MocaVukotic Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 traži se glumac.počeo karijeru u SNL. zatim prešao na film, i stekao popularnost jednim klasičnim blokbasterom iz 80-ih (ima i nastavak). karijeru proveo uglavnom u jednom žanru. na početku karijere snimio jedan osrednji film, sa temom koju je kasnije mnogo bolje obradio jedan američki reditelj čiji je rad dosta vezan za Englesku.?
Ajant23 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Nadovezujući se na prethodno, neka novo pitanje počne televizijom. Dve kuće su pitanju: jedna "upropastili smo plivanje na olimpijadi i vodimo ubedljivo u produkciji serija koje tamo nekom forumašu koji piše ovo pitanje idu na nerve" i druga televizija "poznata i po dva novinara (stariji je reklamirao jedan artikal koji je mlađi kudio) o kojima su snimani poznati filmovi u poslednjijh petnaest godina".Dakle, dve američke televizije, u izvrnutim ulogama. Pre skoro četiri decenije druga od njih je pametno odbila projekat koji je prva pretvorila u beskonačni izvor zarade u narednim decenijama.Ali, nekoliko decenija kasnije, prva je zato glupo odbila projekat, koji je druga "ublažila" i pretvorila u seriju koja je emitovana u drugoj polovini devedesetih sve negde tamo do 2001 godine i, barem meni i verovatno samo meni, čini se kao jedan od poslednjih proizvoda nekakve vedrine kada su u pitanju serije.Sa određenim serijama, da pređem na osobe. Jedan od glavnih glumaca iz potonje serije igrao je u sredini osamdesetih epizodu u filmu reditelja kod koga je u prelomnom epizodu igrao glumac koji je advokata čoveka koji je skupa sa drugim glavnim glumcem iz potonje serije i osmislio projekat koji je prva televizija odbila, a druga "ublažila" u seriju. A, on je inače nekada davno, mnogo pre nego je i dalje bio živ, živeo u komšiluku sa devojkom osobe o kojoj je reditelj onog filma iz sredine osamdesetih snimio "nekakav" film.Na drugoj strani, glavni junak iz potonje serije bio je u braku sa glumicom čija je majka igrala u čuvenom filmu "nekakve katastrofe" koji je taj reditelj snimio po romanu spisateljice po čijem je drugom romanu dve decenije ranije već snimio jedan film. Majka te bivše supruge glavnog junaka potonje serije glumila je u tom filmu "čudne katastrofe" junakinju koja se "valjda zaljubljuje" u lika čiju je majku glumila osoba koja je nekoliko decenija kasnije dobila Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu u kome joj je sina glumila osoba koja jkarijeru počela u SNL. Ta osoba je glumila u dva hita iz osamdesetih u koja je oba režirao isti reditelj a u oba nekakve "vrste pandura" igrao jedan drugi reditelj. Ali, sve to nije toliko bitno koliko je bitno da je taj poslednje pomenuti glumac igrao glavnu ulogu skupa sa glumcem, sa kojim je glumio u jednom od prethodna dva filma, u još jednom filmu koji je nažalost bio poslednji film ovoga druga glumca, a koji je režirala osoba koja je u zlatno doba sedamdesetih režirala film u kome je naslovnu ulogu igrao onaj glumac koga sam pomenuo da je igrao advokata u onom filmu.Bez obzira na to, zvanični autor potonje serije, karijeru je počeo u seriji čiji je autor reditelj koji je režirao onaj film u kome se u epizodi pojavljuje mlađi novinar, a u prvom planu - ja bih rekao - producent odumiruće vrste iz one druge televizije. Takođe taj reditelj bio je autor još jedne serije u kojoj je ovaj glumac iz prethodnog pasusa igrao glavnu ulogu. Kako bilo, bilo u toj seriji, u kojoj je scenarističku kariju počeo zvanični autor potonje seriji, mala pojavljivanja kao još ne baš afirmisani glumci pojavili su se glumac (senator) i glumica (zlostavljana devojka) koji će na prelomu neke dve deceniji dobiti Oskare za glavne uloge na istim ceremonijama na kojima su ovu nagradu dobili i reditelji njihovih filmova.Premda to nije bitno zato što se lako može reći da je "jako uslovno rečeno" nastavak, koji to nije, jednog filma reditelja sa početka prethodnog pasusa postigao nastavio retki uspeh koji je pre njega poslednji postigao film u kome je Oskara za glavnu ulogu dobila glumica koja se obrela u pećini jedne od finalnih scena jedne od mnogih serija u koje se razvila prva serija koju sam pomenuo u pitanju.Iz te prve serije dvojica glavnih glumaca, koji inače nikada nisu bili glavni glumci na istom projektu te serije, igrali su glavne uloge u seriji koja se nedavno završila, i u kojoj je najglavniji glumac neko ko je jednu od ključnih uloga na početku karijere odigrao u prvom filmu reditelja sa kraja pretprošlog pasusa.Nastavio bih, ali moram da idem da spavam. 60% činjenica je dovoljno za tačan odgovor.Ali, obavezno je pomenuti čiji je to prvobitni projekat odbila prva televizija, pa se "ublažio" u potonjoj seriji druge?Kao i koji reditelj je glumio nekakve "vrste pandura" u ona dva filma?
PussyGalore Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 uh koje ostentatious pitanje...prvo sam pomislila na ptice, na tipi, na miami vice, na daphne du maurier ...onda na friends, ali se nista od toga nije slozilo.malo si se zaneo u naraciji, nikako da 'povatam' ko s kim i zasto i kako...ajde, mozda moca ili neko drugi sklopi mozaik.
colonelo Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 (edited) Jasno je da se radi o Donu Johnsonu, Melanie Griffith, Tippi Hedren, Pticama (The Birds), Jessici Tandy, Driving Miss Daisy, Danu Aykroydu, filmovima Johna Landisa u kojima su često epizode glumili poznati režiseri (policajac bi mogao biti Frank Oz), a Aykroyd je često igrao u paru sa pokojnim Johnom Belushijem.Vjerovatno Ajant misli i na Michala Manna i serije Miami Vice i Crime Story u kojoj su igrali Kevin Spacey (senator) i Julia Roberts (žrtva silovanja), kao i na CSI (Las Vegas) u kojem igra William Petersen koji je kod Manna igrao glavnu ulogu u Manhunteru, u kome su igrali i neki od glavnih glumaca iz Crime Story (Farrina, Lang, Smitrovich)...Međutim, ono što je za Ajanta najbitnije - ne znam.Valjda sam nekom drugom olakšao. Edited August 27, 2009 by colonelo
MocaVukotic Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 ja sam pročitao do pola, dalje nisam mogao...
Ajant23 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 uh koje ostentatious pitanje...prvo sam pomislila na ptice, na tipi, na miami vice, na daphne du maurier ...onda na friends, ali se nista od toga nije slozilo.malo si se zaneo u naraciji, nikako da 'povatam' ko s kim i zasto i kako...ajde, mozda moca ili neko drugi sklopi mozaik.Nije taj italic prvi, ali poenta je ovo poslednje. Ideja pitanja i jeste u tome da se stvori "masa" u kojoj je tesko da se 'povata' ko s kim i zasto i kako... Nešto poput onih slika u kojima se kriju razni filmovi... Barem pokušaj da bude tako, nisam ispleo dovoljno koliko sam želeo...
Ajant23 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Jasno je da se radi o Donu Johnsonu, Melanie Griffith, Tippi Hedren, Pticama (The Birds), Jessici Tandy, Driving Miss Daisy, Danu Aykroydu, filmovima Johna Landisa u kojima su često epizode glumili poznati režiseri (policajac bi mogao biti Frank Oz), a Aykroyd je često igrao u paru sa pokojnim Johnom Belushijem.Vjerovatno Ajant misli i na Michala Manna i serije Miami Vice i Crime Story u kojoj su igrali Kevin Spacey (senator) i Julia Roberts (žrtva silovanja), kao i na CSI (Las Vegas) u kojem igra William Petersen koji je kod Manna igrao glavnu ulogu u Manhunteru, u kome su igrali i neki od glavnih glumaca iz Crime Story (Farrina, Lang, Smitrovich)...Što se poslednjeg pasusa tiče, nije CSI. Kevin Spacey (senator) i Julia Roberts (žrtva silovanja) je potpuno tačno, a tačno je da je pomenut Michael Mann, a i Manhunter. Jedan od dva reditelja koji su režirali odgovarajuće filmove za koje su Spacey ili Robertsova dobili Oskara za glavu ulogu, a koji je i sam dobio Oskara za režiju na istoj ceremoniji na kojoj i glumac za ulogu u njegovom filmu, može pomoći da se razreši pasus koji počinje sa: "Iz te prve serije...", a Manhunter da se razreši pasus koji počinje sa: "Premda to nije bitno..."Ključ za najbitnije je u samom početku: "Nadovezujući se na prethodno." Nisam se nadovezao na prethodno pitanje samo na osnovu trivijalnog SNL-a, već pravo na osobu koja je uz Don Johnsona odgovor na najbitnije.U prvom pasusu ti je sve tačno.Kako me je Pussy snažno potresla svojom kritikom, vi odlučite da li još neko hoće da pogađa dalje, ili Colonelo da nastavi. Daću sve odgovore, ako bude drugo...
Ajant23 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Dobro. Očigledno je trebalo da ovaj eksperiment stavim na Razno.Ovako:CBS je odbio projekat "Zvezdanih staza" koji je onda otišao NBC-ju (u svim slučajima "original airing").Nekoliko decenija kasnije, Hunter S. Thompson i Don Johnson smislili su lik Bridgesa i napisali scenario za TV film koji je NBC odbio, pa je projekat ublažen i otišao CBS-u kao serija "Nash Bridges" čiji je zvanični autor postao Carlton Cuse, koji je karijeru počeo u seriji Michael Manna, "Kriminalističke priče".Michael Mann je snimio "Insidera", sa producentom (Lowell Bergman) i novinarom (Mike Wallace) CBS-a kao likovima. Mlađi novinar je kritikovao artikal (cigarete) koji je stariji ("Good Night, and Good Luck" - Edward R. Murrow) novinar reklamirao.Cheech Marin, jedan od dva glavna glumca "Nash Bridgesa", igrao je u "After Hours" reditelja Martin Scorsesea, koji je snimio dokumentarac o Dylanu koji je bio u vezi sa Joan Baez, komšinicom Hunter S. Thompsona. Peter Boyle, koji je igrao advokata Hunter S. Thompsona, igrao je epizodnu ulogu u prelomnom filmu za Scorsesea ("Taxi Driver").Peter Boyle je igrao naslovnu ulogu "Joe", Johna Avildsena koji je režirao "Neighbours" sa Aykroydom i Johnom Belushijem (kome je ovo bio poslednji film). Aykroyd, počeo u SNL, snimio je dva hita sa Landisom ("Braća Bluz" i "Kolo sreće"); u oba je nekakvu "vrstu pandura" igrao Frank Oz (službenika za uslovnu braći i pandura u stanici Aykroydu). Aykroyd je takođe glumio sina gđice Daisy za koju je Jessica Tandy dobila Oskara. Ona je glumila u "Pticama" (Hitchcockokov drugi film po Daphne Du Maurier) majku junaka u koga se valjda zaljubila junakinja koju je tumačila Tippi Hedren, majka Melanie Griffith koja je bila u braku sa Don Johnsonom ("Nash Bridges").Don Johnson je bio glavni junak Mannove serije "Miami Vice". Mann je snimio "Manhunter" čiji je "nastavak" koji to nije "The Silence of the Lambs" pre koga je Oskare za sve glavne kategorije dobio "Let iznad kukavičjeg gnezda", za koji je nagradu dobila Louise Fletcher koja je igrala epizodu, ali i bila prisutna u jednoj od ključnih scena na kraju "Star Trek: Deep Space 9".U seriji "Zvezdane staze" glavne uloge su tumačili William Shatner i Rene Auberjonois, ali nikad istovremeno. Ipak, njih dvojica su istovremeno igrali u seriji "Boston Legal", u kojoj je najglavniji glumac bio James Spider. Spideru je jedna od najpoznatijih uloga na početku karijere bila ona u debitanstkom filmu Stivena Soderbergha ("Sex, Lies and Videotapes"), za čiji film je Julia Roberts dobila Oskara na istoj ceremoniji kada i on sam (2001). Prethodne gdine su Kevin Spacey i Sam Mendes takođe dobili Oskare na istoj ceremoniji. Spacey (senator) i Roberts (zlostavljana devojka) igrali su epizode u po jednoj epizodi "Kriminalističkih priča".To je to.Ali, obavezno je pomenuti čiji je to prvobitni projekat odbila prva televizija, pa se "ublažio" u potonjoj seriji druge?Don Johnson i Hunter S. Thompson.Kao i koji reditelj je glumio nekakve "vrste pandura" u ona dva filma?Frank OzŽao mi je što pokušaj ovakvog pitanja nije uspeo. Lično, činilo mi se kao lepa ideja koju baš i nisam napisao za pet minuta, ali kako bilo...Colonelo, nastavljaš!
colonelo Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Juče mi puk'o internet.Koji glumac je odigrao ubjedljivo najviše uloga kod Kubricka?
Lrd Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 trik pitanje? piter selers?U svaka čast! :) Ja prebiram, brojim, sabiram oduzimam i porodio nekako Sterlinga Hejdena, kad ono...
colonelo Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Jeste Peter Sellers!Igrao je u samo dva filma, ali je odigrao 3 uloge u Dr Strangelove i jednu (ali na neki način i više) u Loliti.Najgori nastavlja.
najgori Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 pravo ime hulka je bruce banner.trazi se ime glumice ciji se otac zove bruce, a majka preziva zamalo-pa-banner.
Recommended Posts