Jump to content

Idealno mesto za život

Ovo me vuče... 91 members have voted

1. 1. Selo-grad?

• Megalopolis (preko 4 miliona)
      17
    • Grad od 500 hiljada do milion
      21
    • Grad od 100 do 500 hiljada
      20
    • Grad ispod 100 hiljada
      9
    • Palanka
      2
    • Selo
      2
    • Zaselak, gudura, izolovana farma, salaš
      6
    • Kelija na Gori sinajskoj
      0
    • Veliki grad po meri čoveka i čovečkinje (milion do dva)
      9
    • Megalopolis po meri čoveka i čovečkinje (2 do 4 miliona)
      4
  2. 2. Kontinent

• Evropa
      71
    • Severna Amerika
      18
    • Azija
      3
    • Južna Amerika
      6
    • Australija
      13
    • Afrika
      3
    • Ostalo
      4
  3. 3. Klima

• tropska
      3
    • suptropska/mediteranska
      59
    • kontinentalna
      22
    • atlantska
      5
    • pustinjska
      1

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ništa, dođi 2035. da ostarimo zaaaajednoooo. Imam tople vode.
ipak,kad bolje razmislim..niska mi je FG,mogao bi neki gradic u Sloveniji/Shvajcarskoj..mozda Fr ako su Alpi blizu..blizina viissookkee planine bi bila odluchujuca

Nema Barselona ni 2 miliona, a pogotovo ne 4. Tvoja cifra je broj stanovnika provincije, ali to daleko prevazilazi cak i BCN metropolitan area po povrsini. L'Hospitalet i Badalona i ova ostala naselja jesu direktno prislonjena na Barsu, ali nisu gotovo ni na koji nacin integrisani u grad. Niti se oni smatraju Barseloncima, niti ih ovi smatraju svojima. BCN je cca 1,8 miliona (ipak veca od BGD koji u urbanoj zoni ima oko 1,2 miliona, 1,3 max).

BCN je cca 1,8 miliona (ipak veca od BGD koji u urbanoj zoni ima oko 1,2 miliona, 1,3 max).
Ju samo toliko veća? :huh:Meni se činila zdravo veća, plus što mi lokalci rekoše oko 4 miliona...I sećam se kad smo jednom hteli sa plaže da dođemo peške do centra ali cvrc (ispalo premlogo daleko), mada sad kad razmislim verovatno bi bilo cvrc i od Ceraka do centra grada...Ok, sve u svemu oprostila bih joj i ta 2 :)
Bese neki clanak kako su najvece neto plate u Cirihu i Zenevi (u Evropi ili svetu, ne secam se), naravno ta dva grada su bila i najskuplja za zivot.
joj zeneva... ni lepseg grada, ni odvratnije atmosfere. nezivot.
  • Author
I sećam se kad smo jednom hteli sa plaže da dođemo peške do centra ali cvrc (ispalo premlogo daleko), mada sad kad razmislim verovatno bi bilo cvrc i od Ceraka do centra grada...
Pa niiiiiiiiiiiiiiiiiiijee baš tako daleko. Ako ideš od one zlatne ribetine polako nogu pred nogu kroz Barcelonetu, stigne se relativno lako u grad.
joj zeneva... ni lepseg grada, ni odvratnije atmosfere. nezivot.
u, zeneva je (lokalcima) poznata po tome sto su dobra mesta za izlazak nevidljiva, i sto ih je jako tesko naci ako ne znas gde da trazis.

ja kad sam u zenevi uglavnom blejim kod vuka na terasi, pijemo don perinjon i pusimo tompuse, dana kuva kavu i posluzuje.

Prezivi covek par atentata i vidi sta ga snadje :isuse:

nekad davno, želja je bila zaostrog u srednjoj dalmaciji, na dedovini sa kaićem u moru i kenjcom u dvorištu. no, zaratilo se. sada su realnost gepratova i šumadija. a glasao sam za mesto ispod 100000 stanovnika. da mi ne treba prevoz.

Ja vec zivim u Zemunu. Dobro ajde zimi mogla bi alpska vukojebina sa 200km staza.

Ja sanjuckam o Seattleu. Može i Olympia, nije bed, ili što god oko Puget Sounda..

Ja sanjuckam o Seattleu.
Зато што је ијекавски? :PЋерка била тамо у посети (код сестре), и нагледао сам се фотака, а и наслушао приче. Стварно би ми више лежали ти градови на западној обали, ем је сувље, ем мање врућина, ем сунце залази у воду уместо да излази из ње, ем је обала и штогод каменита, не сам песак као овде, да се омациш док дође до преко главе. Тј... више ми личи на Далмацију :).
  • Author

Pa sad suvlje možda u jednom smislu (ne znam), ali svakako ne u drugom :) <-- šaki bez prestanka

Ћерка била тамо у посети (код сестре), и нагледао сам се фотака, а и наслушао приче. Стварно би ми више лежали ти градови на западној обали, ем је сувље, ем мање врућина, ем сунце залази у воду уместо да излази из ње, ем је обала и штогод каменита, не сам песак као овде, да се омациш док дође до преко главе. Тј... више ми личи на Далмацију :).
Ako si ti to bacio oko na zapadnu obalu glede kupanja, nadam se da bi te zadovoljio bazen u dvoristu; sve severno od Losa Andjelesa uglavnom odgovara samo potomcima Vikinga.Inace, i moj glas ide na zapad, ali Portlandu - nigde se nisam udobnije i prijatnije osecao... Medjutim, izgleda da je moje letnje iskustvo izuzetak, buduci da je prvi na listi najdepresivnijih gradova u Americi.