Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ne. ne vodiš računa o godinama, rano je to. ovaj reditelj je kasnije u karijeri dobio oskara za jedan potpuno drugačiji film od onog koji ga je proslavio.

Posted
Trir?
ne. von trier je te 97/98 već imao masu filmova, a i nije to ta zap.evropa. englez je
Posted

pa bojl. hint "viljem tel" se odnosio na poznatu scenu iz pobačaja "a life less ordinary"

Posted

Nisam gledao film.Pao mi je na pamet TrainspottingHajde, nastavite...i ne nervirajte Lrd-a sa oskarima i Bitlsima :)

Posted (edited)

Hajde, dobro, evo ja ću da postavim...Koji film je u pitanju, ako je član Bitlsa pomislio da će izgubiti novac koji je dao za snimanje ovog filma čuvenog reditelja, koji uprkos svojoj veličini decenijama nije dobijao Oskara?

Edited by Ajant23
Posted

harrison - huston - the man who would be king?

Posted

Bitlsa je naravno bilo lako pogoditi, ali nije Hjuston.Ovaj reditelj nije uopšte imao nijednog Oskara nekoliko decenija.A, priča je išla tako da je u odsudnom trenutku kada je film, posle odbijanja drugde, bio prikazan u privatnom krugu gotovo poslednjoj distributerskoj nadi. Ćutali su, onda je u sred filma garogan koji odlučuje ustao. I, tada posle nekoliko sekundi agonije rekao operateru da zaustavi film, jer mora da ide do toaleta pa ne želi da mu nešto promakne.Tada je sve bilo rešeno. Harisonu, koji se na IMDB ne može naći na strani ovog filma, laknulo je.A, reditelj je već sledećim filmom postao jedan od neizbežno najvećih u svojoj generaciji...

Posted
A, priča je išla tako da je u odsudnom trenutku kada je film, posle odbijanja drugde, bio prikazan u privatnom krugu gotovo poslednjoj distributerskoj nadi. Ćutali su, onda je u sred filma garogan koji odlučuje ustao. I, tada posle nekoliko sekundi agonije rekao operateru da zaustavi film, jer mora da ide do toaleta pa ne želi da mu nešto promakne.
ovo mi je skroz poznato, ali nema šanse da se setim
Posted

Dobro, godinu dana kasnije od tog filma jedan od glumaca dobiće Oskara. U biti za ulogu prilično različitog karaktera.Hint: zver u podrumu, pucnji na krovu, epilepsija...

Posted

ne vredi, stao mi mozak totalno. a i moram ići

Posted

nil dzordan, ne znam zasto mi je to kliknulo sa harisonom?mozda mona liza, ne znam?

Posted

Nije, ovo su prva, mislim prvo bitno, Harisonova sponzorstva "Hramu filmske umetnosti".