Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted
ali Fridkin se jednostavno ne uklapa... :P
ej, volim ga i ja, veruj mi. i ne znam da li mi je za još nekog toliko krivo što nije napravio sve što je mogao...ali nije, realno™. kažem ti, ako se sećaš te serije, ili ako je nabaviš negde, videćeš da i on misli slično...a razlozi su druga priča.
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gledao sam svojevremeno jedan dokumentarac iz takve vrste serije. Možda ista, ali ova epizoda je bila posvećena drugom reditelju.On je u sedamdesetim snimio film za koji kaže da nije mogao da veruje koliko ga je američka publika loše shvatila. Pirova pobeda njegovog glavnog junaka doživljena je kao happy-end.Deceniju pre, prihvatio je da režira jedan film na poziv jednog političara. Ovaj mu je rekao da prihvati projekat i da će mu se isplatiti. Kada je taj film dobio Oskara za najbolji film, političar ga je podsetio da mu je rekao da će mu se isplatiti.Reditelj i ta dva filma?

Posted

možda jewison?in the heat of the night i rollerball?

Posted

Naravno.Robert Kenedi je bio političar.Nastavljaš...

Posted

nisam znao za kenedija.ovako. debitovao je kao nepotpisani epizodista u jednom kultnom filmu kultnog reditelja. nešto kasnije je igrao epizodu u još jednom filmu istog reditelja, u kome glavnu ulogu igra glumac koji je ranije u karijeri igrao tu istu ulogu (filmovi nisu povezani). zatim je igrao glavnu ulogu u filmu koji je uzeo zlatnu palmu. i onda je odigrao sjajnu epizodu u režiji jedne velike glumačke zvezde, u filmu u kom glavnu ulogu igra jedan britanac koji je u toku 2009. bio u beogradu, u izviđanju terena za svoj budući film. prvih 15 godina karijere, ovaj glumac je obeležio sledeće godine, jednim nezavisnim, malim filmom gde igra 5-minutnu epizodu, dok njegov rođeni brat igra jednu od većih uloga.glumac?

Posted

Hustler (boja novca) i Barton Fink su boli oči...Ostrvo na Zapadu Pacifika, ostrvo pokraj zapadne obale SAD sa istim glumcem. Treći film na ostrvu pokraj zapadne obale Evrope.Dve divljine: jedna na severno-američkom, druga na južno-američkom kontinetnu.Reditelj?

Posted (edited)

da elaboriram svoj educational guess, a mozda nisam ni blizu:ima li ovaj late reditelj veze sa hemingwayom, clintom, lee-jem i steve-om? sad vidim da je ulis uleteo sa odgovoromznaci nista

Edited by PussyGalore
Posted (edited)

3:15? :)

Edited by transcending
Posted

Biće da sam davno gledao film i da je ispravno:1=2;2=5;a da 3. ima veze sa 7