Frank Pembleton Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 nisam kupila novu. skinula sam staru, sutra cu u elektro radnju. pa sam gledala sta jos sve treba da odvalim, da ne idem dvaput. u ovakvim situacijama najcesce primenjujem silu, pa ispadnem glupa. sad sam pametnija, vidis da pitam. :) Ima raznih vrsta ja u kuhinji imam vrstu neonka koja ima kabl koji direktno ide u klasicnu uticnicu, i nigde se ne vidi starter verovatno je reseno kroz neku elektroniku koja je u telu nosaca.Najbolje je da odneses neonku u neku radnju da ti daju takvu
ajgor Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 (edited) Ima raznih vrsta ja u kuhinji imam vrstu neonka koja ima kabl koji direktno ide u klasicnu uticnicu, i nigde se ne vidi starter verovatno je reseno kroz neku elektroniku koja je u telu nosaca.Najbolje je da odneses neonku u neku radnju da ti daju takvu Napredak tehnike i veća ponuda na tržištu imaju i svoje mane :) Do pre petnaestak godina je teško moglo da se maši ako je reč o "kućnim" neonkama, bile su samo dve vrste, kraća od 20, odnosno 18 W, kao i duža, snage 40, to jest 36 W. Isti starter je uredno okidao obe vrste svetiljki, Sad u radnjama postoji bar tuce različitih i međusobno neuklopivih sijalica. Edited July 13, 2015 by ajgor
darling Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 meni se nije uklopila ge u osram. ne radi mi nova neonka :(
Ravanelli Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 uzo sam neku starudij na buvljaku. kako da sredim ovo oksidisanje?
vinska musica Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 uzo sam neku starudij na buvljaku. kako da sredim ovo oksidisanje? Ako su ti ove dve posudice od srebra, najlakše ćeš ih izglancati parčetom navlažene vate zamočene u običan duvanski pepeo.
halloween Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) Srebro može i pastom za zube, a postoji i posebna tečnost, nisam kupovala. Ima u Home centru ili DM. Edited July 19, 2015 by halloween
ToniAdams Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 pa onda bolje da je kupio nove makaze i sve to :(
J-♣ Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Ako je mesing: vinsko sirće + morska so + deterdžent za sudove može i soda bikarbona (pasta za zube je sadrži) nikako ne koristiti: struganje i nešto što ima abraziva (pesak) zubna pasta dobro dođe za ručno poliranje, a na kraju lak za kosu koji treba da zadrži sjaj Makaze: vinsko sirće, pa trljaj rđu skida odlično rastvor fosforne kiseline (antirost) ali površina dobija siv ton bez sjaja koji je štiti od novog rđanja rastvor hlorovodonične kiseline (sona kiselina) isto dobro skida rđu ali treba dobro ispirati pa trljati, pa ponoviti postupak Ja ove rastvore koristim u ultrazvučnoj kadici koja samo ubrzava postupak i doprinosi da se nepristupačni delovi očiste "sami od sebe". Ono što čisti su rastvori, a ne uređaji.
Аврам Гојић Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Pazi ti sta oni sve znaju. Ima li neko predlog kako povremeno cistiti veoma veliki i masivni srebrni predmet a da to ne oduzme dva sata posla?
beta Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 opcija A alu folija+soda bikarbona+sirće+so+vrela voda+posuda opcija B kupovna tečnost za čišćenje srebra opcija C zlatarsko krpče za srebro
morgana Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 za opciju a, da li alu folija zaista cisti ili ostavlja trag koji je u boji slicnoj srebru? pitam jer znam zene koje ringle na sporetu 'ciste' alu folijom i dobiju tu specificnu boju.
beta Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) nemam pojma. ja koristim neku tečnost a imam i krpče. mada iskreno, ja srebro čistim jednom u 10 godina. imam alergiju na srebro Edited July 19, 2015 by beta kentauri
Аврам Гојић Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) imam ozbiljan OCD kada vidim da je viktorijanska posuda koja treba da izgleda moćno i impresivno - prekrivena ogavnom crnom skramom, siv je i bez sjaja :( nerviram se par nedelja, i onda uzmem da čistim, i uvek traje beskonačno. i uvek pomislim koliko mi je ćale bio diskonektovan čovek. neku bezvrednu sliku bi proglašavao za remek-delo i gostima pričao bajke o njoj, a u činiji za ruže, od sterling srebra, koju je pravila firma koja je opremala Titanik, držao je poluprazne kutije šibica, naočari i lekove. i apsolutno ne mogu da utvrdim odakle mu to čudo ja tu držim jabuke, mislim da je to dostojanstvena uloga. Edited July 19, 2015 by Грешни Василије
beta Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 ukoliko je tako, onda je posuda bogato dekorisana, sa milion udubljenja. lepota rada se najbolje vidi kada u udubljenjima ima malo naslaga oksida. kao kontrast. takve predmete je greota čistiti katalitičkom reakcijom sode bi i alu folije jer se tako čisti svaka pora. krpče!
Аврам Гојић Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Hvala na savetu. Ja sam to prvi put i čistio katalitički (morao sam da pozajmljujem šerpu za pekmez ) i dobio ravnu i dosadnu površinu. Prelazim na zvanično krpče.
Recommended Posts