September 21, 200915 yr Ne.Ista stvar spaja Marlen Ditrih i Merilin Monro (kako međusobno tako i sa napred navedenima)
September 21, 200915 yr Samo da čestitam na brzini odgovora na prethodno pitanje.Mislio sam da će mnogo teže ići.
September 21, 200915 yr Samo da čestitam na brzini odgovora na prethodno pitanje.Mislio sam da će mnogo teže ići.Izvini što nisam sačekao da potvrdiš odgovor.
September 21, 200915 yr Ne.Ista stvar spaja Marlen Ditrih i Merilin Monro (kako međusobno tako i sa napred navedenima)dal ima neke veze sa njihovim roditeljima? npr. majka alkoholičarka...tako nešto? ili je "filmska veza" u pitanju?
September 21, 200915 yr Izvini što nisam sačekao da potvrdiš odgovor. Ne zamjeram.Mislim da je i bolje da se odmah ide dalje ako je odgovor sigurno tačan.
September 21, 200915 yr dal ima neke veze sa njihovim roditeljima? npr. majka alkoholičarka...tako nešto? ili je "filmska veza" u pitanju?Pa, ne. Ima veze sa pop kulturom.Dodaj spisku Junga i Frojda.
September 21, 200915 yr U pitanju je predmet, koji je , na svoj način, isto toliko značajan kao i drugi predmet koji se nalazi u njemu. Takođe, jedan film nosi isti naziv.
September 21, 200915 yr Ne..ne..Ono što ovde, zarad kviza, nazivamo "predmetom" je ključni trenutak kulture zapadne civilizacije prošlog veka, kako ga je Njusvik okarakterisao. Gorko-slatka oda Engleskoj, pogled unatrag u sopstvena detinjstva, briljantno korišćenje tehničkih pomagala, presek društvene svesti u datom trenutku i kao takav sadrži u sebi sve ono što predstavljaju Brando, Merilin, Bob Dilen, Marks, Štokhauzen, Jung, Frojd, Oldos Haksli, Edgar Alan Po, Stanlio i Olio.....i drugi...uključujući i same autore u dve verzije. U odabrano društvo nije dopušteno da uđu Hitler, Gandi i Isus.