Frank Pembleton Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 edit: Hail the Bridge!Sta bi ???Ja krenuo u quote kad pojavi se ovo gore...Dakle kvotovano izgleda otprilike:Jel vama dopire do svesti da se moze voleti most, amrzet sav cirkus koji se oko toga stvara...A ti ispravi ako gresim...
Аврам Гојић Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 (edited) All hail The Bridge!edit: shvatio sam da mi se ne raspravlja uopste o ovome. vec sam rekao da me zivo zabole koliko kosta most, izgleda dobro i voljan sam da ga platim. ne, nemam dokaze da se lapalo, ni ne trebaju mi. krade se svuda i na svemu, dakle kralo se i na mostu, i nemam neki poseban problem sa time i ne zelim da polemisem o tome.smeta mi, jeste, cirkus koji se napravio, jer znam kako se napravio, znam kako se to radi, znam kako Djilas funkcionise, znam kakvi se pritisci primenjuju na medije, kakve se reci izgovaraju, kakve pretnje i kakve racionalizacije, kada drugu Djidi nesto zatreba, bilo da se otvara most u izbornoj godini, bilo da se zataskava nesreca u kojoj je autobus GSP pokosio dvoje mladih ljudi na trotoaru. ljudi, you dont know the half of it. Edited January 2, 2012 by Marko M. Dabovic
kapetanm Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 ceo projekat je uradjen za vreme dok je gradonacelnik bio nenad bogdanovic. izvodjaca radova je izabrao ebrd.Nekako sam to hteo da kažem, ali Đilas je popularniji.
Gonzo Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 smeta mi, jeste, cirkus koji se napravio, jer znam kako se napravio, znam kako se to radi, znam kako Djilas funkcionise, znam kakvi se pritisci primenjuju na medije, kakve se reci izgovaraju, kakve pretnje i kakve racionalizacije, kada drugu Djidi nesto zatreba, bilo da se otvara most u izbornoj godini, bilo da se zataskava nesreca u kojoj je autobus GSP pokosio dvoje mladih ljudi na trotoaru. ljudi, you dont know the half of it. fuck it, ko uopšte polemiše o tome, ne vidim da neko ovde tetovira đilasa na ramenu jer je napravio most, da, svestan sam da je opasni i moćni čvrstorukaš, ali smeta mi taj konstantan manir koji smo poprimili da na apsolutno sve pojave u stvarnosti projektujemo animozitete glede određenih javnih ličnosti. možemo pričati i o medijskom cirkusu koji je nastao oko ovoga, ali da li misliš da bi bilo ko drugi, ne od naših, nego od političara s bilo kog meridijana propustio da kao drenovinu iscedi događaj ovog tipa koji mu se namestio u predizbornoj godini. ne znam šta se očekivalo, da đilas skrušeno i skromno kaže kako je on bio samo beznačajni pijun u tom poduhvatu?razumem ja ogorčenost i sve, ali nekad mi je prosto neverovatno koliko to ume da poremeti čipove za racionalnost.
Аврам Гојић Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 fuck it, ko uopšte polemiše o tome, ne vidim da neko ovde tetovira đilasa na ramenu jer je napravio most, da, svestan sam da je opasni i moćni čvrstorukaš, ali smeta mi taj konstantan manir koji smo poprimili da na apsolutno sve pojave u stvarnosti projektujemo animozitete glede određenih javnih ličnosti. možemo pričati i o medijskom cirkusu koji je nastao oko ovoga, ali da li misliš da bi bilo ko drugi, ne od naših, nego od političara s bilo kog meridijana propustio da kao drenovinu iscedi događaj ovog tipa koji mu se namestio u predizbornoj godini. ne znam šta se očekivalo, da đilas skrušeno i skromno kaže kako je on bio samo beznačajni pijun u tom poduhvatu?razumem ja ogorčenost i sve, ali nekad mi je prosto neverovatno koliko to ume da poremeti čipove za racionalnost.da, svuda je sve isto i nigde nista nije razlicito i nikad se nista nece menjati, mrmlj, mrmlj.there. happy?
Frank Pembleton Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 smeta mi, jeste, cirkus koji se napravio, jer znam kako se napravio, znam kako se to radi, znam kako Djilas funkcionise, znam kakvi se pritisci primenjuju na medije, kakve se reci izgovaraju, kakve pretnje i kakve racionalizacije, kada drugu Djidi nesto zatreba, bilo da se otvara most u izbornoj godini, bilo da se zataskava nesreca u kojoj je autobus GSP pokosio dvoje mladih ljudi na trotoaru. ljudi, you dont know the half of it.Jooj znam...Kolicina histerije, pretnji je stvarno zastrasujuca..
Аврам Гојић Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Jooj znam...Kolicina histerije, pretnji je stvarno zastrasujuca..ma sta mi znamo, to je svuda isto
MayDay Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 ceo projekat je uradjen za vreme dok je gradonacelnik bio nenad bogdanovic. izvodjaca radova je izabrao ebrd.hvala takeshi, nice to know.mogu ja i da kazem koju i za ebrd, nema problema. nije da su poslati s neba, a i potpada mi pod duznost (kao pripadniku ekonomske akademije) da potkacim nadnacionalne finansijske institucije kad god se ukaze prilika.sad mozete da nastavite da se gurkate laktovima i budete spadala iz coska...:)u stvari, cekaj!fuck it, ko uopšte polemiše o tome, ne vidim da neko ovde tetovira đilasa na ramenu jer je napravio most, da, svestan sam da je opasni i moćni čvrstorukaš, ali smeta mi taj konstantan manir koji smo poprimili da na apsolutno sve pojave u stvarnosti projektujemo animozitete glede određenih javnih ličnosti. možemo pričati i o medijskom cirkusu koji je nastao oko ovoga, ali da li misliš da bi bilo ko drugi, ne od naših, nego od političara s bilo kog meridijana propustio da kao drenovinu iscedi događaj ovog tipa koji mu se namestio u predizbornoj godini. ne znam šta se očekivalo, da đilas skrušeno i skromno kaže kako je on bio samo beznačajni pijun u tom poduhvatu?razumem ja ogorčenost i sve, ali nekad mi je prosto neverovatno koliko to ume da poremeti čipove za racionalnost.vidis kako mozes da budes i sagovornik od lepog ponasanja, a ne iz mase da vices 'drshte hejtera!', 'mars sa mostovog topika!'...kao sto rekoh, ja sam inicijalno dosla samo da se poradujem oko novog mosta sa forumskim drugarima, a onda videla kako ste se poneli ko uterivaci istine jer je neko imao nekakav utisak (po meni opravdan) o prenosu na studiu b. sramno.
fonTelefon Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ne znam UAE, ali Singapur znam vrlo dobro. Jeste fantasticno razvijena drzava, ali isto tako nema demokratiju i vrlo je konzervativno i pravolinijsko drustvo. A ja nesto ne volim da se odricem demokratije.+Da parafraziram treceg coveka: Jedino mesto dosadnije od Svajcarske je Singapur.Svejedno preselio bih se u Svajcarsku zbog kakve takve demokratije, ali Singapur ne.
Budja Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 5 December 2011London 2012 Olympic ceremonies budget doubledThe government has doubled the budget for the London 2012 Olympic and Paralympic ceremonies to more than £80m after David Cameron saw the plans.The prime minister gave the go-ahead for an increase of £41m above the £40m already budgeted for the opening and closing nights' shows.The extra money comes from within the £9.3bn Olympic public funding package.The venue security allocation has also risen by £271m to £553m after the number of security guards was revised.The Department for Culture, Media and Sport said it now estimated 23,700 security staff would be required at Olympic and Paralympic venues next summer, more than double the original estimate of 10,000.Neko je govorio o contigencies i neplaniranmi stvarima.Ja bih pre rekao da su obicno uslovi postavljeni nisko kako bi se dobilo poverenje i podrska za kapitalne projekte, a kada nema nazad, onda udri.Recimo, security costs za Olimpijske igre. Sta to znaju danas sto nisu znali pre par godina?
banecare1 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ne znam UAE, ali Singapur znam vrlo dobro. Jeste fantasticno razvijena drzava, ali isto tako nema demokratiju i vrlo je konzervativno i pravolinijsko drustvo. A ja nesto ne volim da se odricem demokratije.+Da parafraziram treceg coveka: Jedino mesto dosadnije od Svajcarske je Singapur. Svejedno preselio bih se u Svajcarsku zbog kakve takve demokratije, ali Singapur ne. vi bas ne mozete da zivite bez te demokratije
banecare1 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 pa, ne.i te ne bi mogao u singapuru da zivis, samo da dobacim jedan i za tebe ;)troll off
Аврам Гојић Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 i te ne bi mogao u singapuru da zivis, samo da dobacim jedan i za tebe ;)troll offne, ne bih voleo da zivim u zemlji u kojoj je homoseksualizam krivicno delo, prestupi se kaznjavaju mlacenjem bambusovim motkama i pusenje je zabranjeno na svim javnim mestima. Bas sam cudan jel da.
BarryWhite Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Inače, nisam stigao da odgovorim geniju koji je poredio most na Beški sa novim mostom. Sasvim slučajno, imao sam kontakte sa ekipom koja je gradila onaj dunavski, i znam kombinu koju je imala kuća koja ga je gradila - završni račun pravi se negde na Južnom kraku koridora. Tako smo mi dobili knjigovodstveni tips'n'tricks, a Mrka i Austrijanci sve izgovore za epska probijanja rokova. Nema besplatnog doručka, ako ne platiš na Beški, platićeš negde na Grdelici. Na stranu što je poređenje objekta sa i bez pristupne infrastrukture nebulozno. Nebulozno je i analizirati Mrkonjićeva lobiranja, taj šarlatan je zanat lopovluka na tenderima naučio još na Prokop-neverending-story i od zatvora ga štiti samo Dačićev grupnjak sa svim i svakim u politici.Od svega navedenog, mislim da bi za javnost bilo najvažnije saznanje objaviti kreditne uslove na koje se grad obavezao, pa zatim otvoriti javnu raspravu o daljem zaduživanju naših unuka...Prvo, sto se tice Beske razloga za probijanje rokova ima vise. Jedan je politicki jer je sve dogovarano sa Veljom a preuzeo je Mrkonjic. O tome ne znam mnogo jer sam tad jos bio na studijama.Cena za taj most je bila smesna i nije nikakva tajna kako se ovde dobijaju poslovi na tenderima. Besku sam uzeo kao primer jer je cesto ljudi uzimaju za poredjenje kad je u pitanju cena. I da besmisleno je porediti ih upravo iz raloga koji si naveo. Sto se tice mosta na Adi tu ima dosta posla oko pristupnih saobracajnica i zato nije merodavno reci da se za te pare moglo napraviti tri mosta. Moglo se napraviti tri mosta ali da se na njih penjes merdevinama.Drugi razlog za kasnjenje na mostu kod Beske je kliziste na desnoj obali zbog koga se stub starog mosta slegnuo za 60cm. Naravno da je to nesto sto nije predvidjeno tenderom i prvo se morala odraditi stabilizacija desne obale sto je naravno kostalo. Treca stvar koja je usporila izgradnju i dodatno povecala troskove je odluka Puteva Srbije da se ne koristi treca traka starog mosta pri izgradnji novog pa su tako morala da se rade pomocna ostrva pored tri stuba koja su u vodi (talpe koje su pobijana za ova tri ostrva su papreno skupe), morale su da se rade nove pristupne saobracajnice, da se koristi vise kranova nego sto je predvidjeno i da se korsiti drugaciji nacin betoniranja i druge vrste oplata od prvobitno predvidjenog. Most je trebao da bude jeftiniji jer je bilo predvidjeno da se koristi stari most za izgradnju novog ali posto nije cena je naravno bila povecana kao i sto su kliziste i politicki problemi takodje povecali vreme izgradnje pa samim tim i njegovu cenu. Treba dodati i da je bilo velikih problema i sa poplavama u toku jednog perioda izgradnje.Nije mi namera da tvrdim da tu nema kombinacija, muljanja, kradja, raznih dogovora jer ih naravno ima ali sa strucne strane mogu da kazem da nije sve bas tako kao sto neki politicari i strucnjaci tvrde.
Recommended Posts