23, 2013 by morgana
Turnbull Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 False advertising! Odgledao epizodu, nigde lezbo akcije! Filipenko, vrati mi mojih 46 minuta i 41 sekundu +1Em si spojlovao, em si lažno spojlovao!Inače, dobra epizoda.
Turnbull Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 konacno ponovo malo medmenovstine u medmenu, duh vremena se jasno prelama kroz agenciju, hijerarhija se urusila, demokratija je stigla i na menhetn.epizoda je bila dobra do donovog (ocekivanog) ljubomornog ispada.Što samo dotle?
morgana Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 postalo mi je jako dosadno da kroz dona gledam fajt starog vs novog poretka.ono sto u seriji izgleda prirodno na nivou grupe (agencije) sasvim je pretjerano na nivou pojedinacne psihe.
Turnbull Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 NIsam baš siguran na šta misliš sa tim fajtom starog i novog poretka, zvuči zanimljivo, ako možeš da razviješ.Meni je ta scena bila zanimljiva u sklopu one reklame za Hajnc - kada pridobiješ maštu kupca, onda možeš da radiš šta hoćeš. A onda posle kaže Megan - gore bi bilo da nisam video, u mojoj mašti bi to bilo još i mnogo gore.
morgana Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 (edited) mislim staro vs novo s aspekta donove pozicije moci, koju ovdje nema.niti kreira reklamu (niti je reklama u pitanju, nego film, u godinama kad je advertajzing nevoljen, za razliku od 50tih i pocetka 60tih tj donove ere - to je paralela sa duhom vremena), niti je protezirao megan u poslu (sto opet mozemo da uopstimo na zensko-muske odnose uopste). ne u okviru iste scene, ali u okviru iste niti epizode, don ni na poslu vise nema bespogovorno postovanje - kako mu se podredjeni obracaju u prolazu?on je asli vilks advertajzinga sedamdesetih, vrijeme ga je pregazilo, i vrijeme je pregazilo njegovu vrstu. pa ajmo onda dalje, kao sto smo i sa agencijom (a konacno i sa beti, cini se iz 1. epizode)mnogo se oduzilo to njegovo unutrasnje previranje. Edited April 23, 2013 by morgana
Turnbull Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 (edited) Aha, pa nisam ja to baš tako shvatio (mada ne kažem da nisu u pravu, samo mi taj aspekt nije bio glavni). Zanimljiviji je sukob strao vs novo u pogledu seksualnosti - staro je whatever you do, don't tell anyone, radi šta hoćeš u svoja 4 zidatm, a novo su svingeri, četvroke, ljubljenje pred kamerama, itd. Don je svakako licemeran što brani ženi da oglumi aferu sa drugim, a pritom sam ima sasvim stvarnu aferu sa komšinicom, ali ne bih rekao da je u pitanju prosta hipokrizija - to zaista nije ista stvar, i ovo prvo je za njega možda stvarno gore. Njegov stil švaleranja jeste u izvesnom smislu konzervativan.Btw, šta kažeš na opasku sa snimanja - "you like to watch", posebno u kontekstu onih sečanja na gvirenje kroz ključaonicu? Edited April 23, 2013 by Syme
morgana Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Aha, pa nisam ja to baš tako shvatio (mada ne kažem da nisu u pravu, samo mi taj aspekt nije bio glavni). Zanimljiviji je sukob strao vs novo u pogledu seksualnosti - staro je whatever you do, don't tell anyone, radi šta hoćeš u svoja 4 zidatm, a novo su svingeri, četvroke, ljubljenje pred kamerama, itd. Don je svakako licemeran što brani ženi da oglumi aferu sa drugim, a pritom sam ima sasvim stvarnu aferu sa komšinicom, ali ne bih rekao da je u pitanju prosta hipokrizija - to zaista nije ista stvar, i ovo prvo je za njega možda stvarno gore. Njegov stil švaleranja jeste u izvesnom smislu konzervativan.pa da, konzervativan je. i to nije samo stil svaleranja.Btw, šta kažeš na opasku sa snimanja - "you like to watch", posebno u kontekstu onih sečanja na gvirenje kroz ključaonicu?odlicna, uzevsi u obzir da je i pegi prisluskivao. i ona ga je prevarila. imamo 3 zene i 3 drustvene uloge koje su izdale njega i njegovu drustvenu ulogu.
Turnbull Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 pa da, konzervativan je. i to nije samo stil svaleranja.odlicna, uzevsi u obzir da je i pegi prisluskivao. i ona ga je prevarila. imamo 3 zene i 3 drustvene uloge koje su izdale njega i njegovu drustvenu ulogu.Da!A pazi ovo, dobro primećeno u Salonu:Don and Stan really did create the better ad, too, appealing to the consumer’s craving for ketchup, and alluding to the fact that Heinz is the only name in ketchup (without coming out and saying it). Compared to that, Peggy’s ad was really obvious and not all that artful. But this is Timmy we’re talking about. When Peggy unveils a giant phallic, dripping ketchup bottle with the word “Heinz” in giant letters, then asks Timmy to imagine it “forty feet tall” in Times Square, she appeals to his enormous, needy ego and indulges his absurd notions about “the prestige that comes with ketchup.” It’s oddly satisfying that Don is at the door, listening the whole time, even if Peggy and Ted don’t ultimately get the account.Everything is out in the open. Nema mesta za maštu. Mora da te udari "giant phallic, dripping ketchup bottle" pravo u čelo.Još samo da dodam - čini mi se da je cela Donova psihička ekonomija zasnovana toj kompartmentalizaciji i da sad kad sve izlazi na videlo (Meganina scena je uznemirujuća ne samo zato što je to ona, nego i zato što izlaže ono što on radi na očigled javnosti) preti ozbiljan slom.
Recommended Posts