Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted (edited)

Pa, jeste Walken...Ne mogu da verujem da još ne možeš da se setiš...Hint: Bejaše glumac ovog živopisnog lika i "čovek sidro" i "čovek iz balade" u drugim svojim filmovima. Ali, taj glumac "stare škole" nikada tako blistavo nego kao Chazz ne postavi same temelje novog učenja.

Edited by Ajant23
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

ah, will ferrelledit: ne znam da li me neko još tako nervira kao taj lik...ne pamtim ništa u vezi njega, osim činjenice da me mnogo nervira

Edited by MocaVukotic
Posted

jedan reditelj je u razmaku od tri godine snimio dva kultna filma, u kojima su zapažene epizode igrali isti glumci, tačnije dvojica njih. obojica su klasični epizodisti. u prvom filmu, njujorškom, su njih dvojica na suprotstavljenim stranama, a u drugom, koji se dešava u san francisku, su uslovno gledano na istoj strani, ali su i tu u sukobu. u prvom filmu je jedan od njih glavni negativac, a u drugom ovaj drugi. glavni negativac iz prvog filma igra epizodu i u trećem filmu istog reditelja (western), dok glavni negativac iz drugog filma takođe igra epizodu u trećem filmu istog reditelja (takođe western, ali ne isti). ovaj prvi western je snimljen dosta godina posle ona dva kultna filma, a ovaj drugi western je uglavljen između ta dva kultna filma.ufff, nije tako teško kao što možda deluje.dakle, reditelj ? epizodisti?

Posted

David Patrick Kelly ( :Hail: ) i James Remar (video sam mu ime na IMDBu (Ajaxu))Walter HillWatnici i 48 sati (ili "Zavera u San Francisku")Mnogo dobro pitanje!

Posted
:Hail: kako si provalio?da, to je to. Kelly igra i u last Man Standing, a Remar u Long Riders.
Posted (edited)

Ključno je bilo ko je mogao snimiti vestern mnogo godina posle dva kultna filma u tri godine.Nemam pojma da je to iko uradio, osim eto Hilla. Mogao je Istvud, ali on nije čovek Njujorka. To je definitivno ključ, nažalost, nestajanje žanra.A, gde nestade vedrina filmova osamdesetih sa obaveznim Kellyjem u epizodi. Skoro sam ga videu u MTV rimejku The Longest Yard, eh...Dve najdraže američke filmske sredine su mi Njujork i San Francisko...

Edited by Ajant23
Posted

Ovaj filmski serijal simboliše donekle i životni put američkog filma u jednom periodu.Sva tri filma snimili su različiti reditelji. Snimljeni su u periodu od tačno deset godina.Između prvog i drugog razlika je tri godine, dok je treći deo snimljen u narednoj deceniji.Prvi film snimljen u srcu te decenije, vedar je, tipični film tog perioda. Lik tipa avanturiste i varalice sa besklasnim i pomodnim šmekom ulice kontrastriran je jednoj sterilnoj bogatoj sredini u kojoj se radnja odvija. Ipak, u filmu je sve frivolno, pozitivno orijentisano. Junak sam donosi nekakvu limunadastu pozitivnu vrednost sopstvenog karaktera i iskustva. Tipično za još neke uloge ovog glumca.Drugi deo tek je drugi film britanskog reditelja u SAD, samo godinu dana nakon njegovog prvog američkog filma i odmah velikog uspeha. Junak, što bi rekli, već vozi skupa kola. U ovom delu odnosi likova već tonu u kanale klase, rase i institucije. Protivnici se blago "internacionalizuju", forenzika zaoštrava, a sredina senči nešto hladnijim tonovima. Tip avanturiste i varalice prelazi u novu fazu, koja se odražava i inače u karijeri ovog glumca. Sada je on mnogo više odraz ispravno stasale ličnosti, koja nagoveštava potonji put po kome previše potencirana moralnost guši komiku i ostavlja samo dva moguća smera: u snobovštinu ili u karikaturu dovedenu do apsurda. Ipak, drugi deo je prožet čvršćom akcijom, bombastičnijih agenasa, svakako prava najava nove faze u kojoj će blistati i ovaj reditelj.Treći deo uzima na sebe institucija iz prethodne decenije. Čovek koji je svojim radom postigao neke od najvedrijih tonova tog perioda. Čini se režira film sa osvetom deceniji koja je gorko pobedila onaj duh po kome se proslavio. Sve se izvrće. Razvojni luk iz prva dva dela ovde se lomi na dole, u parabolu o jednom vremenu koje se i uzdiglo i propalo farsom lažnog progresa. Takav je i ceo film, farsičan, sarkastičan, ciničan. Sredina je potpuno zahladnela, očvrsnula natrag u mehanicizam, a likovi se ofucali i obezoružali u dehumanizovanom mestu. Njihova nemoć gorko je potencirana neverovatnom sposobnošću sa oružjem nekada najmlađeg od "tri glavna junaka", dok najstarijeg više i nema. Više nema potrebe za duhom koji je razvio ljušturu. Svet koji okončava serijal negovao je jaja samo da bi im razbio utrobu i upotrebio ljusku od koje jedino i ima koristi.Serijal i reditelji?

Posted

beverly hills cop?brestt.scottlandis (malo neobičan izbor za treći nastavak, obzirom ko je radio prva dva)

Posted

Jerry Bruckheimer i Don Simpson nisu bili producenti III dela, što me baš i ne čudi.Nastavljaš...

Posted

jedan super poznati reditelj je režirao u prvoj pol. 80-ih jedan film koji je dostigao (skoro odmah) kultni status, iako kod kritike nije prošao najbolje, čak i sam reditelj nije bio zadovoljan njim....pa je tačno deset godina kasnije (ne bi li ispravio greške iz prvog filma) uradio neformalni nastavak tog svog kultnog hita...a taj neformalni nastavak je takođe brzo postao kultni film...u oba filma glavnu ulogu igra isti glumac...scenario za prvi film (koji je btw rimejk jednog prastarog filma) je napisao jedan vrlo poznati reditelj, a za drugi jedan od vodeći holivudskih scenarista poslednjih 15-20 godina. po meni, iako ovaj drugi ipak nije dostigao taj stepen "klutnosti" kao ovaj prvi, ipak je mnogo bolji film od prvog.filmovi?

Posted

Brajan de PalmaScarfaceThe Carlito Way

Posted

ma znao sam da će brzo da se provali...ajd dalje

Posted

Reditelj koji je dosta radio na televiziji, što se tiče bioskopskih filmova ima ih nekoliko. Možda je najupečatljiviji onaj u kome veliki trgovac droge gleda Bunjuela, ajedna od poslednjih replika: "Nothing seems that weird anymore, man", ostaje kao eho.Bavio se kao reditelj, i na filmu i na televiziji, izvesnim temama koje su karakteristične za "njegovo poreklo". Tako je iz tog ugla dao legendarnu verziju o periodu jednog grada, i čuvenih mafijaša, pogotovo gangstera legendarne smrti, koju je jedan drugi reditelj sjajno prikazao u step-sekvenci.Ono što je najzanimljivije je to da je kao glumac igrao gotovo nebulozne epizode u dva filma iz osamdesetih. U oba sa velikom zvezdom akcionih filmova. Jednom mu je bio protivnik (mada ne zadugo), u drugom mu je bio saborac (ni tu ne predugo).Ko je on?

Posted

mozda bill duke (epizode u predator i commando)?