Matilda Ivancic Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 to je jeziv posao. ne planiraj ga ako ne računaš na kompletno sređivanje zidova posle hvala jos jednom. ne znam sta znaci kompletno sredjivanje zidova, planirano je krecenje samo izvan tog kopanja kanala za dodatne uticnice i njihovog zatvaranja. pokusavam da saznam koji je razuman iznos koji treba platiti za tih nekoliko zahvata (otvaranje 4 nove uticnice i sanacija stemovanih kanala, zamena svih ostalih postojecih uticnica i prekidaca, produzavanje do plafona gipsom jednog poluzidica duzine osamdesetak santima, i krecana). pokusavam da zavrsim posao a da se ne posvadjam s majstorima jos na startu, mnogo su mutni svi.
Блок_64 Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 hvala jos jednom. ne znam sta znaci kompletno sredjivanje zidova, planirano je krecenje samo izvan tog kopanja kanala za dodatne uticnice i njihovog zatvaranja. pokusavam da saznam koji je razuman iznos koji treba platiti za tih nekoliko zahvata (otvaranje 4 nove uticnice i sanacija stemovanih kanala, zamena svih ostalih postojecih uticnica i prekidaca, produzavanje do plafona gipsom jednog poluzidica duzine osamdesetak santima, i krecana). pokusavam da zavrsim posao a da se ne posvadjam s majstorima jos na startu, mnogo su mutni svi. Поред нас оволико овде ти би са неким мајсторима да се посвађаш .
Filozof manijak Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Treba nešto da se mlatim oko jednog ruiniranog stana ovih dana, pa me zanima zna li ko kako se najefikasnije i najbrže skida itison zalepljen za betonsku podlogu? Ono, koji su potrebni alati za tu rabotu ili neka hemijska sredstva pogodna za isto....Hvala unapred
vathra Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Treba nešto da se mlatim oko jednog ruiniranog stana ovih dana, pa me zanima zna li ko kako se najefikasnije i najbrže skida itison zalepljen za betonsku podlogu? Ono, koji su potrebni alati za tu rabotu ili neka hemijska sredstva pogodna za isto....Hvala unapred Онај скалпел служи да исечеш итисон на траке ширине 10-30цм (зависно колико је јак лепак), онда шпаклом одвојиш ивицу и уз мало среће почнеш да вучеш. Ако немаш среће, помози шпакли чекићем.
kurjak92 Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Ufff to moze da bude nezgodno u pm, ja i drugar smo krv propisali oko itisona u novembru(isto renoviranje i adaptacija). Ne znam za hemijsak sredstva, ali mi smo radili po principu skalpel pa vuci, spakla slabo tu pomaze, onde gde je bas krvnicki zalepljen(obicno na nekim mestima zapekne valjda) preskoci, tj ostavljaj za kraj a vucite delove koji lakse idu. Tu gde nemas srece moze da pomogne struganje pajserom, ili struskom za skidanje parketa.
Блок_64 Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Није ово на слици обична шпахтла.То је мултифункционална,оштра је на крају па тамо где не иде њу набијеш па удри чекићем. Можда би нитро разређивач ти мало помогао да лепак попусти али и то је дискутабилно.
bigvlada Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Није ово на слици обична шпахтла.То је мултифункционална,оштра је на крају па тамо где не иде њу набијеш па удри чекићем. Можда би нитро разређивач ти мало помогао да лепак попусти али и то је дискутабилно. Kombinacija dleta i špahtle? Interesantno.
Блок_64 Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Сјајна ствар,ова са слике и није нешто ако се сетим сликаћу ти моју,мислим да је плаћена око 10-12 евра и баш доста функција од,вађења ексера до цеђења ваљка.Стварно добар алат.
J-♣ Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Čemu služi, odnosno za šta koristiti, onaj polukrug na onoj alatki što liči na špahlu? pitam za sebe
J-♣ Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 (edited) Hvala! ne bih se toga setio, a decenijama skupljam alat, verovatno zato što eskiviram radove gde se koristi valjak, od "moleraja" samo kompresor 24l i pištolj i to za čelik i drvo Edited January 20, 2016 by J-♣
Блок_64 Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 (edited) Сјајна алатка стварно.Има и отварач за флаше. Моја одприлике изгледа овако Edited January 20, 2016 by Блок_64
Recommended Posts