Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted
Ne..ne..Ono što ovde, zarad kviza, nazivamo "predmetom" je ključni trenutak kulture zapadne civilizacije prošlog veka, kako ga je Njusvik okarakterisao. Gorko-slatka oda Engleskoj, pogled unatrag u sopstvena detinjstva, briljantno korišćenje tehničkih pomagala, presek društvene svesti u datom trenutku i kao takav sadrži u sebi sve ono što predstavljaju Brando, Merilin, Bob Dilen, Marks, Štokhauzen, Jung, Frojd, Oldos Haksli, Edgar Alan Po, Stanlio i Olio.....i drugi...uključujući i same autore u dve verzije. U odabrano društvo nije dopušteno da uđu Hitler, Gandi i Isus.
auuuu, da nisu svi ti pobrojani na omotu Sgt.Pepera?
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jesu...dakle omot Sgt. Pepper's lonely hears club band doduše Moco, nema Stounsa na njemu :)

Posted (edited)

ma...kad se pomenu izrazi kao "ključni trenutak kulture zapadne civilizacije prošlog veka", odmah mi je jasno koliko je sati. a jasno mi je i to da stonsi idu u istu vreću sa hitlerom...ali i sa džisusom. štono kažu, rispekt™.pitanje:traže se trojica reditelja. jedan amer, dvojica evropljana. jedan zapadni evropljanin a jedan istočni. sva trojica su svojim drugim filmom, u razmaku od tri godine, napravili ime u svetu filma (istočni evropljanin više na lokalnom nivou, ali i globalno se čulo za njega). od sve trojice se željno očekivao treći film. i sva trojica su otprilike u isto vreme snimili treći. najlošije je prošao zap.evropljanin, koji je otišao u holivud i potpuno podbacio. u tom trećem filmu koristio je istog glavnog glumca kao i u drugom. "srednje" je prošao istočni evropljanin, koji je snimio i treći film u svojoj zemlji, a film je prošao sa podeljenim kritikama i mišljenjima. u njemu je najveća sporedna uloga glavni glumac iz drugog filma. najbolje je prošao amer, čiji treći film doduše nije postao kultni kao drugi, ali je po mnogima možda i bolji od drugog. glumac koji je u njegovom drugom filmu nominovan za oskara za epizodu, igra i u trećem, i to glavnog antagonistu.godine su 90-e, a zanimljivo je da su amer i ist.evropljanin ista generacija, dok je zap.evropljanin stariji 7 godina od njih.edit: @ Lrd izvini što koristim oskara za asociranje.dakle, reditelji?

Edited by MocaVukotic
Posted (edited)

A ne Moco...vidiš..ima posveta Stounsima na omotu, koju su oni uzvratili kasnije sa Their Satanic...omotom. Otkrij gde se to nalazi na omotu :)a što se tiče pitanja, pretpostavljam da je istočno evropljanin Tarkovski sa Solarisom?edit: Ovu napomenu sa 90-tim godinama si dodao?

Edited by Ulis
Posted
edit: Ovu napomenu sa 90-tim godinama si dodao?
ne, dodao sam izvinjenje Lrd-u. znam da ga nervira oskar. :D znam za te posvete i kontra-posvete, samo se nastavljam na tvoju šalu (koja verujem nikad neće prestati :( )
Posted

aha...onda nisam video...Ti znaš da ih cenim najviše posle Fab Four (posveta je na džemperu Širli Templ)

Posted

Ma, bre, nemoj da se izvinjavaš. Ja se zalažem za pucanje u kljakave da ne usporavaju kolonu. :)Još jedno super pitanje, razmišljam, videću da li će nešto da se rodi. Što se tiče Bitlsa, je l' ima neko ko razmišlja a ne misli da je to najznačajniji bend u istoriji rokenrola?

Posted

pusti sad posvete, daj da vidim odgovor na pitanje.

Posted
Što se tiče Bitlsa, je l' ima neko ko razmišlja a ne misli da je to najznačajniji bend u istoriji rokenrola?
ima jedan što misli da je to drugi najznačajniji :o
Posted (edited)
ima jedan što misli da je to drugi najznačajniji :o
Taj je ostrašćen, da ne pitam šta misli koji je najznačajniji.Da nisu istočni Timur Bekmamitd ili Balabanov?edit: preteče me Ulis za Dragojevića. Edited by Lrd
Posted
Tarantino i Dragojević su dvojica od njih?
jes. još zap.evropljanin. za njega bi hint mogao da bude "viljem tel"