Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

ma nije vazno... nastavljam:jedan je od tzv. "brat packa" (uz tejmu dzenovic i dzeja mekirnija)pitanje je vise za knjizevnost, ali filmovi su bas poznati pa zato pitam.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
ma nije vazno... nastavljam:jedan je od tzv. "brat packa" (uz tejmu dzenovic i dzeja mekirnija)pitanje je vise za knjizevnost, ali filmovi su bas poznati pa zato pitam.
a jel se bret iston elis računa u brat pek? Film iz 2009. je The Informers. Sećam se da su "rules of attraction" u našem (hrvatskom?) prevodu izdate sa slikom pevača norveške grupe a-ha na omotu :blink: , dakle osamdesetih, ali film je svakako mnogo, mnogo noviji. mislim da mu je to prvi roman...meni je inače prva asocijacija na "brat pack" film Breakfast Club.
Posted (edited)

jes' prvi film i roman je manje od nule sa robertom daunijem, dzejmi gerc, dzejmsom spajderom... i na njega se odnosi primedba o tenu glavnih likova.pored informersa i pravila privlacnosti, bret iston elis je napisao i americki psiho (kristijan bejl u glavnoj ulozi) a jos par (adaptacija, scenarija) je u produkciji. brat pack se naravno odnosilo na knjizevni brat pack jer se pitanje ticalo pisca. :)

Edited by najgori
Posted
jes' prvi film i roman je manje od nule sa robertom daunijem, dzejmi gerc, dzejmsom spajderom... i na njega se odnosi primedba o tenu glavnih likova.pored informersa i pravila privlacnosti, bret iston elis je napisao i americki psiho (kristijan bejl u glavnoj ulozi) a jos par (adaptacija, scenarija) je u produkciji. brat pack se naravno odnosilo na knjizevni brat pack jer se pitanje ticalo pisca. :)
nikad ni čuo za "less than zero", ali stvarno dobra podela!sad se traži ime filma. u naslovu je jedan pojam iz crkvenog kalendara. u podeli imamo glumicu koja je u karijeri igrala uloge dve druge engleske kraljice, a ovde se zove Viktorija. takođe, u epizodnoj ulozi glumac koji ce kasnije postati Džejms Bond, a ovo mu je prvi celovečernji film.
Posted

Skontao sam za Helen Mirren, ali nisam znao da je Pierce Brosnan debitivao (i uopšte igrao) u The Long Good Friday.To sam izguglao.

Posted
Skontao sam za Helen Mirren, ali nisam znao da je Pierce Brosnan debitivao (i uopšte igrao) u The Long Good Friday.To sam izguglao.
Da, igra brutalnog IRA hitmena i ima seksi muškomuške scene. Mnogo je ubedljiviji nego kao Bond. Ti si.
Posted

Ko povezuje Abela Ferraru, Quentina Tarantina i Stevena Soderbergha?

Posted (edited)
Da, igra brutalnog IRA hitmena i ima seksi muškomuške scene. Mnogo je ubedljiviji nego kao Bond. Ti si.
Jao, gledao sam taj film, ali sam potpuno zaboravio kako se zove. Brosnan nosi rokerski kožnjak, a gej scena je sa likom koji ga je provalio u wcu, tako beše?
Ko povezuje Abela Ferraru, Quentina Tarantina i Stevena Soderbergha?
Harvi Kajtel? Edited by Lrd
Posted (edited)

Elmore Leonard?edit: out of sight, jackie brown, cat chaser

Edited by MocaVukotic
Posted

kakva je veza između pikasa i veljka bulajića?

Posted

Evo jedno teže:Ko povezuje sledeće filmove:Judgment at NurembergIl gattopardo (The Leopard)The GodfatherBeing There