20 hours ago20 hr Ja se sećam Tišme za lektiru. : )Imali smo problem sa razumevanjem "Upotrebe čoveka", profesorka se mučila oko analize, a i nije aktivirala ikakvu diskusiju, jer je jedva čekala da se ta knjiga pretrči. Kada je delo zadala kao temu za pismeni zadatak, svi su birali slobodnu temu. 🫠
20 hours ago20 hr "Koje volimo", bukvalno ko da čitaš pesme Tom Vejtsa.Super je i zbirka "Najbolje pripovetke" ali ne znam da li je to zvanično izdanje ili je neko napravio kompilaciju.
17 hours ago17 hr On 15. 4. 2025. at 22:06, Amos said:Pravo dobar HistoryCast. Jesu suštinski vanila, jer ne možeš ispričati mnogo u emisiji od 2.5 sata, ali dovoljno da ljudi kopaju dalje ako se zainteresuju.Epizode o vijetnamskom i španskom gradjanskom ratu su super.ja sam poceo da slusam meni interesantne epizode hronoloski. u pocetku su radili epizode po sat vremena, sto je kriminalno kratko za istorijske licnosti kao sto su aleksandar makedonski ili napoleon. vidim da su novije epizode duze, sto je dobro. prija mi da slusam srpski.interesuje me dobar podcast ili knjiga o dzingis-kanu. dosao sam do pola knjige koju je napisao neki melehin i nikako mi ne ide dalje koliko je lose napisano.
4 hours ago4 hr 13 hours ago, banecare1 said:knjiga o dzingis-kanuMisllim da je u Srbiji izaslo vec drugo izdanje, nebitno: Vaterfordov Dzingis Kan, 1 obavezno stivotm i jedan nov, zasluzen pogled na neverovatne civilizacijske i kulturne domete i uticaje Dzingis Kana...Obaska uspesnp razbijanje dosadasnjih stereotipa o Dzingisu i Mongolima kao Orcimatm... Edited 4 hours ago4 hr by namenski