gospa buba Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 (edited) Jel su oni tebe uputili tamo da ti oni kažu kod kojih majstora oni nose nešto, ili oni imaju neku radionicu? Poslato sa WC šolje by BVK cik ima centar za izuchavanje i restauraciju konzervaciju tekstila (i pripadajuce profesionalce), al ne znam da li rade za privatna lica. rade za muzeje. najbolje da se pita njih, po telefonu, pa ce sami da kazu. imaju oni chesto i radionice, pa moze i sama da nauchi da opravlja svoje tepihe ^_^ Edited February 3, 2015 by gospa buba
halloween Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 @Frank Uputili su me na njih da se raspitam gde da nađem majstora. @Buba Rado bih otišla na kurs, na natru. Meni je to vrlo ženstven zanat.
JozoMujica Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Pošto ću da kupim pištolj za lepljenje plastikom, neki od ovih (uzgred, ako neko ima preporuku, neka napiše), zanima me za koje vrste lepljenja ću moći da ga koristim nakon što obavim posao za koji ga kupujem, gde još može da mi koristi? Zna neko?
nisam ja Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 ako radiš u cvećari biće ti vrh. rekla mi žena dok je lepila arrangement.
ivy Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) ja radila u cvecari i bio na vrh i mislila sam se i sama da ga kupim... a ima i kod kineza,nije to neka tehnologija da se trebaju davati neki novci,on greje ide ta plastika koja se topi,curi kroz rupu..prosto je..znaci od jeftinijih...i taj ,,var,, je prilicno krut tako da puca pri nekim mrdanjima,moze ako zalepis i ne diras ali ako treba nesto da radi i da se mrda onda nista od toga...a lepi plastiku,prirodne matrijale,tekstil,sundjer..ko u cvecari.. Edited February 6, 2015 by ivy
Блок_64 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) Pošto ću da kupim pištolj za lepljenje plastikom, neki od ovih (uzgred, ako neko ima preporuku, neka napiše), zanima me za koje vrste lepljenja ću moći da ga koristim nakon što obavim posao za koji ga kupujem, gde još može da mi koristi? Zna neko? Користан је за баш доста ствари.Знам да их користе рецимо да каблове по стану лепе са њим уз ивицу,ја сам неку пластику лепио са њим.Има стварно велику примену.Не мораш да дајеш неке велике паре за њега и ови до 1000 динара раде одличан посао. Edited February 6, 2015 by Блок_64
Skyhighatrist Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ja imam sličan ovom, i taj wireless fazon vredi svaku paru... Ovaj košta manje od 1500 kinti, ja sam svoj platio oko 1200 jesenas u Woby House-u u V. Stepe.
steins Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 drugari, ima li ko iskustva sa onim aparatima za vlagu? Ono sa tableticama /Ceresit/ ili prahom /UHU/? pokušavam da rešim problem vlage u sobi i u fioci kreveta pa mi ovo dodje fino i (relativno) jeftino rešenje.
zmanic Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 (edited) Mnogo sam se time bakćao i ima raznih fungicidnih premaza koji drže godinu,dve, ali jedino preavo rešenje je utopliti zid spolja. Sve ostalo je privremeno i dosadno po principu "seči uši - krpi dupe". PS Ako misliš na silikonske vrećice, to je samo za zatvorene prostore reda do pedesetak litara, reda pakovanje nekog aparata u transportu, nije za ovo što treba tebi. Edited February 16, 2015 by zmanic
katamaran Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Meni je jedan zid mokar kad mi je prokisnjavao krov. Krov vise ne kisne ali zid nikako ne uspevam da isusim do kraja.
Блок_64 Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 (edited) drugari, ima li ko iskustva sa onim aparatima za vlagu? Ono sa tableticama /Ceresit/ ili prahom /UHU/? pokušavam da rešim problem vlage u sobi i u fioci kreveta pa mi ovo dodje fino i (relativno) jeftino rešenje. Ако није тајна како је влага доспела у фиоку кревета,предпостављам да је од зида. Апсорбер влаге мало ће ти ублажити стање то је сигурно има оне кристале који сукпљају влагу,али ти неће решити проблем ако је влага у зиду. Ако већ нис у ситуацији да се решиш тог кондеза из зида купи онај пермавајт или неки сличан производ и премажи зид са њим.Он је у белој боји али може да се кречи у било коју боју није проблем. Meni je jedan zid mokar kad mi je prokisnjavao krov. Krov vise ne kisne ali zid nikako ne uspevam da isusim do kraja. У твом случају (ако си сигуран да ти кров још увек не прокишањава или нема неког другог извора влаге),валга ти је "заробљена" у зиду. На којој висини зида ти је та влага ? Основни проблем код тебе јесте што зид није осушен пре свих ти радова.Нема кратог решења,оно што сам можеш да урадиш јесте грејање зида и промаја. Edited February 16, 2015 by Блок_64
katamaran Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 (edited) Kompletan krov sam zamenio tako da curenja vise nema :) Poslednjih par dana pokusavam da ga do kraja isusim sa nekom peci. Ide nekako ali sporije nego sto bih ocekivao. Ostala mi je jedna fleka na nekih pola metra visine i polako je smanjujem ali mi je neverovatno da tu i dalje ima vode kada je satima bukvalno pecena. I ona gornja pri plafonu je donekle posvetlela otkad grejem sa tom peci ali se ona sporije susi. Probacu jedan dan da stavim neke crepove na ovu pec pa onda uspravno norveski radijator direkt naslonjen na zid. Radije bih nekako namestio da ima jedno pola cm izmedju zida i grejnog tela al ne znam kako bih to izveo. Edited February 16, 2015 by katamaran
Sestre Bronte Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 moraš da rešiš kondenzaciju tj da stvoriš uslove da vlaga odlazi, a ne da dolazi praškovi raznih vrsta nisu od velike pomoći, osim u slučajevima kada je dobro i bez njih
Блок_64 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 (edited) Kompletan krov sam zamenio tako da curenja vise nema :) Poslednjih par dana pokusavam da ga do kraja isusim sa nekom peci. Ide nekako ali sporije nego sto bih ocekivao. Ostala mi je jedna fleka na nekih pola metra visine i polako je smanjujem ali mi je neverovatno da tu i dalje ima vode kada je satima bukvalno pecena. I ona gornja pri plafonu je donekle posvetlela otkad grejem sa tom peci ali se ona sporije susi. Probacu jedan dan da stavim neke crepove na ovu pec pa onda uspravno norveski radijator direkt naslonjen na zid. Radije bih nekako namestio da ima jedno pola cm izmedju zida i grejnog tela al ne znam kako bih to izveo. Веоватно ћу те разочарати ако ти кажем да ћеш још доста времена потрошити док осушиш тај зид.Требало је то да урадиш пре него што си заменио кров.Ако ти је флека била на тих пола метра и пре замене крова зид је требало да се суши најмање месец дана.Иде лепо време тако настави са том пећи и промајом. Edited February 17, 2015 by Блок_64
Recommended Posts