Jump to content

Filmski kviz

Featured Replies

ma nije vazno... nastavljam:jedan je od tzv. "brat packa" (uz tejmu dzenovic i dzeja mekirnija)pitanje je vise za knjizevnost, ali filmovi su bas poznati pa zato pitam.

ma nije vazno... nastavljam:jedan je od tzv. "brat packa" (uz tejmu dzenovic i dzeja mekirnija)pitanje je vise za knjizevnost, ali filmovi su bas poznati pa zato pitam.
a jel se bret iston elis računa u brat pek? Film iz 2009. je The Informers. Sećam se da su "rules of attraction" u našem (hrvatskom?) prevodu izdate sa slikom pevača norveške grupe a-ha na omotu :blink: , dakle osamdesetih, ali film je svakako mnogo, mnogo noviji. mislim da mu je to prvi roman...meni je inače prva asocijacija na "brat pack" film Breakfast Club.

jes' prvi film i roman je manje od nule sa robertom daunijem, dzejmi gerc, dzejmsom spajderom... i na njega se odnosi primedba o tenu glavnih likova.pored informersa i pravila privlacnosti, bret iston elis je napisao i americki psiho (kristijan bejl u glavnoj ulozi) a jos par (adaptacija, scenarija) je u produkciji. brat pack se naravno odnosilo na knjizevni brat pack jer se pitanje ticalo pisca. :)

Edited by najgori

jes' prvi film i roman je manje od nule sa robertom daunijem, dzejmi gerc, dzejmsom spajderom... i na njega se odnosi primedba o tenu glavnih likova.pored informersa i pravila privlacnosti, bret iston elis je napisao i americki psiho (kristijan bejl u glavnoj ulozi) a jos par (adaptacija, scenarija) je u produkciji. brat pack se naravno odnosilo na knjizevni brat pack jer se pitanje ticalo pisca. :)
nikad ni čuo za "less than zero", ali stvarno dobra podela!sad se traži ime filma. u naslovu je jedan pojam iz crkvenog kalendara. u podeli imamo glumicu koja je u karijeri igrala uloge dve druge engleske kraljice, a ovde se zove Viktorija. takođe, u epizodnoj ulozi glumac koji ce kasnije postati Džejms Bond, a ovo mu je prvi celovečernji film.

Skontao sam za Helen Mirren, ali nisam znao da je Pierce Brosnan debitivao (i uopšte igrao) u The Long Good Friday.To sam izguglao.

Skontao sam za Helen Mirren, ali nisam znao da je Pierce Brosnan debitivao (i uopšte igrao) u The Long Good Friday.To sam izguglao.
Da, igra brutalnog IRA hitmena i ima seksi muškomuške scene. Mnogo je ubedljiviji nego kao Bond. Ti si.

Ko povezuje Abela Ferraru, Quentina Tarantina i Stevena Soderbergha?

Da, igra brutalnog IRA hitmena i ima seksi muškomuške scene. Mnogo je ubedljiviji nego kao Bond. Ti si.
Jao, gledao sam taj film, ali sam potpuno zaboravio kako se zove. Brosnan nosi rokerski kožnjak, a gej scena je sa likom koji ga je provalio u wcu, tako beše?
Ko povezuje Abela Ferraru, Quentina Tarantina i Stevena Soderbergha?
Harvi Kajtel?

Edited by Lrd

Elmore Leonard?edit: out of sight, jackie brown, cat chaser

Edited by MocaVukotic

Moco, ubo si ga!

kakva je veza između pikasa i veljka bulajića?

plakat za Bitku na Neretvi

da, za prikazivanje u americi

Evo jedno teže:Ko povezuje sledeće filmove:Judgment at NurembergIl gattopardo (The Leopard)The GodfatherBeing There

Lorens Olivije