Jump to content
IGNORED

Idealno mesto za život

Ovo me vuče...  

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
Ništa, dođi 2035. da ostarimo zaaaajednoooo. Imam tople vode.
ipak,kad bolje razmislim..niska mi je FG,mogao bi neki gradic u Sloveniji/Shvajcarskoj..mozda Fr ako su Alpi blizu..blizina viissookkee planine bi bila odluchujuca
  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bus

16

• hazard

7

• mei

4

• Kampokei

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nema Barselona ni 2 miliona, a pogotovo ne 4. Tvoja cifra je broj stanovnika provincije, ali to daleko prevazilazi cak i BCN metropolitan area po povrsini. L'Hospitalet i Badalona i ova ostala naselja jesu direktno prislonjena na Barsu, ali nisu gotovo ni na koji nacin integrisani u grad. Niti se oni smatraju Barseloncima, niti ih ovi smatraju svojima. BCN je cca 1,8 miliona (ipak veca od BGD koji u urbanoj zoni ima oko 1,2 miliona, 1,3 max).

Posted
BCN je cca 1,8 miliona (ipak veca od BGD koji u urbanoj zoni ima oko 1,2 miliona, 1,3 max).
Ju samo toliko veća? :huh:Meni se činila zdravo veća, plus što mi lokalci rekoše oko 4 miliona...I sećam se kad smo jednom hteli sa plaže da dođemo peške do centra ali cvrc (ispalo premlogo daleko), mada sad kad razmislim verovatno bi bilo cvrc i od Ceraka do centra grada...Ok, sve u svemu oprostila bih joj i ta 2 :)
Posted
Bese neki clanak kako su najvece neto plate u Cirihu i Zenevi (u Evropi ili svetu, ne secam se), naravno ta dva grada su bila i najskuplja za zivot.
joj zeneva... ni lepseg grada, ni odvratnije atmosfere. nezivot.
Posted
I sećam se kad smo jednom hteli sa plaže da dođemo peške do centra ali cvrc (ispalo premlogo daleko), mada sad kad razmislim verovatno bi bilo cvrc i od Ceraka do centra grada...
Pa niiiiiiiiiiiiiiiiiiijee baš tako daleko. Ako ideš od one zlatne ribetine polako nogu pred nogu kroz Barcelonetu, stigne se relativno lako u grad.
Posted
joj zeneva... ni lepseg grada, ni odvratnije atmosfere. nezivot.
u, zeneva je (lokalcima) poznata po tome sto su dobra mesta za izlazak nevidljiva, i sto ih je jako tesko naci ako ne znas gde da trazis.
Posted

ja kad sam u zenevi uglavnom blejim kod vuka na terasi, pijemo don perinjon i pusimo tompuse, dana kuva kavu i posluzuje.

Posted

Prezivi covek par atentata i vidi sta ga snadje :isuse:

Posted

nekad davno, želja je bila zaostrog u srednjoj dalmaciji, na dedovini sa kaićem u moru i kenjcom u dvorištu. no, zaratilo se. sada su realnost gepratova i šumadija. a glasao sam za mesto ispod 100000 stanovnika. da mi ne treba prevoz.

Posted

Ja vec zivim u Zemunu. Dobro ajde zimi mogla bi alpska vukojebina sa 200km staza.

Posted

Ja sanjuckam o Seattleu. Može i Olympia, nije bed, ili što god oko Puget Sounda..

Posted
Ja sanjuckam o Seattleu.
Зато што је ијекавски? :PЋерка била тамо у посети (код сестре), и нагледао сам се фотака, а и наслушао приче. Стварно би ми више лежали ти градови на западној обали, ем је сувље, ем мање врућина, ем сунце залази у воду уместо да излази из ње, ем је обала и штогод каменита, не сам песак као овде, да се омациш док дође до преко главе. Тј... више ми личи на Далмацију :).
Posted

Pa sad suvlje možda u jednom smislu (ne znam), ali svakako ne u drugom :) <-- šaki bez prestanka

Posted
Ћерка била тамо у посети (код сестре), и нагледао сам се фотака, а и наслушао приче. Стварно би ми више лежали ти градови на западној обали, ем је сувље, ем мање врућина, ем сунце залази у воду уместо да излази из ње, ем је обала и штогод каменита, не сам песак као овде, да се омациш док дође до преко главе. Тј... више ми личи на Далмацију :).
Ako si ti to bacio oko na zapadnu obalu glede kupanja, nadam se da bi te zadovoljio bazen u dvoristu; sve severno od Losa Andjelesa uglavnom odgovara samo potomcima Vikinga.Inace, i moj glas ide na zapad, ali Portlandu - nigde se nisam udobnije i prijatnije osecao... Medjutim, izgleda da je moje letnje iskustvo izuzetak, buduci da je prvi na listi najdepresivnijih gradova u Americi.