April 11, 200916 yr mozda electric dreams?Ne verujem, on je više baziran na soundtracku Giorgio Morodera. Ovo je dosta noviji film, snimljen jedno 25 godina posle pesme koja se koristi u filmu. U jednoj sceni filma glavni junak peva jako loše. Scena je, međutim, izuzetna kao i čitav film.
April 11, 200916 yr Sam glumac koji igra glavnu ulogu imao je kratku, ali uspešnu muzičku karijeru u osamdesetim i prvo je po njoj bio poznat.Likovi u filmu, međutim, mrze osamdesete koje su za njih godine propasti.
April 12, 200916 yr U jednoj od prelomnih scena pred kraj filma ide muzika Boba Segera i njegovog Silver Bullet Banda.
April 12, 200916 yr Ne. (Doduše, ne vidim jaču vezu u odnosu na onog koga pitam... Ali, možda može i on.)Dakle, pitani reditelj je napustio SAD zbog "crne liste". Sarađivao je sa Brehtom (van filma), a onda je zenit svoje karijere dostigao snimajući po Pinterovim scenarijima.EDIT: Ovo su mi nekako neke od najbitnijih tački u karijeri reditelja na kog mislim, Kazan je radio po Pinteru ali nije to toliko izrazita saradnja. Edited April 12, 200916 yr by Ajant23
April 12, 200916 yr i ovaj reditelj je zapalio iz USA iz istih/sličnih razloga kao i Losey, naravno u Evropu...i, pronašao je Melinu Merkuri i snimio sa njom nekoliko filmova...umro je pre skoro tačno godinu dana.?