malkin Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Potpuno. Ne mogu sad da se setim citata ali npr ono kad raspravlja s bitnicima, kaže im nešto slično što i Megan. Zatim ima ona scena kad objašnjava Pegi na Patio kampanji da oni "rešavaju probleme, a ne menjaju svet". Tu se isto osvrće na porive ljudi koji kupuju taj prozvod... To je kristalno jasno. Tu je bio i npr pič za Nikon, kad to nije brutalni hedonizam, već mnogo prefinjenija potreba. Ali ista stvar u suštini.Eto, memorija mi je još lošija nego što sam upamtio da je.Znam da je to stalno bilo u vazduhu (ne bi moglo da ne bude u ovoj seriji), nego sam bio pod utiskom učestalosti vrlo eksplicitnog i ogoljenog izražavanja. Mož' da bude da mi je samo bilo upečatljivije u najnovijim epizodama, a potpuno neutemeljeno u nekoj realnoj razlici u scenariju.
morgana Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 (edited) Sto se Megan tice, nema tu buducnosti sa Donom. Uspeh je sto je njen lik usloznjen i ada deluje stvarno, ali mi se jos uvek cini nedovoljno intrigantan da prezivi.Sto se tice Dow, nisam siguran na sta mislis.dow je proizvodio napalm i bio prilicno omrazen od strane protivnika vijetnamskog rata. After experiencing protests and negative publicity, the other suppliers decided to discontinue the product, leaving Dow as the sole provider. The company carefully considered their position, and decided that this was a matter of principle, and "its first obligation was the government".[21] Despite a boycott of all its products by anti-war groups and harassment of recruiters on some college campuses, Dow continued to manufacture napalm B until 1969. jasno je da scdp nije vodeca agencija i da se kroz nju cesce prelama drustvena promjena no sto se ona pionirski promovise, ali ovo mi je malo previse. mada moze da se desi da npr mladji donov kolega natrlja ovome na nos rizicnost poteza.osim ako je u pitanju neka druga kompanija sa istim imenom.edit. kolko je carski kad seli pita glena kako mu se svidja stan a on mrtav ladan kaze: roditelji jednog klinca u skoli imaju bolji :)i jos bolje, sam kraj epizode, u kontekstu kakav je postavljen u sezoni. glen pita 'zasto sve u zivotu mora da ispadne grozno?'don ga pita sta bi sad odabrao, da moze da uradi bilo sta na svijetui da mu da vozi jaguar :)muzika uz to opet sjajna, skoro kao da je u epizodi radjena kodakova kampanja, a ne zamalo napalmantiteza citavoj sezonito nisam ni primjetila do sinoc (tj do 2. gledanja) Edited June 9, 2012 by morgana
Filipenko Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 edit. kolko je carski kad seli pita glena kako mu se svidja stan a on mrtav ladan kaze: roditelji jednog klinca u skoli imaju bolji :)+1, priznajem i jos bolje, sam kraj epizode, u kontekstu kakav je postavljen u sezoni. glen pita 'zasto sve u zivotu mora da ispadne grozno?'don ga pita sta bi sad odabrao, da moze da uradi bilo sta na svijetui da mu da vozi jaguar :)muzika uz to opet sjajna, skoro kao da je u epizodi radjena kodakova kampanja, a ne zamalo napalmantiteza citavoj sezonito nisam ni primjetila do sinoc (tj do 2. gledanja)Ne znam za muziku i ne bih se toliko udubljivao, ali za tu scenu: -1. Sad najednom neki klinja od 13-14 leta vešto vozi Jaguara, sa kojim probleme imaju i iskusni vozači zbog tone konjskih snaga i prenosa iste na točkove. How yes no. Vrlo uverljivo sa njihove strane. Pa se još Don, ako sam dobro zapamtio (ne gledam, jelte, dovoljno detaljno), lagano uspavljuje i dremka dok Glen vozi. Šta je najgore što može da se desi dok 14-godišnjak vozi Jaguara, tj. verovatno prvi ili drugi put u životu vozi kola... I onda traže ljudi da sve smatramo užasno uverljivim.
morgana Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 (edited) pomaze mu don al vidis, da, jaguar je nesiguran, mozda ima i u tome nekog djavlas trece strane, klinac uz donovu pomoc vozi takvog jaguara u mraku (sto je dvosmisleno), a lejn nije mogao ni da se ubije u njemu :Dglen ce drugarima svakako moci da prica da je vozio jaguar. sad ni ne mora da laze da je oduzeo cast maloj drejperki! Edited June 9, 2012 by morgana
scab Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 pomaze mu don al vidis, da, jaguar je nesiguran, mozda ima i u tome nekog djavlas trece strane, klinac uz donovu pomoc vozi takvog jaguara u mraku (sto je dvosmisleno), a lejn nije mogao ni da se ubije u njemu :Dglen ce drugarima svakako moci da prica da je vozio jaguar. sad ni ne mora da laze da je oduzeo cast maloj drejperki!ma, glenu vise ni ne treba mala seli sad kad moze stokovanje beti da zameni sa novim mesom, megan...
Teixeira Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 2. Lane je sam pomenuo vizu. Covek je na radnoj dozvoli - gubis vizu, bye, bye iz USA. A to je za Lane-a jednako smrt. On obozava USA.i nije mu se dalo da sacheka '69 i titulu metsa, chiju zastavicu drzi u kancelariji :D
scab Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 (edited) sjajno finale. posebno poslenjih 5 minuta. premišljao sam se da l će don poslusati kevu megan i savet 'nurse her through this defeat and you shall have the life you desire'. naravno, posle sledeće scene sa pegi i 'that's what happens when you help someone - they succeed and move on', namestanje reklame i prikladno genijalna scena (i pesma), pa back to the bar ('give me an old-fashioned'). drkica. Edited June 12, 2012 by scab
ljuttko Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Što izbrisa, ja čekam komentar poslednje epizode nestrpljivo. Meni, dobro al ne kao finale prethodnog već taman toliko sve u najavama onoga što treba da očekujemo u sledećem serijalu - mozak da me zaboli :) . Mnogo pušaka okačenih po zidu u poslednjoj epizodi koje treba negde da opale , kad? ...
malkin Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Da ne znam da će da nastave seriju, pomislio bih da je ono bio kraj. Poslednja scena baš liči na prvu scenu serije. Komotno su mogli da završe. To valjda treba da bude neka kao dijalektika, zar ne? Vraćanje na početak, ali sa drugačijim (?) Donom. A opet, 'you only live twice'... bio je Dik, bio je Don... ima li kud dalje? :o
Boycie Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 odlična zadnja epizoda, kao što neko reče zadnjom scenom su mogli da završe seriju bez problema. rez na zadnjoj sceni me je podsetio na finalnu scenu sopranosa
morgana Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 (edited) size epizode je scena u kojoj pegi u crvenom vice na podredjene. paralelno, dzoan u crvenom stoji u centru praznog sprata na koji se agencija siri. musko-zenski i zensko-zenski stil.zene rulaju, biologizam je sahranjen sa ciklicno resetovanom rori gilmor.pit ostaje depresivan i stoji naspram zena. antonionijevski.meganine ambicije svedene na razumnu mjeru. i to ponasanje pripada zenskom korpusu - ona je, suprotno od pita, sposobna da svede ambicije na razumnu mjeru, makar to znacilo da dobija posao preko muza.meganina reklama stilski lici na betinu za kokakolu - s tim sto nema savrsene porodice da je okruzi, vec je ona sama, tj sa (praznim) krevetom dok ceka zvjer :Dza dona je sve isto kao na pocetku, samo kontra.sasvim logican kraj sezone (kojom nisam odusevljena)no, detalji i sada rulaju - pegi dobija virginia slim account (koji je imao slogan 'you've come a long way baby' - kao stvoren da ga ona stvori).edit: pegi je car. jedan od najbolje i najpostenije napisanih zenskih likova u serijama, i svakako meni omiljeni. Edited June 14, 2012 by morgana
ljuttko Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 size epizode je scena u kojoj pegi u crvenom vice na podredjene. paralelno, dzoan u crvenom stoji u centru praznog sprata na koji se agencija siri. musko-zenski i zensko-zenski stil.zene rulaju, biologizam je sahranjen sa ciklicno resetovanom rori gilmor.pit ostaje depresivan i stoji naspram zena. antonionijevski.meganine ambicije svedene na razumnu mjeru. i to ponasanje pripada zenskom korpusu - ona je, suprotno od pita, sposobna da svede ambicije na razumnu mjeru, makar to znacilo da dobija posao preko muza.meganina reklama stilski lici na betinu za kokakolu - s tim sto nema savrsene porodice da je okruzi, vec je ona sama, tj sa (praznim) krevetom dok ceka zvjer :Dza dona je sve isto kao na pocetku, samo kontra.sasvim logican kraj sezone (kojom nisam odusevljena)no, detalji i sada rulaju - pegi dobija virginia slim account (koji je imao slogan 'you've come a long way baby' - kao stvoren da ga ona stvori).edit: pegi je car. jedan od najbolje i najpostenije napisanih zenskih likova u serijama, i svakako meni omiljeni. tebi za analizu i tisuću pluseva za deo sa Pegi, obradovalo me što će i dalje biti prisutna
lostfanforever Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 edit: pegi je car. jedan od najbolje i najpostenije napisanih zenskih likova u serijama, i svakako meni omiljeni.true that! :) inace, ne mogu da se postavim prema finalu, i to me malo muci -_- mislim da je najbolje reko sam weiner - prethodna je bila finale, a ova je sett-up za sledecu sezonu
Budja Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 size epizode je scena u kojoj pegi u crvenom vice na podredjene. paralelno, dzoan u crvenom stoji u centru praznog sprata na koji se agencija siri. musko-zenski i zensko-zenski stil.zene rulaju, biologizam je sahranjen sa ciklicno resetovanom rori gilmor.pit ostaje depresivan i stoji naspram zena. antonionijevski.meganine ambicije svedene na razumnu mjeru. i to ponasanje pripada zenskom korpusu - ona je, suprotno od pita, sposobna da svede ambicije na razumnu mjeru, makar to znacilo da dobija posao preko muza.meganina reklama stilski lici na betinu za kokakolu - s tim sto nema savrsene porodice da je okruzi, vec je ona sama, tj sa (praznim) krevetom dok ceka zvjer :Dza dona je sve isto kao na pocetku, samo kontra.sasvim logican kraj sezone (kojom nisam odusevljena)no, detalji i sada rulaju - pegi dobija virginia slim account (koji je imao slogan 'you've come a long way baby' - kao stvoren da ga ona stvori).edit: pegi je car. jedan od najbolje i najpostenije napisanih zenskih likova u serijama, i svakako meni omiljeni.Opet se ne slazemo.Los kraj odlicne sezone. Kao (los) apstrakt svega sto se dogodilo.Nepotrebni brat koji se vesa kod zubara, lose odradjeni repovi Lejnovog samoubistva (neuverljiva scena sa Joan i Donom), smusena scena sa Ginsbergom koja je valjda tu da potcrta nedostatak Pegi koja se pojavljuje u sledecoj sceni i ocajan, ali ocajan, Pitov monolog u bolnici. Cemu to? Podilazenje prosecnom Joe-u?Megan koj svodi ambicije na razumnu meru. Hm. Ili scenarista kome je to bas leglo. Lose vodjeno. Na primer, kako je uloga u reklami ostvaruje vise nego talenat u advertajzingu? Zasto svoju zavisnost od Dona povecava? Mislim, ok, ako je cilj da se uvecaju frustracije, onda u redu. Ali mi lik Megan uopste nije odrziv.
Recommended Posts