Ajant23 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Član pominjane porodice razapet za voz - dakle David Carradine - dakle Boxcar Bertha - dakle Martin Scorsese - dakle mentor Roger Corman.To za sina se ne uklapa sa Cormanom, to bi mogao biti John Cassavetes i sin mu Nick koji je 1997 režirao She's So Lovely.Jeste, Cassavetes i Scorsese.
3opge Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 knjiga koja pada na pod u jednom filmu je 'To kill a mocking bird'. film?
Ulis Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 knjiga koja pada na pod u jednom filmu je 'To kill a mocking bird'. film?U Igri se krije revolver u toj knjizi. Ne sećam se da li pada na pod.
3opge Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 U Igri se krije revolver u toj knjizi. Ne sećam se da li pada na pod.tacno, The Game
Ulis Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 tacno, The Gameda....The Game...izvanredan film.Kad smo već kod tog filma, ko od onih bliskih Nikolasu Van Nortonu, nije bio uključen u Igru?
Ulis Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 .... ko od onih bliskih Nikolasu Van Nortonu, nije bio uključen u Igru?i da dodam još jedno, na koje nemam odgovor: gde je bio sakriven prisluškivač u The Conversation?
mustang Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 (edited) koliko ja znam to se ne zna. diskutabilna je cela scena.... o kojoj bi mogao :) poseban topik sto jes-jes. lomljenje one statue predstavlja direktnu refleksiju njegove licnosti u smislu da sve sto vidimo, iz njegove perspektive (his POV) je samo njegov svet u kome je, upravo zbog svojih strahova i hirova, i sam postao meta. ludilo. Edited October 27, 2008 by mustang
Ajant23 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ako je na prvo pitanje odgovor: služavka, sekretarica, osoba koja čini da Nortonova kuća, tvrđava funkcioniše - onda bi Heckmanova destrukcija sopstvene tvrđave mogla biti povezana sa ovim.Ako je, pak, odgovor da je Nortonova majka, onda to pokazuje koliko sam davno gledao Igru poslednji put.Ako nije ni jedno ni drugo, znači da sam opet bio u situaciji dva loša izbora. Ali, ni to me neće sprečiti da nagađam za Hekmana.Naravno da niko ne zna gde je prisluškivač. Čuvaju tajnu. Što reče De Niro u Roninu: "To je prvo što te nauče", tako da je smešno očekivati da bi to rekli i Kopoli... Osim, ako i on nije jedan od njih! :unsure: :unsure: Ako nije, tek tada ovo pitanje dobija onaj pravi avetinjski prizvuk. Da je to film iz holivudske produkcije koja je dominirala sredinom ove decenije, odgovor bi bio lak. Ili bi u pitanju bio neki paranormalni fenomen u filmu fantastike, ili bi odgovor bio pronađen na osnovu iskaza svedoka pri prikupljanju građe za film o istorijskoj ličnosti. Da je to film iz evropske produkcije, niko ne bi ni postavio ovakvo pitanje zato što bi to bilo jednostavno neumesno.Ali, ti Ameri, pa još iz sedamdesetih, ranih i smrtno izranjavanih već koju godinu posle. E, tu je čvor!"Gde je bio prisluškivač?", upitao bi se Dipen arhetip svih i svekolikih detektiva i posle duge dedukcije pronašao jedini mogući odgovor, setivši se ulice Morg.
mustang Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 - kazu da dobar scenarista uvek izbaci najvazniju scenu is skripta (kad smo kod kopole, iako nisam jos utvrdila amer. kinematografiju, ali za sad on je moj numero uno reziser...apokalipsa i conversation su apsolutna remek dela, pa makar sve ostalo sto je uradio bilo lose)- nema prisluskivaca, caul je sam svoj prisluskivac- par scena u kojima je otpozdravio njegovo ushicenje gledajucui onu smaracinu od blowup...pantomima, posmatranje, voajerisanje ...samo umesto fotografije, koristio je zvuk-sound designer je bio walter murch koga u americi smatraju guruom zvuka na filmu -citala sam originalni skript, neverovatno koliko je detaljno napisan. ono sto se vidi na filmu je od reci do reci napisano -uvod u filmu (sa telephoto lens) smatrano je najduzim uvodom u film bez prekida. toliko tesko tehnicki zajebano, i plus koreografija na platou...zasluzan za to je bio wexller (DP) koga je kopola posle zamenio sa butler-om (kopola je zamenio i harvey keitela sa martinom sheenom u apokalipsi par nedelja su vec usli u snimanje). butler je uradio ostatak filma, cini mi se (nisam sigurna, a mrzi me da gledam) da su dobili oskara za DP. ako se setim jos necega ...
Ulis Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 1. Nije sluzavka a ni sekretarica ali jeste neko iz Nortonovog okruzenja. Ta osoba na kraju filma kaze da nije znala sta se desava.2. Jasno je da Kopola nije zeleo da pokaze gde je prisluskivac i da to za koncepciju filma nije bitno. Bitno je da je lovac postao lovina.Cisto tehnicki me interesuje gde bi mogao biti? Postoji jedan predmet u koji Hari Kol nije posumnjao i nije pregledao.
korindjar Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 (edited) bila bi fora da je na kraju napravio malu distorziju u zvukuthe game nazalost jos nisam pogledao Edited October 28, 2008 by Hustler
Recommended Posts