Jump to content

Majstorski topik

Featured Replies

I tiplovi i srafovi moraju da budu kvalitetni.

Racunajte da bojler od 80L tezi oko 20 kg prazan + tezina vode pa vidite.

• Replies 8.7k
  • Views 743.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

4 hours ago, petaras said:

Najbitnija stvar je da se poklapaju nosaci, ako to mora opet da se busi bas je smor... Zato je mene majstor savetovao da uzmem identican bojler kad resim da ga menjam... I naravno, obavezno prohromski kazan, to je toliko malo jeftinije da ne vredi pricati, a dobije se bar 10 godina garancija na kazan...

moj metalacbojler ima "šlicovan" nosač tako da pasuje na bilo koji prethodno napravljen razmak. naravno, ako je u granicama normalnog.

Opet radim majstorski "remote support". U pitanju je PVC roletna sa elektromotorom. Podignuta skroz da se uvuce u kutiju. Kad je pokusano spustanje, motor je vrteo ali se nije spustala, kao da je zaglavila od neke prasine ili ostatka od fasade (skoro je sve izgradjeno). Naravno, spustanje je usred nestrpljivosti pokusano jos par puta, a onda je fizickim drmanjem roletne ona krenula i odrolala se skroz do dna. Ali sad nece da se podigne, a motor moze i dalje da okrece, i na otvaranje i na zatvaranje. Je l' to znaci da se unutra nesto raskacilo ili joj treba malo fizicki pomoci da se podigne dok ponovo ne ukaci? Nikad nisam video kako to unutra izgleda, pa nagadjam...

Edited by petaras

2 minutes ago, petaras said:

Opet radim majstorski "remote support". U pitanju je PVC roletna sa elektromotorom. Podignuta skroz da se uvuce u kutiju. Kad je pokusano spustanje, motor je vrteo ali se nije spustala, kao da je zaglavila od neke prasine ili ostatka od fasade (skoro je sve izgradjeno). Naravno, spustanje je usred nestrpljivosti pokusano jos par puta, a onda je fizickim drmanjem roletne ona krenula i odrolala se skroz do dna. Ali sad nece da se podigne, a motor moze i dalje da okrece, i na otvaranje i na zatvaranje. Je l' to znaci da se unutra nesto raskacilo ili joj treba malo fizicki pomoci da se podigne dok ponovo ne ukaci? Nikad nisam video kako to unutra izgleda, pa nagadjam...

Pa moraćeš da "otvoriš" to pa da vidiš...

To cu pokusati kad ne budem radio "remote support". Pokusavam da shvatim da li je moguce motor "namotati" i pomoci podizanje fizicki dok se to sto se desava unutra ne "zakaci" ponovo, ili to uopste ne funkcionise tako?

imam u selu par komada trešnjinih otpadaka od fosni.nisu mali. debljina je 7 cm. može da se iz tih komada izrezbariše nešto. ako neko zna ili zna nekog ko zna da to iskoristi, mogao bih da slikam, pošaljem na viber i donesem.

14 hours ago, đorđe geprat said:

imam u selu par komada trešnjinih otpadaka od fosni.nisu mali. debljina je 7 cm. može da se iz tih komada izrezbariše nešto. ako neko zna ili zna nekog ko zna da to iskoristi, mogao bih da slikam, pošaljem na viber i donesem.

Slikaj, posalji mi na PM - znam par njih koji se bave izradom nozeva, a tresnja je jedan od omiljenih materijala za drske.

Drugari, ušao sam heads first u preambiciozan projekat sređivanja, ide sporo i ne baš najsjajnije na ovu vrućinu ali ide.

Osim superbzrosušeće disperzije najveći, trenutno, problem mi je ovaj plafon u kupatilu.

2.jpg1.jpg

Kako ovo uopšte početi sanirati?

Na sreću malecka je kvadratura pa ako treba pet slojeva to je u četir i po poteza povučeno...

Oljusti do betona, dobro osusi i ocisti, izgletuj ponovo i farbaj.

Valjda treba pre gletovanja da se stavi podloga da bolje uhvati.

Edited by brusli

Pa, mislim da će biti problem, taj malter je peskast, nikakav, sa njega git otpada ko ništa, nema za šta da uhvati. BTW, sve suvo ko barut.

Edited by Vapad