Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted
the game nazalost jos nisam pogledao
U pitanju je advokat.nastavi dalje
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

'sagni se naivcino' je nepopularniji prevod takodje nepopularnijeg naziva ovog poznatog filma. mogu samo da pretpostavljam da su oba naslova bila u opticaju i u jugoslaviji buduci da sam tada imao -22 godine

Edited by Hustler
Posted (edited)

Da dopunim:Film je imao bar tri naslova na engleskom:Down, You SuckerOnce Upon a Time... a RevolutionFistfull of Dynamitea domaći prevodi su bili:Bila jednom revolucijaPuna šaka dinamita(bukvalni prevodi) a TVBG ga je prikazivala kao:Pazi eksploziv!

Edited by colonelo
Posted

Hotel. Žena umire u krevetu, starac u uniformi zagrize viršlu... Svi okom dečaka koji sreće i patuljke...

Posted (edited)

e odlicno. to me je interesovalo. mada je na imdb listovan kao 'sagni se naivcina' sto je naravno od 'duck, you sucker'inace film je odlican. meni najbolji leoneov. scena ubijanja diktatora i sta je sve vezano za tu scenu je sjajno

Edited by Hustler
Posted (edited)

izvinjavam se na upadu ali evo jednog koje ne nosi pravo postavljanja sledeceg pitanja: ako zombiji ubistvom zrtvu pretvaraju u zombija po kojoj funkciji raste broj zombija?

Edited by Hustler
Posted
izvinjavam se na upadu ali evo jednog koje ne nosi pravo postavljanja sledeceg pitanja: ako zombiji ubistvom zrtvu pretvaraju u zombija po kojoj funkciji raste broj zombija?
Ovako bih postavio tu funkciju.Logično je pretpostaviti da je prvo postojao jedan zombi. On je izvšio y ubistava i oformio skup zombija od y članova, svi skupa su dalje izvšili y10+y11+ ... + y1y ubistava i oformili skup y', i tako dalje... (Otpilike kao da se novi zombiji bude odjednom, što je diskutabilno.)E, sad y'=(y+1)*(y10+y11+ ... +y1y)/(y+1), ovaj broj je najmanji kada je y10=y11= ... =y1y=yDakle najmanja vrednost y' je (y+1)*y, slično najmanja vrednost y'' je (y+1)*y+(y+1)*y2= y*(y+1)*(1+y)Pa, bi funkcija bila f(x)=y*(y+1)(x-1), pri čemu je x redni broj talasa zombifikacije, y prilično ujednačen prosek broja ubistava koje izvrši jedan zombi u jednom periodu zombifikacije. Sama zombifikacija ima ravnomeran period, a sirovine su nepresušno i jednako dostupne zombijima. Dakle, brže ili jednako od nekakve eksponencijalne funkcija (sa doteranim y verovatno eksponencijalno).Ukoliko se zombiji susreću sa otporom kako odmiče zombifikacija, i ukoliko sa kvantitetom opada produktivnost zombija, onda bi bilo najtačnije pročitati statistički podatak u udžbeniku istorije tih zombija i videti za koliko vremena je cela planeta postala njihova, onda bi se mogao broj ljudi podeliti sa tim vremenom i steći trivijalni linearni pokazatelj. No, ako bi ti zombiji imali školu, onda bi bilo logično pretpostaviti da postoje izvesni stepeni raslojavanja među njima, a svi znaju da je jedan akcioni heroj u stanju da sruši svaku predvidljivost.Ali, ukoliko se radi o političkom skupu, problem je inače vrlo jednostavan. Tu je formula: f(x)=2x-1, pri čemu je x broj glasova koje je artikulisao govornik.(Nadam se da ovime nisam pokvario to da neko ozbiljno odgovori na ovo pitanje.)
Posted

Ja bih ovdje primjenio Fibonačijev niz!

Posted

Pogledah ono moje odozgo pa vidim očiglednu grešku, plus jednu čudnu nejednakost. Ovde sve prolazi... :blink: Inače, bilo bi nešto tipa f(x)=(y+1)x, a pravu funkciju bih tražio tipa f(1)=f(2)=...=f(a)=1, f(x+a)=f(x+a-1)+f(x), "a" je proizvoljan prirodan broj.Evo mog pitanja sa prethodne strane:Hotel. Žena umire u krevetu, starac u uniformi zagrize viršlu... Svi okom dečaka koji sreće i patuljke...

Posted

odlicno postavljanje formule :lol:inace nemam pojma za pitanje, mada situacija dobro zvuci

Posted
Hotel. Žena umire u krevetu, starac u uniformi zagrize viršlu... Svi okom dečaka koji sreće i patuljke...
Fotografiju je radio Sven Nykvist.
Posted
koja tisina , niko da kaze...
neko kaže Tysnaden gde je I.T briljirala u okruženju čiji je jezik sam I.B smislio...btw...danas vidim da se Nolitova knjižara "Pavle Bihali" br. 1 na uglu Resavske i Kralja Milana sprema za još jednu "parfimeriju" ili nešto sličnno,primereno ovim vremenima