MocaVukotic Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 e, to sam i ja pomislio. odbio uloge u navedenim filmovima
Ajant23 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 obojicine mogu da verujem sa kojom lakoćom
Ulis Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Ne.Ista stvar spaja Marlen Ditrih i Merilin Monro (kako međusobno tako i sa napred navedenima)
colonelo Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Samo da čestitam na brzini odgovora na prethodno pitanje.Mislio sam da će mnogo teže ići.
Ulis Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Samo da čestitam na brzini odgovora na prethodno pitanje.Mislio sam da će mnogo teže ići.Izvini što nisam sačekao da potvrdiš odgovor.
MocaVukotic Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Ne.Ista stvar spaja Marlen Ditrih i Merilin Monro (kako međusobno tako i sa napred navedenima)dal ima neke veze sa njihovim roditeljima? npr. majka alkoholičarka...tako nešto? ili je "filmska veza" u pitanju?
colonelo Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Izvini što nisam sačekao da potvrdiš odgovor. Ne zamjeram.Mislim da je i bolje da se odmah ide dalje ako je odgovor sigurno tačan.
Ulis Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 dal ima neke veze sa njihovim roditeljima? npr. majka alkoholičarka...tako nešto? ili je "filmska veza" u pitanju?Pa, ne. Ima veze sa pop kulturom.Dodaj spisku Junga i Frojda.
Ulis Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 ....kao i Štokhauzena, Me Vest i Džonija Vajsmilera
Ulis Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 U pitanju je predmet, koji je , na svoj način, isto toliko značajan kao i drugi predmet koji se nalazi u njemu. Takođe, jedan film nosi isti naziv.
Ulis Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Ne..ne..Ono što ovde, zarad kviza, nazivamo "predmetom" je ključni trenutak kulture zapadne civilizacije prošlog veka, kako ga je Njusvik okarakterisao. Gorko-slatka oda Engleskoj, pogled unatrag u sopstvena detinjstva, briljantno korišćenje tehničkih pomagala, presek društvene svesti u datom trenutku i kao takav sadrži u sebi sve ono što predstavljaju Brando, Merilin, Bob Dilen, Marks, Štokhauzen, Jung, Frojd, Oldos Haksli, Edgar Alan Po, Stanlio i Olio.....i drugi...uključujući i same autore u dve verzije. U odabrano društvo nije dopušteno da uđu Hitler, Gandi i Isus.
Ajant23 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Muzička kutija?Mada, ne vidim kako bi se uklopilo to predmet u predmetu...
Recommended Posts