ockham Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 kako je joan crawford mogla da uzme oskara namenjenog bette davis?
MocaVukotic Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 nemam pojma očigledno nisam skontao pitanje
Ajant23 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 (edited) Pa, čovek je dao tačan odgovor... Nisi tražio i pozadinu, već samo imena... Bette Davis had been nominated for Best Actress in her film What Ever Happened to Baby Jane? (1962), also starring Joan Crawford. If Bette had won, it would have set a record number of wins for an actress. According to the book "Bette & Joan - The Divine Feud" by Shaun Considine, the two had a life long mutual hatred, and a jealous Joan Crawford actively campaigned against Bette Davis for winning Best Actress, and even told Anne Bancroft that if Anne won and was unable to accept the Award, Joan would be happy to accept it on her behalf. According to the book -- and this may or may not be 100% true, but it makes a good anecdote -- on Oscar night, Bette Davis was standing in the wings of the theatre waiting to hear the name of the winner. When it was announced that Anne Bancroft had won Best Actress for The Miracle Worker (1962), Bette Davis felt an icy hand on her shoulder as Joan Crawford said "Excuse me, I have an Oscar to accept".Moco, hajde ti... Rekao si tačan odgovor... Edited February 22, 2009 by Ajant23
MocaVukotic Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 (edited) .... Edited February 23, 2009 by MocaVukotic
ockham Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 (edited) Moco, hajde ti... Rekao si tačan odgovor...vidi, imena koja sam trazio nisu ona koja je moca dao. sad, ako ti mislis da znas sta sam pitao i da sam pitao to, onda u redu, ali nisam. ovde je oscara dobila anne bancroft, a joan crawford je uzela umesto nje. Edited February 23, 2009 by ockham
MocaVukotic Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 vidi, imena koja sam trazio nisu ona koja je moca dao. sad, ako ti mislis sta sam pitao to, onda u redu, ali nisam. ovde je oscara dobila anne bancroft, a joan crawford je uzela umesto nje.ok, nije bitno, postavi drugo pitanje
Ajant23 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 vidi, imena koja sam trazio nisu ona koja je moca dao. sad, ako ti mislis sta sam pitao to, onda u redu, ali nisam. ovde je oscara dobila anne bancroft, a joan crawford je uzela umesto nje.Pa napisao si da je preuzela osoba B, a to je bila Krafordova... A, onda si retorski postavio pitanje kako je Krafordova mogla da preuzme oskara od Dejvisove, jer jelte svi znamo da je to onaj film u kome su igrale njih dve... Bejbi Džejn...A, preoteo je valjda stvar lobiranja sa fokusom na dve glumice iz čuvenog filma...
ockham Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 cekaj, necu da postavljam drugo pitanje. ili ostaje ono prvo ili je vazece tvoje. meni nije jasno sta se ajant mesao. dzoan kroford nije uzela oskara bet dejvis, nego je preuzela oskara umesto en benkroft. ono sto sam pitao sasvim je druga stvar. u skoro svim kategorijama oskar dobija licnost, pa se zna ciji je. u nekim, kao u ovoj o kojoj je rec pre svega, oskara ne dobija licnost, a prema nekim dobrim obicajima ga prima odredjen licnost koja je ucestvovala u stvaranju filma. zato je bilo moguce da osoba b uzme oskara umesto osobe a (baska sto je osoba b bila jedna od najmocnijih u holivudu ikada)
Ajant23 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Umešao sam se zato što si ti umesto da daš hint još više zamaglio praktično tačan ogovor.Dobro, da se još jednom umešam. Osoba A i osoba B bile su tačno kao što je MocaVukotic odgovorio.Kako je En Bekroft otela Oskara? Ili je otela oskara Bet Dejvis co-star iz njenog filma tako što je lobirala protiv nominovane iz sopstvenog filma?
ockham Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Pa napisao si da je preuzela osoba B, a to je bila Krafordova... A, onda si retorski postavio pitanje kako je Krafordova mogla da preuzme oskara od Dejvisove, jer jelte svi znamo da je to onaj film u kome su igrale njih dve... Bejbi Džejn..."preuzeo" zato sto je doslo do primopredaje odredjenog objekta. retoricki sam postavio pitanje zato da bih naveo na kategoriju o kojoj je rec i olaksao dolazenje do odgovora
MocaVukotic Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ja sam totalno zbunjen, rešite to vas dvojica, ja ću moje pitanje da obrišem
korindjar Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 (edited) ups. Edited February 23, 2009 by Hustler
Ajant23 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ockham očigledno ne smatra da glagol "ukrasti" ne treba razumeti na jednostavan način već treba tražiti neke "neočigledne" odgovore.Ovo je već postalo trolovanje, a jedino što sam želeo je da se kviz ovako ne blokira i zato sam se umešao.Troll off.
ockham Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ockham očigledno ne smatra da glagol "ukrasti" ne treba razumeti na jednostavan način već treba tražiti neke "neočigledne" odgovore.Ovo je već postalo trolovanje, a jedino što sam želeo je da se kviz ovako ne blokira i zato sam se umešao.Troll off.o zaboga. ko je u slucaju benkroft, kraford & dejvis kome ukrao oskara?da se nisi umesao vec bismo nekako resili stvar
Ajant23 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 o zaboga. ko je u slucaju benkroft, kraford & dejvis kome ukrao oskara?da se nisi umesao vec bismo nekako resili stvarMa, bi... MocaVukotic je već bio odustao...Što nisi odmah rekao da je pogodio Bet Dejvis... Onaj deo odgovora koji je pogođen oduvek se odmah potvrđivao...
Recommended Posts