Sestre Bronte Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 tu se radi o sitnim pukotinama, kada pređe špahtlom na kraju, taman će da bude, inače bi previše materijala bacili druga varijanta kada se ne puni skroz je kada malter radi iz nekog razloga, pa se elastičnim pokrije rupa, zato što bi se ponovo otvorila ako je skroz napunjena ne volim tu varijantu, mada sam receptuirao za takve zahteve
yabadaba Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 Ima bolje objasnjenje u tehnickom listu ivica "dizne" treba da ide po ivici pukotine http://www.isomat.rs/index.php?page=shop.getfile&file_id=3977&product_id=242&option=com_virtuemart&Itemid=61
Sestre Bronte Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 e sad ne znam šta im je to, piše u naslovu Plastično-elastična akrilna zaptivna masa, a posle kaže da je baza silikon pa jebem ti pisca akrilat je akrilat nije silikon ovde treba akrilat, silikon ne prima ništa posle
yabadaba Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 (edited) Ma ima gore u opisu sigurno je akril, nego im je taj deo verovatno copy paste. mada nas narod to sve u kartuši zove silikon :D Edited April 8, 2015 by yabadaba
Блок_64 Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 e sad ne znam šta im je to, piše u naslovu Plastično-elastična akrilna zaptivna masa, a posle kaže da je baza silikon pa jebem ti pisca akrilat je akrilat nije silikon ovde treba akrilat, silikon ne prima ništa posle Тачно,две тотално различите масе,силиконска и акрилна.
mire Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 pa da, u farbarama traže akrilni silikon a bogami i prodaju
Блок_64 Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 Акрилни је за попуњавање рупа у зидовима.Када траже обичан силикон то је ацетат.
steins Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 e primakao se i dan za krečenje.... ima nekoliko godina kako nisam krečio pa sam ispao iz filma,..... dajte savet, koje boje su najkvalitetnije? nemam pojma šta je izmišljeno u poslednje četiri godine.
Sestre Bronte Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 ja ću ti kažem, ali nećeš da me poslušaš ako sam radiš i ako su ti dobri zidovi, onda neku baš kvalitetnu i kratkodlaki valjak ako si fensi onda je kvalitetna boja neka dulux colors of the worls, a ako si razuman, onda neka maximina puna disperziona razlika je sledeća da bi pokrio poludisperzijom, uzmeš za neki prosečan stan tipa 3 kante i sve to nabaciš na zidove, a to ti je 75 kg materijala imaš posle debeo sloj u kome ima malo onoga što pokriva (tio2) i onoga što drži (neki kopolimer, vina veova ili vina etilen), a puno bezvrednog punila taj debeo sloj se posle obnavlja novim debelim slojem i na kraju se sve potklubučuje otpada itd već posle par krečenja sa tankoslojnim premazima, jednom izgletovano, možeš dok si živ da zanavljaš, a manje se zajebavaš, ide jedna do 2 ruke max, potrošiš 15 kila max kako sam radim, meni se više isplati da kupim lakoradnu boju, a efekat je neuporediv
steins Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 Poludisperzije mi nisu ni na kraj pameti, poštoštedim na majstorima tj radim sam (prvi put). Zsto i skupjam savete!
Sestre Bronte Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 ima svašta, ali pošto nemaš ruku, da ti predložim nešto u mom stilu, posle da tražiš moj ip od radiše, da me nađeš me utepaš, nego uzmi farbu i mlati po zidu inače ima ovde i praktičara, ja sam samo osmišljavao materijale kojima nešto može da se izvede, a onda dođe majstor
Блок_64 Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 (edited) Poludisperzije mi nisu ni na kraj pameti, poštoštedim na majstorima tj radim sam (prvi put). Zsto i skupjam savete! Ако је зид ок мајстор ти и не треба.Треба ти само добра воља и време све остало је питање ситница. Послаћу ти поруку на пвт па одговори ако имаш времена. Edited April 14, 2015 by Блок_64
Recommended Posts