Mr.Mxyzptlk Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Hoce li prenositi neko kod nas? Link to comment
Sludge Factory Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 USF1 odustao od takmicenja. Ostaje da se vidi da li StefanGP dobija mesto, znace se do petka navodno...http://www.autosport.com/news/report.php/id/81819 Ne dobija. Ovo je konacan spisak ucesnika ove sezone. Link to comment
ducca Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Pa s obzirom da nedelju dana pre prvog treninga SGP ima nula izvezenih krugova na testiranjima (stavise - Bridgestone im nije isporucio ni jedan set guma jer zvanicno ne pripadaju F1) ovakva odluka je ipak i ocekivana, pa da priznam i racionalna. Vise srece next year. Link to comment
Lloyd Wyman Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 (edited) sve je to zato sto se radi o jednom srpskom timu. da je rec o prokletim amerikancima bridgestone bi im isporucivao i prototipove pneumatika, a ucesce u f1 ne bi dolazilo u pitanje pa tacno da su podneli zahtev nedelju dana pred trku. edit: srbija pokredena! i zato tadic treba da uputi protestno pismo celnicima f1 i ujedinjenim nacijama. Edited March 4, 2010 by Lloyd Wyman Link to comment
ducca Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Hoce li prenositi neko kod nas?Malo sam svrljao po netu i navodno FOX ima trogodisnji ugovor. Ako se ne varam do sada su ispucali dve, jos jedna onda valjda, osim ako nisu odustali... HRT se nista ne zna, na njihovom forumu ni moderatori nemaju zvanicnu informaciju, tj bilo kakvu naznaku. Link to comment
Nesh Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Na sajtu Foxa nema nikakvih informacija...Kad se klikne na SPORT, pise Materijal u izradi...Malo je cudno, sezona pocinje, ako ne racunamo treninge, 14. marta, a o prenosima ni rec... Link to comment
renne Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Najavili su da idu prenosi regularno. Link to comment
Sludge Factory Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 sve je to zato sto se radi o jednom srpskom timu. da je rec o prokletim amerikancima bridgestone bi im isporucivao i prototipove pneumatika, a ucesce u f1 ne bi dolazilo u pitanje pa tacno da su podneli zahtev nedelju dana pred trku. edit: srbija pokredena! i zato tadic treba da uputi protestno pismo celnicima f1 i ujedinjenim nacijama.Hehe, a US F1 tim puko! :DMi cemo dobiti svoju ekipu kad Velja ponovo bude bio ministar za Kapitalne investicije. Tada dobijamo i Serbian GP (staza se pravi negde kod Cacka). Jedino nas je sjebalo to sto se Slavica razvela od Bernija, ali smuljace Velja vec nesto, imam poverenja u njega. -_- Link to comment
Buck Naked Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Evo insajderski o USF1, Stefan GP, YouTubeu i Milošu Pavloviću. Zgodno štivo! Što se stvarno dogodilo?Objavljeno: 04.03.2010 - Mladen JergovićJedan dan nakon što je FIA objavila definitivnu startnu listu Formule 1 za 2010. vrijeme je da se oglasim s pričom o ekipi koja nije na toj listi, ekipi USF1, koje sam (još uvijek) član.Prije svega, međutim, nekoliko riječi svima vama dobronamjernima (i, jasno, onima drugima) koji ste proteklih mjeseci vrijedno pretraživali različite web izvore i saznavali informacije o svemu od značaja u našem najvažnijem sportu. Prije svega, užasno puno vremena protratili ste bez veze. Ako sam nešto naučio u ovoj maloj epizodi, to je da danas medijima, osobito internetskim medijima, treba vjerovati u principu vrlo malo. Po definiciji, internet nema izdanja. Dakle, u svakom trenutku bitne su najaktuelnije informacije, svake minuta donosi novu vijest i novu potrebu za novom viješću.Na žalost, ogromna većina internetskih novinara, gonjena golemom konkurencijom, za koju, ne zaboravimo, potrošači/čitatelji, ne plaćaju ništa, nuždu za uvijek novim informacijama zadovoljava, u velikom broju slučajeva, objavljivanjem neprovjerenih i, moram reći, izmišljenih informacija, a sve zaogrnuto makjavelističkom logikom da krajnji cilj (obaviješteni konzument koji će, ako je sretan, opet doći na taj website) opravdava sredstvo (informacija, ili senzacija, pošto-poto).Ne solim vam pamet bez veze. Broj neprovjerenih informacija što su samo o ekipi USF1 osvanule na netu u posljednja dva mjeseca upravo je fenomenalan. To znam zato jer sam u ta dva mjeseca bio u samom epicentru cijele priče, i odgovorio na bezbroj telefonskih poziva znatiželjnih (i zabrinutih) poznanika.Što se, zapravo, dogodilo s ovom ekipom?Do kraja siječnja sve je teklo, manje-više polanu. Kad kažem "manje-više" mislim da, recimo, medijske eskapade Bernieja Ecclestonea, koji je u čak pet odvojenih navrata (rujan, prosinac 2009., siječanj i dva puta veljača 2010.) izrazio mišljenje kako ekipa USF1 nema šanse uspjeti u namjeri da se pojavi na gridu 2010. Kad netko takvog kalibra izjavi tako nešto u novini poput londonskog The Timesa, što biste vi učinili da ste sponzor koji upravo razmišlja u tu ekipu uložiti četiri ili pet milijuna eura? U najmanju ruku biste malo štucnuli, u najveću biste se okrenuli na drugu stranu, zajedno sa svojim novcem. Ovo, dakle, sigurno nije pomoglo i dolazilo je točno u najnezgodnija vremena po pregovore s potencijalnim ulagačima u ekipu. Zajedno s otezanjem oko potpisa Concorde ugovora (koji se dogodio tek 31. srpnja 2009.), a sve nakon mučnog hoće-neće natezanja oko mogućeg građanskog rata unutar Formule 1 prošle godine, ove stvari posljednje su što jedna tek oformljena F1 ekipa želi.Ali, OK, i pored ovoga sve je išlo relativno dobro sve do trenutka kad je postalo jasno da Marisco, veliki sponzor britanskog vozača Jamesa Rossitera, opako kasni s konkretnim plaćanjem svojih obaveza iz ugovora, čvrsto potpisanog u prosincu 2009. Ovdje ne govorimo o nekakvom kikirikiju, nego o sumi koja je u siječnju trebala dostići gotovo tri mijuna eura. (Ako mislite da je to sitnica, tek kap u moru potreba jedne poštene F1 ekipe, varate se. Samo Ferrari, McLaren, Mercedes i, možda, privatni Red Bull prošli bi kroz ovakav potres bez zastoja. Za sve ostale u Formuli 1, ovdje i sada, tri milijuna eura vrlo su velik novac, osobito u vrijeme kad se kompletira novi automobil u najskupljoj fazi sezone za svaku ekipu.)Točno u isto vrijeme, argentinski sponzori (okupljeni u pool pod okriljem tamošnje vlade) vozača Jose Maria Lopeza, također su se počeli praviti blesavi. Od kraja prosinca oni su do druge polovice siječnja, unatoč obećanjima i same argentinske predsjednice, trebali ekipi uplatiti 2,8 milijuna američkih dolara. Koliko su uplatili? Nula. Nešto novca (oko 830,000 dolara) stiglo je tek dva tjedna kasnije, kad je već bilo prekasno.Sveukupni udarac, kad se zbroje kompletne vrijednosti ta dva sponzorska ugovora koje su trebale biti isplaćene u tijeku sezone, bio je za ekipu USF1 oko 14 milijuna eura.Kad vam se dogode ovakve stvari možete vikati i skakati, možete prijetiti sudom, ali ništa od svega toga neće donijeti novac prijeko potreban za izradu automobila i finaliziranje logistike za sezonu pred nosom. Ken Anderson, boss i tehnički direktor ekipe, počeo se zavlačiti u tehničke ćor-sokake (ah, divnog li, skoro zaboravljenog izraza!), tjeran akutnom nestašicom novca i malo-pomalo gubiti kontakt s realnošću. A ta je glasila: ukoliko brzo ne dođe velika injekcija novca, cijela operacija će kolabirati.Neki od vas sada će lukavo pitati: a Chad Hurley, svemogući (i svedolarski) gazda YouTubea i član upravnog odbora Googlea? Hurley je do tog trenutka u ekipu već uložio skoro 20 milijuna dolara i nije bio raspoložen za više, u tom trenutku. Kad vam netko plati pola onoga što ste do sada potrošili za cijelu operaciju, jednostavno niste u poziciji da zanovijetate.U jednoj je fazi došla mala injekcija novca, iz posve privatnih izvora, ali to, jednostavno, nije bilo dovoljno. U drugom, nešto kasnijem, trenutku za ekipu je potpisao (i to je bila ta šokantna vijest o kojoj sam pričao u TV emisiji 7. veljače) glavom Miloš Pavlović, vozač iz Beograda sa zavidnim međunarodnim trkačkim pedigreom, koji je u Srbiji postao sportski nacionalni projekt i ponio sa sobom adekvatnu financijsku potporu svoje vlade. Ali, sve je bilo prekasno. Auto jednostavno više nije mogao biti završen na način na koji je ekipa to zamislila.Nakon opsežnih, vrlo iskrenih i konstruktivnih konzultacija s FIA-om, ekipa je obavijestila Svjetsku organizaciju da nema namjeru sudjelovati u 2010. samo da popuni mjesto na gridu, s autom koji bi bio pet ili više sekundi sporiji od vodećih. FIA je onda savjetovala ekipu da uputi zahtjev za odgodu sudjelovanja u svjetskom prvenstvu za 2011., s pokazateljima financijskog restrukturiranja. Ovo je, zajedno s konkretnim financijskim depozitom kojeg je platio Chad Hurley, potom upućeno FIA-i i sada je preostalo još oko tjedan dana do konačne odluke.Sve ovo je došlo i na valu određenih vrlo nedvosmislenih prepiski unutar same FIA-e (koju prepisku imam pohranjenu u mojem kompjuteru) oko ekstremno štetne medijske kampanje protiv ekipe USF1, kampanje koje je dio bio i Ecclestone. Ta je kampanja, kao što je poznato, posve nedvosmisleno favorizirala ekipu Stefan GP koje je vlasnik Zoran Stefanović galamio na sav glas kako je kupio kompletni hardware Toyote i kako želi na grid u 2010. Gola je činjenica (do koje sam došao nakon što sam i sam u jednoj fazi pomislio da Stefanovićeva operacija ima natruhe ozbiljnosti) da Stefanović nije Toyoti platio niti jedan jedini euro, i da, isto tako, nije dobio niti jedan jedini euro "podrške" od vlade u Beogradu. Njegova je kampanja, čini se, bila tek kratkoročni ho-ruk, koncipiran iz nepoznatih razloga, u kojeg, na kraju, nije nitko u FIA-i povjerovao, od Jeana Todta naniže. Osim svega, u FIA-i su se pojavile i interne glasine oko vrlo sumnjivog moralnog backgrounda određenih Stefanovićevih poslovnih aktivnosti. Sve skupa rezultiralo je konačnim odbijanjem njegove prijave za sudjelovanjem u Formule 1 ove godine.I to bi bilo to. Oni (nadam se, malobrojni) među vama, koji su od početka tvrdili i znali da od svega u vezi s ekipom USF1 neće biti ništa, a posebno ne u vezi s mojim sudjelovanjem u radi te ekipe, trebaju znati da je vrlo, vrlo malo nedostajalo da se sve skupa ipak dogodi i 2010. Ali, to je Formula 1. Najglamurozniji i najljepši sport na svijetu, ali svakako i daleko najskuplji, i sport u kojem, na početku i na kraju, novac određuje baš sve. Kad tu zapne, sve zapinje, i to u spiralnom kovitlacu prema dolje.Što se mene osobno tiče, sve je ovo jedno nevjerojatno iskustvo. OK, ekipa sada ovisi o odluci FIA-e, pa tako i moje mjesto u toj ekipi. Ali, ako se i dogodi da ekipa prestane s postojanjem za koji dan, moram reći da sam sada u Formuli 1 više nego što sam ikada bio, čak više nego u vremenu kad sam radio za Ecclestonea. Zbližio sam se s puno sjajnih i važnih ljudi. Ako USF1 umre, već je u planu nekoliko novih, paralelnih operacija koje će, nadam se, i Hrvatsku podići na mapu Formule 1. Uostalom, Peter Windsor dolazi mi na seriju radnih sastanaka u Pulu već idući tjedan. Link to comment
Borko Posted March 5, 2010 Share Posted March 5, 2010 Da da, veliki insajder. Ako neko procita ovu kolumnu Jergovica, neka procita i onu od 29.11. 2009. Legendarna kolumna, za koju se 3 meseca kasnije ispostavilo da je svaka recenica u ogromnom tekstu bila laz. Ali svaka. Taj covek je izgubio svaki kredibilitet i ne treba mu verovati ni rec. Link to comment
Downforce Posted March 5, 2010 Share Posted March 5, 2010 Evo insajderski o USF1, Stefan GP, YouTubeu i Milošu Pavloviću. Zgodno štivo!Ukoliko se stampa na kvalitetnom toalet papiru... Link to comment
No7 Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 F1: Reno i Lada, jedan timKao što je bilo najavljeno početkom nedelje ekipa Renoa je u četvrtak potvrdila da je ugovorila saradnju sa Ladom, ruskim proizvođačem automobila.Logo Lade će se tako naći na bolidu Renoa R30 tokom cele ovogodišnje sezone Formule 1, ali i na kombinezonu 25-godišnjeg Vitalija Petrova, prvog ruskog vozača u istoriji šampionata. Finansijski detalji ugovora, kao i dužina njegovog trajanja, nisu objavljeni.Sporazum je formalno potpisan u ponedeljak u Moskvi, a premijer Rusije Vladimir Putin je bio taj koji je dao zeleno svetlo za postizanje dogovora. „Ponosni smo što možemo da objavimo ovaj dogovor, koji označava još jedan važan korak za Reno i Formulu 1 u Rusiji. Dobro znamo zemlju, imamo veliki nivo poštovanja prema njoj i zato je velika čast za naš tim što može da pomogne Rusiji da uđe u ovaj sport, a i Ladi da dođe do najvišeg nivoa auto-moto sporta. Zajedno se radujemo uzbudljivoj i uspešnoj sezoni“, rekao je predsedavajući Renoovog tima u Formuli 1 Džerard Lopez. Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje trkom za Veliku nagradu Bahreina 14. marta na stazi „Sakir“. Link to comment
ducca Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 da ozvanicimohttp://www.foxtv.rs/sr/program/sport/story/3168/Formula+1.html Link to comment
renne Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Petak1. slobodni trening 08:00 - 09:302. slobodni trening 12:00 - 13:30Subota3. slobodni trening 09:00 - 10:00Kvalifikacije 12:00NedeljaTrka 13:00 Link to comment
Recommended Posts