darling Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 situacija s daljinskim se zakomplikovala. vise ne radi ni volume dugme. drama! nasla sam kako da otvorim daljinski uz pomoc grickalice. ako ga otvorim i rastavim na delove, da li ima sanse da popravim tipke koje ne rade ako duvam jako i kao izduvam prasinu il prstom ocistim masnocu, jel to moze biti takav kvar?
Barti66 Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Otvoriš ga, očistiš alkoholom 70%, narežeš HB grafitnu i štapićem za bebe tapkaš samo grafit i nanosiš na kontaktni sloj dugmića. (isključivo HB)
katamaran Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 (edited) situacija s daljinskim se zakomplikovala. vise ne radi ni volume dugme. drama! nasla sam kako da otvorim daljinski uz pomoc grickalice. ako ga otvorim i rastavim na delove, da li ima sanse da popravim tipke koje ne rade ako duvam jako i kao izduvam prasinu il prstom ocistim masnocu, jel to moze biti takav kvar? Ako ga uspesno rastavis lepo obrisi plocu minimalno vlaznom krpicom pa posle suvom i najverovatnije ce proraditi. edit: ovu stranu koja je u kontaktu sa gumenim dugmicima naravno. Drugu ne diras. edit 2: usput operi ovu gumu sa dugmicima pa je osusi fenom pre vracanja. Od duvanja nema nista al moze da se ocisti masnoca bez problema. Edited September 24, 2016 by katamaran
JozoMujica Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 ako duvam Ako duvaš, biće te baš briga da li ti radi daljinski.
darling Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 fala, momci. sutra cu operisati u ranim popodnevnim casovima :)
aram Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 kupila zena led lampu za kupatilo, za iznad ogledala. unutra transformator 10W/DC15V. sve ja to lepo povezem, medjutim kroz celu emajliranu sipku koja nosi lampe imam struju. verovatno je to 15V struja, ali nemam voltmetar, a i ne mogu da verujem da to tako treba. jel didem sutra nazad u radnju da trazim da mi zamene ili sta?
Frank Pembleton Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 To nije ko ona "kancelarijska rasveta" što ima one žice na koje su u razmacima zakačene one kupaste sijalice , a sve golo bez izolacije? Cenim da nije, proveri ti to u radnji... ....shit has hit the fan...
JozoMujica Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 kupila zena led lampu za kupatilo, za iznad ogledala. unutra transformator 10W/DC15V. sve ja to lepo povezem, medjutim kroz celu emajliranu sipku koja nosi lampe imam struju. verovatno je to 15V struja, ali nemam voltmetar, a i ne mogu da verujem da to tako treba. jel didem sutra nazad u radnju da trazim da mi zamene ili sta? A kako si proverio da "imaš struju"? Ako je rukom, 15V ne bi trebalo da osećaš. Ako je glinericom, zaboravi, reaguje i na parazitske napone samo ako je naizmenična struja u pitanju.
aram Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 rukom nisam, neb se time zajebavo, glinaricom. a struja bi trebalo da je, nakon transformatora jelte, jednosmerna.
Utvara Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 A kako si proverio da "imaš struju"? Ako je rukom, 15V ne bi trebalo da osećaš. Ako je glinericom, zaboravi, reaguje i na parazitske napone samo ako je naizmenična struja u pitanju. +1
Блок_64 Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 (edited) situacija s daljinskim se zakomplikovala. vise ne radi ni volume dugme. drama! nasla sam kako da otvorim daljinski uz pomoc grickalice. ako ga otvorim i rastavim na delove, da li ima sanse da popravim tipke koje ne rade ako duvam jako i kao izduvam prasinu il prstom ocistim masnocu, jel to moze biti takav kvar? Вероватно је прашина у питању али видео је сјајан. Edited September 25, 2016 by Блок_64
aram Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 ne mora da znači pa sta sad, da ja uvatim rukom pa ako me ubije struja da kazem zeni da ste ti i jozo krivi :D
Recommended Posts