Bambula Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Za remont cele instalacije da,ali da bi se jedna utičnica razvela od kutije,zaista nema potrebe za štemovanjem.Niko normalan neće celu instalaciju da odradi kanalicama i nadzidnim utičnicama,ali za jednu utičnicu štemovati zid Ja sam skoro sređivao stan i majstori tražili 5€ po rupi(utičnica,sijalično,razvodna kutija) i pola € štemovanje po metru,ako je preko 5m.
mire Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Radim komplet kuhinju, plocice i sl. imam zilion pitanja...recimo : Koliko moze da kosta premestanje uticnica sa jednog mesta na drugo? Zbog ugradne masine za sudove izmedju ostalog Isto pitanje i za vodovod, koliko kosta da se prebace ventili, dodatne cevi i sl? Da li sporet mora na trofaznu ili moze i na monofaznu? Znam da je opterecenje vece, ali ako ne ukljucujem NIKAD sporet i rernu trebalo bi da je ok? Da li je potrebno staviti hidroizolaciju ispod podnih plocica? Hvala unapred na savetima. daj neke dimenzije i brojna stanja dobićeš cca cenu u momentu
mire Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Za remont cele instalacije da,ali da bi se jedna utičnica razvela od kutije,zaista nema potrebe za štemovanjem.Niko normalan neće celu instalaciju da odradi kanalicama i nadzidnim utičnicama,ali za jednu utičnicu štemovati zid Ja sam skoro sređivao stan i majstori tražili 5€ po rupi(utičnica,sijalično,razvodna kutija) i pola € štemovanje po metru,ako je preko 5m. mićo, ako se razvaljuje zid zbog vode, prckanje oko malo kabla je laka prehlada
kud u maglu Simoviću Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 (edited) cepanje u bg250 ruke, 150 galanterija(a biće nešto manje), 200 kablovi i dozne(ovde je i kutija sa osiguračima) e mićo, ako se razvaljuje zid zbog vode, prckanje oko malo kabla je laka prehlada mire je moj lingvistički brat blizanac Edited September 14, 2015 by kud u maglu Simoviću
namenski Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 neće da može 1 stravicna istina. Po 2 suko, po 3 obicna i tako bezbroj puta u raznim kombinacijama, stotine njih, i u snu proganjaju, i opet nista, kablovi su 1 napast.
Milosh76 Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 daj neke dimenzije i brojna stanja dobićeš cca cenu u momentu Kuhinja je 3 x 2.25 m. Potrebno je pomeriti strujno mesto za ugradnu masinu za sudove i napraviti strujno mesto za mali bojler koji ide ispod sudopere. Izvuci struju za frizider, da bude blize istom i zameniti postojece uticnice sa jednim ulazom na 3 ili 4 mesta za uticnice sa vise ulaza (modularne ili kakve vec). Ako treba za sporet trofazna, onda je potrebno izvuci i to. Za vodu je potrebno povezati mali bojler ispod sudopere i premestiti ventil, kao i povezati odvod sa masinom za sudove.
Bambula Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Meni na zamenu otišlo 800€,inače trosoban stan je u pitanju.Svašta nešto se kupovalo po ukusu lepše polovine Kao da nisam mogao da zivim bez prekidaca sa potenciometrom i da pravim amtmosferu prigusenim svetlima,ali zene jbg Sad se razmišljam o podnom grejanju,al ne znam da ne zakeraju ovi iz gradske toplane što im čačkam po instalacijama
yabadaba Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Napisao neko da odradi hidroizolaciju poliazbitolom, ja to ne bih, narocito u rekonstrukciji kuhinje. Ako hoces izolaciju stavi neku hidroizolaciju na bazi cementa sika monoseal (ili top seal), isomat aquastop ili sl. To mozes i sam da namazes.
Блок_64 Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 (edited) Kuhinja je 3 x 2.25 m. Potrebno je pomeriti strujno mesto za ugradnu masinu za sudove i napraviti strujno mesto za mali bojler koji ide ispod sudopere. Izvuci struju za frizider, da bude blize istom i zameniti postojece uticnice sa jednim ulazom na 3 ili 4 mesta za uticnice sa vise ulaza (modularne ili kakve vec). Ako treba za sporet trofazna, onda je potrebno izvuci i to. Za vodu je potrebno povezati mali bojler ispod sudopere i premestiti ventil, kao i povezati odvod sa masinom za sudove. Не кукај неће те то пуно коштати. Постављање плочица рачунај за руке око 8 евра по м2.Јефтиније ћеш тешко наћи. Колико ти треба за лепак,цемент и песак не знам јер не знам дали су све подне или зидне,али потрошња лепка је негде око 1,2кг по м2.Мој сасвет за лепак је кемабонд 120,његова цена је око 700 динара за чак од 25kg Хидроизолација обавезно,цене се крећу од 2600 дин за једнокомпонентну па на даље. Није неки велики посао па мислим да те неће пуно коштати ни електричар ни водовоџија јер има да се копа али је мала повришна и неће бити толико страшно.Као што написа фриле чиними се уради то поштено и како треба јер не верујем да је ту велика разлика у цени а добијаш пуно. Ако ти треба препорука за мајсторе слободно јави да ти пошаљем бројеве телефона.Биће добри мајстори пошто навијаш за Звезду Edited September 14, 2015 by Блок_64
dekki Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 На класичном старом шпорету са 4 рингле и рерном однедавно пролупала сигнална лампица за рерну. Рерном се управља помоћу 2 точкића, први је за температуру, а други је за активирање грејача - горњи, доњи или оба. Постоји неколико случајева: 1. Сви точкићи су у нултом положају, рерна не ради, али лампица светли. 2.Температурски точкић остане у нултом положају, а овај други окрене у било који радни положај, лампица се угаси. 3. И температурски точкић и овај други точкић су у неком радном положају, рерна ради и лампица јаче засветли. Дакле рерна слуша команде точкића, али лампица не. Где се и шта се ту догађа?
JozoMujica Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 (edited) Pozovi majstora, moguće da imaš neki napon na masi koji ne bi trebalo da imaš. Edited September 17, 2015 by JozoMujica
JozoMujica Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Uhvati se za šporet jednom rukom i za slavinu drugom, pa ako te ne pukne struja ne moraš da zoveš majstora. :D
Frank Pembleton Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Ja sam tako nešto imao sa vešanom mašinom. Zvao majstora i stvarno bilo da je negde gola žica dirala kućište mašine... poslato sa WC šolje by BVK
Recommended Posts