morgana Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 (edited) nisam rekla da je kraj dobar, nego logican. ali da, ne slazemo se, posto je sezona bezveznjikava :Dcijela sezona i jeste pretjerana apstrakcija o musko-zenskim odnosima, u duhu vajnerovih filmskih i knjizevnih (da ne kazem filozofskih) favorita. posljednja epizoda apsolutno slijedi iz svega vidjenog, zakljucno sa pirsovim ubistvom i dzoaninim prostituisanjem radi posla. i ciklicnim psihickim venjenjem i oporavljanjem bet. bice da je epizoda i pala u doba uskrsa. a lejn se ubio oko bozica. sve su to dosta jadne stvari.ginsbergova nesposobnost da vodi zenski account tu najmanje smeta, samo je preocigledna, ali trebalo je podcrtati.pitov monolog je ocajan koliko je pit kao lik cijele sezone i bio. sasvim degradiran radi mudroserskog poentiranja.sto se tice megan, dosadna kvazievropljanka hoce u umjetnost, makar glumatala u reklami, umjesto u adevrtajzing (dakle ambicije su joj vezane za glumu, makar u reklami). bezveze je vise i to poentiranje amerika vs evropa, koliko god da ja navijam za amerikance i tu dobijam satisfakciju.a pegi je car -_- Edited June 15, 2012 by morgana
Ryan Franco Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 http://www.dailymotion.com/video/xtdb2m_mad-men-perform-never-gonna-give-you-up_news
Sunny Side Up Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 a pegi je car Peggy returns for season 6 Hvala bogu te ce se sesta sezona snimiti na vreme i bez problema kakvih je bilo u petoj. Read about it here.
lostfanforever Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) ne mogu docekati! Edited February 4, 2013 by lostfanforever
morgana Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 1. sezona ponovo na foks lajfuako lik beti drejper ne krene uzlazno u novoj sezoni bice ocigledno da je scenarista patoloski mrzitelj beti drejper
Caligula Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 (edited) Sto se Megan tice, nema tu buducnosti sa Donom. +1, jasno je da je stvar bila gotova pre nego sto je pocela. Secam se scene kada Don iskljucuje plocu Beatles-a koju mu je Megan poklonila (mada reditelj vraca saundtrek u sledecu scenu protivno Donovoj volji), pre toga mu se otvaraju vrata u grotlo praznog kanala za lift (odlicnih detalja po seriji ima) - Megan ga zbunjuje i ne moze da je obuhvati svojim rigidnim vaspitanjem i (pokazuje se) nespremnoscu da prihvati put kojim ostatak planete prirodno ide.Beti je za njega prava mera.Uspeh je sto je njen lik usloznjen i ada deluje stvarno, ali mi se jos uvek cini nedovoljno intrigantan da prezivi. Uh, meni je njen lik ok (hocu reci intrigantan) i unapred mi je zao sto ce da bude skrajnut iz serije.Rece McCabe beshe, steta je sto se scenarista bacio uglavnom na licne odnose izmedju aktera, fali ovde vise advertajzinga, ona doza iz prvog serijala mi najvise prija. Odatle su prinudjeni da se bedasto bave npr. Krishnama ili Kembelovim svalerskim avanturama.Kako god, za sada je podnosljivo. Edited March 4, 2013 by CowBoy
Weenie Pooh Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Rece McCabe beshe, steta je sto se scenarista bacio uglavnom na licne odnose izmedju aktera, fali ovde vise advertajzinga, ona doza iz prvog serijala mi najvise prija. Odatle su prinudjeni da se bedasto bave npr. Krishnama ili Kembelovim svalerskim avanturama.Kako god, za sada je podnosljivo. +1A ovo za Betty - ne znam šta očekujete, njena priča je praktično ispričana od starta serije do kraja pretprošle sezone. Ovo u prošloj je rigor mortis, te debeli, te mršavi, te se objašnjava se teenage ćerkom... Ne znam da li nekog stvarno zanimaju detalji njenog (novog!) bračnog nezadovoljstva koji nemaju nikakve veze sa glavnim likovima u seriji?
Filipenko Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Beti je sponzoruša sa sela koja je izgubila bitku sa sponzorušama iz grada.
Caligula Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 (edited) ... Ovo u prošloj je rigor mortis, te debeli, te mršavi, te se objašnjava se teenage ćerkom... Ne znam da li nekog stvarno zanimaju detalji njenog (novog!) bračnog nezadovoljstva koji nemaju nikakve veze sa glavnim likovima u seriji?Valjda hoce da nam se pokaze kako iz leptira nastaje gusenica Retko se gde moze kroz precizan tajmlajn videti preobrazaj iz klasicne slatke americke tinejdzerke u debelu brkatu zombi domacicu. Sto rece Bukovski o bioloskom kraju tih ljudi,"umrla? Nista tu nije ostalo da umre"Sa druge strane, najjaca veza izmedju radnje serije i Beti je njena Sali. Sali je svakako najzgodniji medij za ilustrovanje toka novije americke istorije jer dete izrasta iz tabule raze u kriticki nastrojenog tinejdzera odnosno u cist produkt te istorije. Kada onaj ludak pobije medicinske sestre, Sali zaticemo pod krevetom kao nekoga ko zeli da prezivi Ameriku. Edited March 4, 2013 by CowBoy
morgana Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 (edited) to sta je beti je vrlo ocigledno i vise puta pominjano na ovom topiku, ali njen lik je toliko prenaglaseno jednodimenzion kao iz zelje scenarista da se komunicira sa bas bas losim djacima medju gledaocima (a dijelom i zbog trudnoce u prethodnoj sezoni). bolje bi bilo da je utuku toljagom u glavu, da se samoubije zbog depresije ili nestom slicno jer ovakva vise ne oslikava svoju generaciju grejs keli koje poslije 25te bivaju spakovane u vjecna domacicka lovista nego generaciju sopstvene svekrve - a ipak postoji razlika izmedju njih, koliko god medmen opisivao prevrat 60tih iskljucivo kroz binarnost Edited March 4, 2013 by morgana
Caligula Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 (edited) Odgledao sve, zadovoljan.Prave ga tako da mogu da tkaju kroz desetljeca dok se Hamu ne smuci odnosno dok ne pozeli da ima zivot i van ove serije.btw. prevario sam se oko Megan, scenarista ju je ipak ubacio u fijoku "isfrustrirane". Steta jbg. Edited March 8, 2013 by CowBoy
Recommended Posts