Dark Wader Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Uh, kakav zajeb Brona..Žestok zajeb, ali će makar trka biti zanimljivija (Ferariji na medijumima pride)GrOzan konacno u normali...
alpiner Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Ne znam da li je do novih guma, ali karte su se definitivno promešale.Maercedes nije više tako silan sa prednošću od pola sekunde u kvalifikacijama.Lotusu je definitivno prijala sunčana staza, ali ovo je mnogo više od onoga što sam očekivao. Videćemo da li postoji bilo kakva prednost čuvanja guma koju su imali na početku sezone. Kimi je juče bio jako zadovoljan autom i rekao je da tačno znaju šta raditi sa setapovanjem bolidaBaš me interesuje kako će proći Ferrarieva taktika
Jimmy Kowalski Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 (edited) Alonso na mediumu u Q3!?Da je na mekim, bio bi ispred Rikarda, tako da ne bi puno profitirao. Po meni ispravna procena.Edit: A posle poklona MErcedesa, Kimi ima lepe sanse za podijum. Pogotovo sto Weber startuje unazad.. Edited July 6, 2013 by Jimmy Kowalski
alpiner Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 (edited) GrOzan konacno u normali...Napokon!! :thumbup:Koštao je ekipu mnoogo bodova. Brz momak, ali ima neki zajeb. Drži rekord drugog sektora, ali je zato negde napravio grešku u prvom Edited July 6, 2013 by alpiner
alpiner Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 (edited) Da je na mekim, bio bi ispred Rikarda, tako da ne bi puno profitirao. Po meni ispravna procena.Videćemo kako im se ponaša medium posle desetak kruga i koliko će vremena da gubi kada vodeći odu u pit i vrate se na svežim gumama. Ako tokom prvog stinta izgubi blizu 20 sekundi onda je u problemu. Po meni može da bude promašaj, ali nisam potpuno siguran u svoje reči. Edited July 6, 2013 by alpiner
alpiner Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 A posle poklona MErcedesa, Kimi ima lepe sanse za podijum. Pogotovo sto Weber startuje unazad..Plus, sutra 26 stepeni.
Jimmy Kowalski Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Prvi stint bice kratak. Koliko tacno ne znamo, ali kad vozaci ispred Alonsa odu u boks, imace cistu stazu pa neka je iskoristi... Ja to pricam sa pozicije da on i ovako ne bi imao nikakve sanse za pobedu, vec opet ide na damage limitation varijantu. Zato je ova taktika po meni bolja..A, inace, ako Hamilton ostane ispred Vettela posle prvog pit-stopa, mozda i budemo gledali borbu za 1. mesto..
Dark Wader Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Bice veoma zanimljivo sta mogu da urade 2 lotusa sa (konacno) veoma slicnim race pace-om, jerbo od njih nismo videli ni T od timske voznje ove godine.Ferarijeva taktika ukoliko upali, biće slag na tortu. Verovatno će i Rozberg imati slicnu..
alpiner Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 (edited) Prvi stint bice kratak. Koliko tacno ne znamo, ali kad vozaci ispred Alonsa odu u boks, imace cistu stazu pa neka je iskoristi... Ja to pricam sa pozicije da on i ovako ne bi imao nikakve sanse za pobedu, vec opet ide na damage limitation varijantu. Zato je ova taktika po meni bolja..Ako se pogledaju vremena iz Q2 vidi se da je Ferrari na nivou Lotusa. I njima pogoduje toplija staza i imaju sličan tempo u trci. Znači, moglo bi da se priča o eventualnom postolju. Ovako rizikuju da Alonso zaglavi na 6. mestu.Baš pričam danas sa drugarom koji je navijač Alonsa i pitam ga šta misli o Ferrarievoj taktici. Rekao mi je samo: "Seti se Vettela u Kini"Ista taktika koja je završila Vettelovim četvrtim mestom. Red Bull je tada po performansama trebao da budem barem ispred HamiltonaMada i dalje nisam potpuno siguran da prave grešku. Edited July 6, 2013 by alpiner
alpiner Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 (edited) Fernando Alonso unsure of strategy gambleFernando Alonso admitted he does not know whether Ferrari's gamble on an alternative strategy for the German Grand Prix will pay off.Ferrari chose to qualify both their cars on the slower 'medium' tyre and hope the requirement to start on it will help them.Alonso, who qualified eighth, said: "It is not clear which strategy is best."But, whatever the strategy, if you are fast you will be on the podium, and if you are not, you won't be."The Spaniard is second in the championship, 21 points behind leader Sebastian Vettel of Red Bull and 13 ahead of Lotus's Kimi Raikkonen.Vettel starts in second behind Mercedes' Lewis Hamilton, with Raikkonen fourth on the grid.Alonso's team-mate Felipe Massa took seventh place, beating the Spaniard by 0.083 seconds.Ferrari's decision was based on the fact that the 'soft' tyres on which the six cars ahead will have to start lost performance within about five laps during the race-simulation runs in Friday practice.The mediums, by contrast, performed consistently for more than 20 laps on Mark Webber's Red Bull.The plan is to stay with the cars in front at the start, and perhaps pass some of them, and then take the lead when the others pit to change tyres.But the hot temperatures predicted for Sunday may help the soft tyres retain their performance for longer.Alonso, who has been about 0.1secs slower than Raikkonen most of the weekend, said: "Obviously we are not quick enough to fight for pole position so if you think about starting fifth or sixth with the soft or seventh or eighth with the medium it is difficult to choose one strategy - it opens a new possibility."We see tomorrow of it's a good decision or not. We are quite happy with the car coming back to a good level of competitiveness [after qualifying 10th at Silverstone a week ago] and we feel a little bit more optimistichttp://www.bbc.co.uk...mula1/23213093?Lotusi su juče imali problema sa trošenjem soft prednjih guma. Danas na višoj temperaturi i sa malo drugačijim setapom nisu uspeli da ih zagreju za brzi krug u Q3 Edited July 6, 2013 by alpiner
Nesh Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Sport klub nece prenositi F1 ovog vikenda zbog Vimbldona.Tj. prenosice na SK3, ali je to meni kao i da ne prenose Pa ovo je stvarno neverovatno! Pustace snimke vec odrzanih finala na SK+ i PRIME u vreme trke!?!? Zesci bezobrazluk!
Behemoth Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Pa ovo je stvarno neverovatno! Pustace snimke vec odrzanih finala na SK+ i PRIME u vreme trke!?!? Zesci bezobrazluk! Slazem se.Ja sam im poslao protestni mail, a i popljuvao sam ih na twitteru, ali bez bilo kakvog odgovora naravno.
Recommended Posts