Lrd Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Da ponovim, crno-beli film snimljen kao po istoimenom romanu dvadesetovekovnog američkog pisca u kome glume dve ikone filma, od čega je za jednu od njih to debitantska uloga. Reditelj prava prva liga, odnosno gigant-titan™.
Lord_Byron Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 hoks, imati i nemati, debitantkinja loren bekol.
Lord_Byron Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Главни глумац у филму је без по муке један од највећих шмекера који су икада ходали земљом, а није без оправдања тврдити да је главна глумица најбоља риба икад. Њу иначе прилику имамо прилику да видимо ту и тамо по форуму.Nakon ovoga mi je se odmotala rolna secanja.Alber Kami je napisao da postoji samo jedan pravi filozofski problem, a to je samoubistvo. Film koji tražimo razmatra upravo taj problem. Nastao je po romanu pisca koji je navedeni problem ispitao i u praksi. Pisac je bio jedan od najprominentijih književnih kolaboratora sa nacistima. Možda ne najpoznatiji književnik, ali verovatno najpozatiji kolaborator. Dovoljno?
Lord_Byron Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Alber Kami, za razliku od pisca uzornog romana i njegovog glavnog junaka nije skončao od sopstvene ruke. Poginuo je u saobracajnoj nesreci pre nego što je ovaj film uopšte snimljen. Alber Kami nije pristajao na egzistencijalističku etiketu. Glavni junak ovog filma, lečeni alkoholičar, vraća se svojoj bolesti u jednoj upečatljivoj sekvenci koja je snimljena u pomodnom kafeu koji je ostao poznat kao omiljeno mesto za izlazak Žan Pol Sartra. Alber Kami nema nikakve naročite veze sa ovim filmom.
Lord_Byron Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 (edited) Kompozitor muzike iskorisćene u ovom filmu je čovek koji je sebe smatrao "gimnopedistom" i "fonometričarem" pre nego muzičarem. Kompozitor muzike takođe nije bio živ u vreme snimanja ovog filma. Pet godina pre snimanja ovog filma, reditelj je snimio jedan drugi film, sa istim glumcem u glavnoj ulozi. Još jedna poznata glumica nalazi se u podeli za oba filma. Za pet godina stariji filmu muzik je snimio jedan tada živi muzičar, i to tako što je sa orkestrom gledao film na ispred njih postavljenom platnu i improvizovao. Edited September 1, 2009 by Lord_Byron
Lord_Byron Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 (edited) hoće neko da mu pošaljem odgovor na pm?osećam se ko debeli dečak koji ima loptu, ali ga ipak ne zovu na fudbal, a i da ga zovu mama ga ne bi pustila, pa sad u kompletnoj opremi šutira loptu o zid u dvorištu porodične kuće. Edited September 1, 2009 by Lord_Byron
Aleksija Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 ja sam citala, bas lepo pitas, ali ne znam. mogla bih da izguuglam, ali samo ako bi mi neko obecao dugotrajni ban za 1 takvo krsenje kodeksa. no, bojim se da jos uvek nije kaznjivo, tako da nista.neko ce vec znati.
Lrd Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 (edited) Ja pratim, ali mi ne rade lampice. Ako prorade, javljam. Ne boj se, igramo se i dalje, samo niko ne voli da napipše da ne zna. :)edit: hah! Edited September 1, 2009 by Lrd
Lord_Byron Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 E, hajde da probam sa Liftom za gubilište.da to mi je bio sledeći hint, za ime tog filma trebalo je samo da pogledaš na moj profil. ;)lift za gubilište je drugi pomenuti film, sada ćeš lako pogoditi...
Lrd Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 (edited) da to mi je bio sledeći hint, za ime tog filma trebalo je samo da pogledaš na moj profil. ;)lift za gubilište je drugi pomenuti film, sada ćeš lako pogoditi...Nažalost, neću. Samo sam se setio da je Majls Dejvis tako pisao muziku za film i da je Žana Moro jedna od najboljih riba na svetu, ali ne mogu da se setim nijednog filma snimljenog pet godina pre Lifta sa njom.edit: kakav sam debil, ne znam ni da čitam. Elem, jedinog filma sa Satijevom muzikom kogao mogu da se "setim" je nešto što sam gledao u Artu pre pet-šest godina. Ali, hajde da nalupetam par filmova sa Žanom s početka '60-ih, pa ako ubodem. :DŽil i Džim, Proces, Eva ...Neću Bunjuela jer kapiram da nije to. Edited September 1, 2009 by Lrd
Lord_Byron Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Nažalost, neću. Samo sam se setio da je Majls Dejvis tako pisao muziku za film i da je Žana Moro jedna od najboljih riba na svetu, ali ne mogu da se setim nijednog filma snimljenog pet godina pre Lifta sa njom.Moraću da budem sitničav. ;) Majls Dejvis nije zapravo pisao muziku za Lift, samo je odsvirao sa bendom, a pisao je fonograf ili šta se već tada koristilo. Drugo, a važnije, traženi film snimljen je pet godina posle Lifta. Reditelj je isti, kao i madmoiselle Moreu, a i glavni glumac je isti. Glavni lik ubija se nakon što dovrši čitanje Velikog Getzbija. U filmu ima još nekolicina, mada suptilijnih aluzija na F.Skota Ficdžeralda, to jest njegovo delo.
Lord_Byron Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Izimdbovao sam. Nisam gledao, tako da jebi ga.ako prevedeš naslov, kao da si pogodio! ;)
Recommended Posts