kobni zelaya Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 mozda electric dreams?Ne verujem, on je više baziran na soundtracku Giorgio Morodera. Ovo je dosta noviji film, snimljen jedno 25 godina posle pesme koja se koristi u filmu. U jednoj sceni filma glavni junak peva jako loše. Scena je, međutim, izuzetna kao i čitav film.
kobni zelaya Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Sam glumac koji igra glavnu ulogu imao je kratku, ali uspešnu muzičku karijeru u osamdesetim i prvo je po njoj bio poznat.Likovi u filmu, međutim, mrze osamdesete koje su za njih godine propasti.
kobni zelaya Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 U jednoj od prelomnih scena pred kraj filma ide muzika Boba Segera i njegovog Silver Bullet Banda.
kobni zelaya Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Film je rađen po životu jednog od najvećih glumaca određenog žanra.
Ajant23 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Koji reditelj povezuje senatora Makartnija, Bertolda Brehta i Harolda Pintera?
Ajant23 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 (edited) Ne. (Doduše, ne vidim jaču vezu u odnosu na onog koga pitam... Ali, možda može i on.)Dakle, pitani reditelj je napustio SAD zbog "crne liste". Sarađivao je sa Brehtom (van filma), a onda je zenit svoje karijere dostigao snimajući po Pinterovim scenarijima.EDIT: Ovo su mi nekako neke od najbitnijih tački u karijeri reditelja na kog mislim, Kazan je radio po Pinteru ali nije to toliko izrazita saradnja. Edited April 12, 2009 by Ajant23
MocaVukotic Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 i ovaj reditelj je zapalio iz USA iz istih/sličnih razloga kao i Losey, naravno u Evropu...i, pronašao je Melinu Merkuri i snimio sa njom nekoliko filmova...umro je pre skoro tačno godinu dana.?
Recommended Posts