renne Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Pa imaš i usisivač i rasterivač. Valja u obe varijatne. Bolji je rasterivač
pbg12345 Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 nemam licnog iskustva sa tim usisivacima lisca, ali ako nije neki profi deluje mi da su tu siroke grabulje bolja i brza varijantanije da ovo prvo radi samo, dok pijes ladno pivo u ladovini na suncu, valja i njega vuci naokolo mada, jebes i usisivac i grabulje, sta fali liscu u jesen, sta vise daje na toj nekoj romanticno nostaligicnoj atmosferi
beta Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 hvala rene. palo mi je na pamet zbog travnjaka ali mislim da rasterivač nije dobra opcija. bar kod mene. preostaje mi kao i do sada
pbg12345 Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 to ti kazem. a i grabulje imaju dusu lisce je lagano i gledaj da budu samo sto sire, a "zupci" sto manje siljati. sa takvim orudjem, samo nebo je granica
Đipalo Junuz Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Imam te grabulje, rade one super posao, ali imam i 20 stabala voća raznog u dvorištu, pa mi je malo previše romantike i nostalgije u jesen. Samo sa oraha ima lišća dovoljno za mesec dana romantike <_<
beta Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 (edited) već dugo ih koristim, hvala. ja volim da se bakćem oko bašte/lišća a i nemam orahe. imam komšijin lešnik. Edited November 1, 2015 by beta kentauri
pbg12345 Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Imam te grabulje, rade one super posao, ali imam i 20 stabala voća raznog u dvorištu, pa mi je malo previše romantike i nostalgije u jesen. Samo sa oraha ima lišća dovoljno za mesec dana romantike <_< ne pominji orah ajde sto to izraste i ima lisca koliko volis, nego sto opada mesecima
Frank Pembleton Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Meni je taj duvac onako industrijska varijanta, da se obradi sto veca povrsina za sto manje vremena... Grabulje dobre lepeza da je velika i cepaj....
đorđe geprat Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 ovako, imam na placu duvač/usisivač na struju. kupio sam ga na buvljaku u bubanj potoku za 20 €. radi obe varijante. malo mi je smorno prikupljanje lišća jer se kesa brzo napuni. lišće drobi debeli najlon kakav koriste jaki trimeri. odnošenje lišće (najgori je platan, velik list i tvrd 'ko koža) mi je jednostavnije da prikupljanje odradim sa plastičnim grabuljama, natrpam na ceradu i odnesem u šumu. duvač mi služi za oduvavanje sa pošljunčane staze. grabuljama bih skupljao i kamenčiće. tako da, služi i vredan je svih 20 € koliko je plaće. za motorne duvače, ne znam, vidim da ih "zelenilo" koristi u parku i da dobro obavljaju posao. ako nađem jeftin a ispravan, pazariću.
Đipalo Junuz Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Fala svima, fala, gos'n Đorđe. Znači taj na struju može efikasno da radi posao što se tiče usisavanja? Pokupi i krupno i sitno lišće? Ako savlada taj vaš platan savladaće i moj orah valjda... Neće mi biti problem pražnjenje kese, jer svakako moram da skupljam lišće u džakove.
đorđe geprat Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 danas je žena izduvavala lišće iz ružičnjaka i prkosišta i skupljala ga. ovo joj je bilo prvi put. kaže da je dobro. ovako izgleda makina. samo što je ova na slici aždaja koja ima 2.75 kW a moja je sića od 0.75 kW
ajgor Posted November 14, 2015 Posted November 14, 2015 Čini mi se da je najprikladnije da pitam ovde: koliko sode bikarbone valja staviti u veš mašinu da bi se "pročistila", je li dovoljna jedna merica kao za prašak?
darling Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 sodu bikarbonu dodaj svaki put u prasak, po kasicicu. a masinu operi s 300 grama limuntusa.
Recommended Posts