Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted
Auuu, svaka čast! Aleksija, u detektive dideš.
zaboravila to da napisem na onom topiku o zeljama iz detinjstva, hvala na podsecanju i lepo sto ste cekali :)ajd na brzinu, sta povezuje:women in love (1969), y tu mamá también (2001), eastern promises (2007), kes(1970)?(i jedan koji se ovde cesto pominje, ali bi bio previse ocigledan; i jos mnogo drugih)
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
zaboravila to da napisem na onom topiku o zeljama iz detinjstva, hvala na podsecanju i lepo sto ste cekali :)ajd na brzinu, sta povezuje:women in love (1969), y tu mamá también (2001), eastern promises (2007), kes(1970)?(i jedan koji se ovde cesto pominje, ali bi bio previse ocigledan; i jos mnogo drugih)
Naga muška tela u borbi?
Posted
Tetovirane šake, kao u Night of the Hunter?
Posted

Ko povezuje Dostojevskog, Džordža Lukasa, Skorcezija, Šekspira, Van Goga, Maksima Gorkog i FF Kopolu?

Posted (edited)

KurosavaEDIT: Razmisljam i nije ipak...

Edited by Ajant23
Posted

Jeste...teraj dalje(ono pitanje ti je bilo odlično)

Posted

Pa, molim te mi reci za Maksima Gorkog i Kurosavu... Ne mogu da se setim gde?Sad ću da postavim novo...

Posted

Evo, jedno blesavo pitanje:Koja "nefilmska" nagrada, koju oni nisu dobili, povezuje: Johna Hustona, Karela Reisza, Howarda Hawksa i Josepha Loseya; kao i: Clarka Gablea, Jamesa i Edwarda Foxa, Nicka Noltea i Humphreya Bogarta?

Posted

Joj, nisam uopšte ni imao pojma za taj film... :blush: Doduše, ne volim tu dramu...

Posted
Evo, jedno blesavo pitanje:Koja "nefilmska" nagrada, koju oni nisu dobili, povezuje: Johna Hustona, Karela Reisza, Howarda Hawksa i Josepha Loseya; kao i: Clarka Gablea, Jamesa i Edwarda Foxa, Nicka Noltea i Humphreya Bogarta?
Hint: Gable kod Hustona, braća Fox kod Loseya (dva filma), Nick Nolte kod Reisza, Bogart kod Hawska - u tim filmovima jednu od funkcija obavljali su dobitnici visoke "nefilmske" nagrade. Čak, ista osoba u slučaju Hustona i Reisza...
Posted
Hint: Gable kod Hustona, braća Fox kod Loseya (dva filma), Nick Nolte kod Reisza, Bogart kod Hawska - u tim filmovima jednu od funkcija obavljali su dobitnici visoke "nefilmske" nagrade. Čak, ista osoba u slučaju Hustona i Reisza...
Ajante, esi se za trajno preselio na Razno ili može i ovde neka pomoć?
Posted (edited)

Eno ti je pomoć na tom istom Razno. U pitanju je najveća nagrada koju je dobila osoba sa kojom se prešlo sa 12. na II 1. Najveća nagrada jedine osobe za koju sam rekao da se ukuca na IMDB pretragu.Cccc, pominješ mi razno, a ne pitaš sebe što sam sa 12 prešao na I 1. ... Brinuo sam i tamo za ovaj topic, a ti meni tako... Cccc...EDIT: Ispravih slovne greške, a dođoh sa namerom da u editu dodam jedno: :cry:

Edited by Ajant23
  • 2 weeks later...
Posted

Ajd da malo oživimo ovaj topic:Da nije možda Nobelova nagrada (za književnost)?