Jump to content
IGNORED

štrikanje i šivenje

slepa živana

Recommended Posts

Posted

da li šijete same sebi stvari?umete li da štrikate?koje su najbolje šivaće mašine? koji servis za mašine preporučujete?gde nabavljate materijale, vunicu, konac, igle, radilice i ostale alatke za šivenje i štrikanje.da li na internetu postoje sajtovi sa šnitovima? ja nisam uspela da pronađem ništa.unapred zahvalna!http://www.youtube.com/watch?v=G9hv44QwQ-A

Posted

jel ti znas da sijes ili pletes ili nesto jos gore?

Posted
jel ti znas da sijes ili pletes ili nesto jos gore?
znam i jedno i drugo i nešto još gore :D umem ljudsku kosu da upletem tako da se deset godina ne rasplete, to je već kukičanje :lol:
Posted (edited)
da li šijete same sebi stvari?umete li da štrikate?koje su najbolje šivaće mašine? koji servis za mašine preporučujete?gde nabavljate materijale, vunicu, konac, igle, radilice i ostale alatke za šivenje i štrikanje.da li na internetu postoje sajtovi sa šnitovima? ja nisam uspela da pronađem ništa.unapred zahvalna!
uh bre zile.ajmo redom.umem.umem.mashina je najbolja - koju imash. sve koje su na struju, znachi nove su dobre, ali imaju manje kvalitetan shtep u odnosu na stare (recimo singer ili pfaf iz proshlog veka, na nozni pogon. to je takodje priti mach besmislena konstatacija s moje strane, ni sama se ne bih vishe baktala sa tim skalamerijama, osim u sluchaju nestanka struje usled nuklearnog rata. ali su definitivno divne i elegantne mashine). nove imaju mnoga korisna svojstva koja stare nemaju, npr cik cak (neophodno!) i ostale egzotichne shtepove. od novih su bolje metalne nego plastichne, najbolja od novih je bila bagatova vishnja, posle su usledile dane i ruze, koje imaju mnoshtvo funkcija, al puno plastike, pa se brzo rasklimaju i vole da se vidjaju sa majstorima. ima singer portabl za cirka 20k dindzi po radnjama, al ne znam nishta o njoj. najbolje da, kao ja, imash mnoge babe, pa da ti daju sve svoje mashine :lol:servis ne znam, josh se nisu kvarile :Pkupovina: maja i kaja u centru zemuna. dve radnje, jedna u glavnoj, druga u dositejevoj iza pozorishta (ili u starom merkatoru). nema sta nema. reche mi drugarica da ima u hilandarskoj ili negde tu okolo nevidjeno velika radnja sa svim i svachim (to se zove pozamanterija, sace dode rasejan da objasni zashto tako, ja ne znam ^_^). glede textila na metar: zemun, zmaj jovina, nekoliko radnji ili one italijanske radnje na kilo (stari merkator sprat ili ex-zvezda u zemunu, takodje sprat)(evidentno je da ne prelazim reku ^_^)ima sajtova na netu, ima i shnitova, al kerovi oce da naplate, pa to ti je. ima po blogovima tu i tamo fri, cu ti bachim neki kad se setim. u principu su burde i dalje zakon za te stvari, em nauchish, em lako.eto. nema zahvaljujesh :)eh, da. hvala ti sto si otvorila prijatan topik, za koji su za sad male shanse da bude primecen, te otet kontroli ^_^(evidentno je takodje da ja danas sve shvatam ozbiljno. tako da prashtajte ako sam omashila temu ili previdela dobro skrivenu sushtinu, koja ostalima nece izmaci :() Edited by thermal bug
Posted

ovo je ozbiljna tema i ja sam ozbiljna žena, samo što me retko ko razume.hvala za ove adrese! mada i ja retko prelazim reku :) ali recimo ta radnja u starom merkatoru, mislim da je ustvari to neki lanac, ima i kod kalenić pijace.e sad, pošto sam ja slepica, uglavnom nemam para za alat pa sve peške. a za šivenje postoje baš dobre spravice i izumi koji dosta olakšavaju ceo posao. meni je 100 godina trebalo da provalim paralicu. to ima da se kupi i po bolje snabdevenim pijacama :D do skoro sam za paranje koristila žilete, a uvek, ali uvek bar jednom po šiću nešto pogrešno prošijem, pa paraj...i još jedna stvar, to sam jednom videla kod jedne drugarice. ima neki papir koji se stavi između materijala i šnita. kad prelaziš radilicom (onim točkićem) po liniji na šnitu, ostaje trag na materijalu. ta moja drugarica je nabavljala papir u švedskoj, slala joj je neka rođaka. da li možda nešto slično postoji u tim radnjama u zemunu?

Posted
ovo je ozbiljna tema i ja sam ozbiljna žena, samo što me retko ko razume.hvala za ove adrese! mada i ja retko prelazim reku :) ali recimo ta radnja u starom merkatoru, mislim da je ustvari to neki lanac, ima i kod kalenić pijace.e sad, pošto sam ja slepica, uglavnom nemam para za alat pa sve peške. a za šivenje postoje baš dobre spravice i izumi koji dosta olakšavaju ceo posao. meni je 100 godina trebalo da provalim paralicu. to ima da se kupi i po bolje snabdevenim pijacama :D do skoro sam za paranje koristila žilete, a uvek, ali uvek bar jednom po šiću nešto pogrešno prošijem, pa paraj...i još jedna stvar, to sam jednom videla kod jedne drugarice. ima neki papir koji se stavi između materijala i šnita. kad prelaziš radilicom (onim točkićem) po liniji na šnitu, ostaje trag na materijalu. ta moja drugarica je nabavljala papir u švedskoj, slala joj je neka rođaka. da li možda nešto slično postoji u tim radnjama u zemunu?
eh.alatkicu za paranje sam kupila proshle godine. mada znala da postoji, makazicama za manikir oparala kilometre za dvajes i kusur godina ^_^za tu artiju sam chula, ne znam da li ima kod nas, ali se slepo & nerazumno drzim sapuna. al proverim u subotu :)(boze sto se lepo ugreje kafa na hladjenje od laptopa :o)
Posted

da li bi sasili nesto za osobu s jednom rukom?da li osoba bez jedne ili obe ruke treba da nosi pletene stvari?da li osoba bez ruke moze sama da plete?koliko osoba s jednom rukom je potrebno da se sasije stvar s oba rukava?da li osoba s jednom rukom moze da bude dupehvatac iz autobusa?

Posted

javi mi se kad vise ne budes bio tako bizaran.

Posted
da li bi sasili nesto za osobu s jednom rukom?da li osoba bez jedne ili obe ruke treba da nosi pletene stvari?da li osoba bez ruke moze sama da plete?koliko osoba s jednom rukom je potrebno da se sasije stvar s oba rukava?da li osoba s jednom rukom moze da bude dupehvatac iz autobusa?
koliko si bezobrazan :lolol: to je prosto neodoljivo!ali imam jedan mudar odgovor za tebe. na defektološkom fakultetu odavno postoji jedan vid vežbe za ljude s poremećenom motorikom. oni štrikaju bez igala, samo prstima. rezultati su odlični.
Posted
(boze sto se lepo ugreje kafa na hladjenje od laptopa :o)
:lol: pa ja sam tako grejala prste dok nije počelo grejanje.i da, hvala unapred! :)
Posted
Da li bi Damjoliki chovek bez ruke mogao da shtrika?
Posted

Ja sam u vojsci sasvim uspesno usivao sebi dugmad. A par puta i krpio neke stvari.

Posted
da li osoba bez ruke moze sama da plete?
mozda, ako se udruze dve takve.
.u terazijskom podzemnom, cini mi se prema "moskvi", ima radnja s materijalima, i na bulevaru, s leve strane od grada, negde preko puta pekare "kircanski", u onim zgradama pod arkadom (na kilo :D ). naravno, tu je i yu sorbon kod djerma, cosak s b. krsmanovica.na cosku francuske i dusanove, kod stanice busa bila je pozamanterijska radnja. ako se dobro secam i negde u beogradskoj, s desne od slavije.od masina, najbolja je dobra krojacica ^_^ . i luka, kad je u formi :D poz